Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Мене постелката ми е на преден зид и не осеќам многу удари.
    Може да си кажат другите како е кај нив па да споредиме :)

NNA, Sofi.ja and Magic13 like this.
  2. srekice

srekice Популарен член

Кај мене е исто на преден.Не да осеќам:D бранови прави бебушот:dance:не да осеќам :lol:

NNA, Мариаа. and ocicka2014 like this.
  3. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Има посебна тема за матични клетки, но таа не е активна одамна...па затоа ќе пишам тука, што мислите за оваа тема дали би замрзнале, и ако да кажете некоја информација за нив ?

4. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

30+ sum.. veke pocnuvam da osekam salam udari od bebusot. No nekoj den osekam bolki od desna strana na stomakot nekaden kaj sredinata, kako grcevi, kako menstrualni bolki i nekoi grcevi dole vo vaginata kako da me stega naednas. Normalno e ova?... ne e sekoj den no se slucuva...

5. Magic13

Magic13 Истакнат член

Колку што имам читано има. Зависи дали е поставена на преден или заден ѕид.

NNA, kikin and Sofi.ja like this.
  6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Мене ми е на преден ѕид,и ми рекоа дека послабо ќе осеќам удари,ама кај мене тоа не се покажа како точно. Така да,индивидуално е.

NNA and Sofi.ja like this.
  7. Magic13

Magic13 Истакнат член

Кај мене е на преден и слабо осеќам засега, само нежни удари.

8. kikin

kikin Популарен член

На преден демек повеќе се чувствувале. Оваа бременост ми е на преден, минатата на заден. Сега првите удари ги почувствував многу порано, 18/19 недела, а минатиот пат 22. Ама па удари и мрдање повеќе чувствував минатата бременост, или па можеби "поискулирано" е ова бебе :wasntme::rofl:

Last edited: May 14, 2019
  9. beba@meba

beba@meba Популарен член

Мене ова ми е прва бременост и првите движења на мажлето мое ги осетив во 17 недела... и од ден на ден се поинтензивни беа... после тоа некаде накај 30 недела се намалиа.. ги имаше но не беа преку цел ден... сега стигнав до 35+ и само навечер му ги осеќам движењата.. целиот стомак ми го поткрева чинам ќе искочи преку папокот... тегне на лева страна тегне на десна.. како да реновира внатре.. но како и да е да ги гледаш неговите движења на стомакот е нешто посебно..баш за уживање е... гушки до сите мешковци тука.. мали и големи

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Кои доктори се во амбуланта за скрининг на ГАК во понеделник,среда и петок? За четврток знам дека е Ливринова.

11. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Прва бременост, постелка на преден ѕид. Прв пат го осетив во 17 недела ама многу слабо. Од 20та стана појасно. Како и да е, не можам да се пожалам на болни удари како што имам слушано од други. Внимателен е :D

12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Здраво мешиња, да се пријавам и јас. Втора бременост, 7+4 по ехо сум, слушнав срце пред една недела. Првата бременост ми беше пред 3 години, ќерка ми е 2 и пол. Тогаш бев шо ти гинеколог, се знаев, се пратев... Сега тапа! :^)
    Само ми се спие, едвај седам на работа. Ај тоа не е толку страшно, ама мачнини ме отепаа, страшно нешто! Ај да е само наутро, ама ова постојано, а не повраќам, уште потешко. Стварно не сакам да се жалам, ама лошењево ми удира и на психа ..Се нервозна, се изморена. Некоја од вас со мачнини постојани, да ме утеши дека ќе поминат пред да се породам има?:(
    И со првот ми се лошеше, ама не памтам вака силно, колку толку функционирав некако, сега тешко!
    Се читаме во некое повесело издание :hai:

Lolipop23, betty oh, Martka and 8 others like this.
  13. bela.m

bela.m Популарен член

Честитки @BirMelek, навистина ме израдува. Заедно војувавме во "Поддршка" ако се сеќаваш. Со лесно бременоста :*

Martka, NNA, TeddyGrey and 1 other person like this.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Јас ќе зачувувам. Уште размислуваме за агенција. Ама ќе биде. Дај боже никогаш да не требаат, ама ќе ги имаме.

