Може да ти е од движење. Претпоставувам осми месец си? Гледај повеќе да одмараш и секако за сигурност нека ти го измерат цервиксот да си бидеш мирна. Инаку тие се баш болки доле како да бебе цело време мава на излез. Движењата се незгодни и тешки ако е цервикс. Како да оддеднаш не можеш да одиш како што си се движел и чувствуваш дека бебето е доле ( оно не е доле доле али такво е чувството, оно си е заштитено одлично не искача туку така ). И јас те гушкам мила. Овде примав хомеопатски прашок Bryophyllym се пие три пати на ден по две лажички кога ми се појавија контракции во 33та недела заедно со чист магнезиум. Таа комбинација успева да ги смири контракциите. Сега си под надзор немаш грижи. Колку се може ќе поседи малото внатре да добие на тежина. Да не ми се грижиш ич се ќе биде во ред.
Мила што и да се случи таму е најсигурно. Сите бебиња после 30 недела се успешни, се ке биде во ред. Те гушкам
Ајде мила само храбро немој да се грижиш се најубо ќе помине..пиши тука сме ние со тебе.лавица си ти ајде најубо ќе се породиш.те гушкам
На крајов на неделава влагам у 9ти. Најверојатно се од движење два дена не застанав. Вчера и грчеви ме фатија пиев магнезиум и се смири ситуацијата. На последно мерење ми беше 35 цервиксот и ми рече докторката као ќе почне да се крати више. Јас незнам како издржа до сеа да не се скрати, пошо нели викаат со инфекции се крател а јас цело време лечам де кандида де ешерихија Инаку исто ко што опиша е чувството. Исто.
Zenski vcera imav mnogu bolki vo grbot i povremeno i dolniot del od stomakot. Denes sum 15+3 ...dali se normalni bolkite ili treba da se grizam
Болките во грбот се нормални,се шири матката и притиска на лигаменти и на крстот затоа имаш болки.А во долниот дел од стомак,ако не се постојани болките,се издржуваат и немаш крварења немаш потреба од загриженост.Се е нормално,се ќе боли по нешто до крај на бременоста.
Ако ти е 3,5 на деветти месец потребно е повеќе движење за да може да се скрати до крај. Само магнезиум за опуштање. Ајде се гледа крајот
@Presrekna @Мариаа. @Magic13 @FreeMind @Ive13 извинете ако пропуштам некоја... Од срце ви благодарам, не можете да замислите колку многу ми значи вашата поддршка. Секој збор ми дава сила. Ние сега за сега сме добри, контракции има мн слаби, постојано сум со инфузија магнезиум, ја примив првата инекција за зреење, утре втората и ќе ме држат на магнезиум до понеделник да делуваат зреењата и да влезам во 34+, па здравје ако е се ок ќе ме пуштат дома и ќе чекаме. Уште еднаш фала ви на сите за поддршката, ве гушкам најсилно
Mozes da se depiliras, i mene mi bese strav, ama sega se depiliram na 3 nedeli i polesno e. Depilacija noze i intima, se nadevam i depilirana ke sum i za poragaj, da ne me sreduvaat tamu. Pocni so malku depilacija do kade kade sto mozes i ti e ok. Ne se koci, opusti se i posle ko nova si
Мешковци, некоја од вас да не знае пасворд на некоја од мреживе? Ми се гледа вечер Евровизија, ама ќе си го поебам интернетот и после ќе си умрам од досада
Прашај ги сестрите на патолошка ќе ти го кажат. А јас па овде имам тв и од сите соби само во мојата соба не работи.
Ги прашав и од прва и од втора смена не го знаат ќе ги чекам сеа трета смена И кај мене во соба не работи, а баш се радував ќе си гледам
Од страв незнам што ми се случува, само некои симптоми барам. Ко што поминав лесно до сега последниов месец има да е забава
Јас од синоќа кога стојам или кога седам имам некое тегнење надолу, не се болки, туку баш тегнење, како бебето да бутка. Да се возбудувам или си правам празник со умот? Си лежам цел ден, кога лежам бебе се трти го осеќам, немам тегнење. 36та недела.