Adeline и Magic13, јас не сум за царски, ниту пак докторката не ми ја спомна таа опција затоа што знае дека сакам природно да се породам. Таа ми предложува ако сакам да го забрзаме процесот на отворање со провокации. Мене тоа ми е многу вештачки и не сакам да бидам јас таа која ќе одлучи кога ќе се породува, туку природата. Проблемот беше во тоа што се мислев дали да прифатам провокации само ако животот на бебето е во ризик. Во консултација и со матичната докторка, и со таа која треба да ме породува, се испостави дека нема проблем да се чекаат вистинските болки, но по цена да морам да одам секој ден на цтг за да ја следиме состојбата. Вие од која причина би оделе царски?
Било до скоро, се јавив во Авицена веќе не го работат тој тест преку ФЗОМ со упат од гинеколог. Само син лаб рекоа дека прифакаат упат од општ лекар и со него кошта 36ден. Само мојот општ лекар неможел да издаде таков упат за трудница, системот не им давал и сл.
@Yowannty dobra sum mila.. zort malku ama premizuvam, jas od pocetok sum se po nes maka ama toa e... koga mi ide do kraen nerv bolka ili bilo sto ke se iznakazam tuka da mi olesni zas doma veke ke zaulavev site haha. Vie kako ste mi? Baknezii
По маркетиве,и по пиљари има.. Вчера мм на скала се качуваше кај неговите во двор да ги дофати највисоките што узреале Црешиииии
Еве се возимее сега по пиљаритее, маркетите нема никој, не се убави хахаха, сега ја вртиме Кисела Водаа. Леле јас ги обожавааам и едвај чекав да ги добијат.. хахахах
Незнам во кисела вода на пазарчето дали има тезги отворено уште .Иначе у То-Ми маркет види ,или во Веро кај општината. А ако сакаш ќе ти кажам и у кој двор има
Потреба од царски за среќа за сега нема. Единствено остава на мене ако сакам да го забрзаме процесот за природно. Како што кажав во останатите коментари, јас имам испаничено беспотребно, се испостави дека всушност сум можела да бирам, или сакам да забрзам, а ако не, во тој случај секој ден да следиме на цтг. што се слуучува. Тоа е тоа, со Господ напред, кога тој ќе одлучи дека треба да биде, тогаш и ќе биде. Како и да е, фала на мислењето.
Кај Томи беа зелени, а за во дворовите не ми збори од Шампионче до Локо Кроко на памет знам во кој двор колку има хаахаха, незнам зашто не ги берат, врапчињата им ги изедоа. Дај да се собереме ние со мешиња и од двор до двор ќе прашуваме ако сакаат да им ги обереме хаха пола за нас Инаше купив од кај браќата кај општината, најубава роба имаат.
Ха,ха комсиката на моите има цреша ама ми е глупо да прашам.Јас земав некни ама не беа посебни. @Ive13 да прати од тоа Охридските,тие ми се јадат.На,ко слива големи и благи плус.
Zdravo ,imam problem so kiselini a sum 7 mesec ima li neshto na prirodna baza shto bi mi pomognalo ? Vi blagodaram
Не се уште зрели лепотица моја инаку најубави се во право си.одвај чекам да пробам и јас.секако ќе ти пратам само да се созеат и тоа најубавите