Добар ден труднички убави :)
    Јас вчера од гинеколог се вратив со слика од бебле таква појасна и конечно го видовме поубаво. :) Има полни усни на мене и носе на тато. :inlove: А и долги нозе на тато, кои ги имаше испружено преку цел стомак до лице. :D Според календар денеска официјално влегувам во 7ми, ама според развој на бебе, тоа влегло веќе пред 3 дена. :lol:

Добив совет да исклучам бел леб и благо, ради шеќерот, во граница е, ама близу горната. Се се, ама најтешко ми е за сладоледот, месецов посебно го лапкав ко да ќе нема утре. :wasntme: Ќе си оди на пауза, се за доброто на бебе. :)

За жолтиот исцедок ми даде едни како пилули, големи се колку антибиотик, а се користат како вагиналети. :^) Пола од нив секоја вечер, рече дека се добри, за регулирање на непријатности долу, вклучително и исцедок со појак мирис. Рече не е ништо страшно, бебе си е заштитено.
    Еднашка многу одамна имам користено вагиналети и беа далеку поголеми, па искрено се зачудив кога ми ги покажа докторот овие. Ама срцка е и му верувам. Конечно го закажав и за пораѓај. Дополнително, ќе ми даде листа со неопходни работи што ќе ми требаат за на клиника. И добив совети до следна контрола да се опуштам и да уживам. :)

betty oh, Presrekna, NNA and 3 others like this.
  15. kikin

kikin Популарен член

Еј, пак се поклопивме со бременостите. Мислам дека и минатиот пат бевме заедно во труднички, само што овој пат ептен на крај ме фати :)
    За мачнините, и јас ги имав мн повеќе оваа бременост. Се изгубија некаде 4 месец, сакам да кажам има надеж:rofl::rofl:
    Со лесно да ти мине бременоста :l:

NNA and BirMelek like this.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

@bela.m Се сеќавам како не, ама не знаев дека успеа, сори. Се радувам за сите, со лесно и тебе :inlove:
    @kikin да, првите "големите" ни ср разлика месец дена. Сега ти си при крај на маките, среќница:P
    Ми иде да спијам 9 месеци и одам на бокс ич страв немам.Само мачнини да не трпам. Кој ќе чека 4 месец. А велиш се изгубија, стана наутро и не ти се лошеше??? (waiting) Да дојди само тој ден.
    Крај краева, ако бебе е добро, свесна сум дека сум во втор план :(

NNA, kikin, koritsaki and 1 other person like this.
  17. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Ај што убаво повторно кога ќе се собереш стара екипа во труднички:inlove:.
    Епа екипо моја,кога ќе се одлучите по втор/трет пат ма и четврти да се договориме па повторно да си се жалиме тука8). @FreeMind @Adeline @Emma2 @NNA @paleska3 и сеуште непородените да имаат во план @srekice @Ive13 @ocicka2014 и уште многу други:hug:

FreeMind, Martka, ocicka2014 and 11 others like this.
  18. paleska3

paleska3 Популарен член

Ќе мора да темпираме :D

FreeMind and Ive13 like this.
  19. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Здраво трудници,
    Мене ми се ближи терминот па остана да докупам уште некои ситници. Дали ќе бидете љубезни да споделите искуства околу бебешка козметика, конкретно купка за бањање. Се мислам помеѓу мустела, чико и еуцерин и евентуално хип или веледа.

srekice likes this.
  20. Ive13

Ive13 Популарен член

Тука сме хепи и пак ќе бидеме и после пороѓај.јас на трето тешко ова ме изнамачи за сите пари хаххаха ама како викаат никогаш не вели никогаш.сепак тука ќе сум за вас лепотици мои секогаш :*

Puffy2019, NNA and srekice like this.