Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    ^ white и јас ги имам тие болки со самото влегување во 9ти..мислам дека не се породилни...туку јас би ги нарекла подготвителни..карлица се шири т.е целото телоо се спрема за Чинот :D утре ќе видиш на цтг најсигурно што се.. :D јас сум в сабота па ќе видиме што ќе покажи цтг-то макар што мислам дека до психата е најмногу...секоја болка те тера да мислиш на пораѓај :lol: aх пуста желбаа:D

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    јас на вежби одев во ГАК

3. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    И јас на вежби одев во ГАК и задоволна сум.
    А за ЦТГ во државна бев 2 пати. И можам да речам фала богу таа сестрата што ме стави на ЦТГ слушнав ќе се пензионира. Ниту една жена, а посебно не трудница не треба да биде третирана така. Без душа женава, прозирна да бев ќе ме видеше поубаво.
    За плаќање,целосен преглед (ехо, вагинален преглед и цтг) платив 150 ден само првиот пат.
    А за услугата можам да кажам,колку пари-толку музика

4. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Не сте информирани а давате совети ета тоа е работата. Давате погрешни информации, ако знае некој нека пише а а ко незнае нека не прогнозира или погодува. :$

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    здраво мамичкии да ве поздравам.. јас сум супер со мојата ќеркичка си се шетаме полека полека се припремаме за кај татичко.. бевме на контрола си се видовме.. пораснати сме си мрдеме.. нека ми е здраво и живо ного ми е лично пу пу... :inlove: :inlove: .. докторот ми даде потврда дека можам да патувам.. за на аеродромот да покажам...и спремни сме за во недела со Бога напред ќе летаме.. ве поздравувам убава вечерр :)

6. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    kade letas devojce???

7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Која не е информирана и кои се тие погрешни информации, може појаснување?????

Самата не знаеш што сакаш освен да се правиш паметна, ете ако ти си информирана сподели со другите а не да напаѓаш трудници дека не знаат ништо. :?:

Ете напишав која е разликата измеѓу 3Д и 4Д што не ти е јасно или само ти си информирана другите ништо не знаеме?? ;( |(

На gelkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.685
    3Д дава слика во 3 димензии - висина, ширина и длабочина. Четвртата димензија кај 4Д е ВРЕМЕТО, т.е. во реално време ги следите движењата на бебето.

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    во ЕУ :D Германија

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    40.716
    Јас искрено не ја разбирам нервозата на некои трудници/идни мајки
    Зошо?
    Нормално е некој да не знае точно што е 3д што е 4д , ти идна мајке Cacuvche што не ни објасниш ?
    Немојте толку нервозни да сте :^) Чувајте нервите за понатака ;)

^а ddevojce планираш да остануваш во Германија. или ?

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да таму ќе живеам..

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    aj so srejka moze i nie dogodina ke vi se pridruzime i nie od Grcija se iselivme pa ke begame ili germanija ili ch

На zalosna и ddevojce им се допаѓа ова.
  13. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Јас мислам дека убаво си напишав еве прекопирано од погоре:

Ми треба совет од некој кој бил на 4д, каде бил и како поминал. Во држана е 500ден. а кај мојот гинеколог 2000ден. маж ми сакаше кај матичниот гинеколог оти таму ни рекоа дека подетално и повеќе време го гледале бебето, а во државна околу 10тина минути и него пуштале сопругот внатре.

14. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    ^ Cacuvche дискусијава се води не поради погоре наведеното твое мислење туку поради ова:

ако 99% од форумов ти се неточни информации јас не можам да сватам зошто уште си трошиш време седејќи.. :^) очигледно ти си таа која не е доволно информирана за некои работи..ама ајде уште си во рана бременост..имаш време за учење И ИНФОРМИРАЊЕ ;)

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    будни смее.. ем за у вц ем за во кујна.... гладни сме шо да правиме... гладна мечка оро не игра :D

16. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Како сте мамички? Конечно да ви пишам :)
    Гледам сите сте некако напнати,се надевам нема да ни ја затворат пак темава бидејќи иако не пишувам редовно ве читам :) Мене фала Богу ме пуштија хормоните откако влегов во вторава половина во бременоста и веќе не го побудалувам мм и домашните :rofl: Предтоа кој што правеше,јас бев нерасположена и спремна за карање како репетирана пушка :rofl:
    Инаку сакав да ве прашам (знам дека има посебна тема, ќе пишам и таму и тука, чунки така ќе соберам повеќе информации бидејќи стварно ми е мисла :) ), има ли причина за загриженост што бебушко уште не ме клоцнал убаво? Го чувствувам како мртка ама.. нема клоцнато така убаво,асално. Само нежно мрткање,а докторкава на прегледот ми рече дека било многу,многу активно и немирно. Мисла ми е :^)

А, и уште нешто. Што и значеше тоа "Колкава си се родила ти како малечка? Оти бебево уште сега е поголемо отколку што треба".. ништо не сфатив од тоа што е погрешно со моево бебе туку само ме остави да мислам и да се загрижувам.. :devil:
    Поздрав до сите мамички и имајте убав ден :)

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.598
    Допаѓања:
    104.317
    Ај смирете топка женчиња, еве некои се обидоа да ви објаснат ама не слушате. Прво и основно, Битер и Моира толку убаво ви објаснија тоа чудо едно, а и на сликата на девојчево си има фино потцртано дека е 3Д само кој да види, поинтересно ви е да се карате?

Ај кажете ми сеа, кој е тој тест што покажува бременост пред да ти касни, правела некоја од вас? Мене во аптека луда ме направија.

А и уште нешто, абе вака сте нервозни и по дома? Па мм би ме вратил назад ако и јас бидам ваква, он одвај ме трпи еднаш месечно во ПМС што сум ваква, па како ли ќе биде 9 месеци, о мамамиа :tmi:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  18. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

рано е за да те клоца :D уживај после само ќе се штрекнуваш :D

19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.243
    Допаѓања:
    140.413
    Има неколку тестови што би требало да покажуваат пред да ти касни, т.е. 7 дена по односите. Sure check е еден таков, имаше порано еден Be sure, не знам дали го има. Прашај во аптека, сигурно има повеќе.

Само мене првиот пат не ми покажа, т.е. ми излезе негативен, а сум била бремена. Вториот пат не се сеќавам кога го правев, дали пред да треба да добијам, или после. најдобро почекај барем две недели, па после прави, без разлика што пишува на тестот.

Инаку да, бременост е исто како 9 месеци ПМС :D

20. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    sure check е најдобар тест, тој може да го направиш во секое време, и покажува порано од другите, е сега мислам дека во зегин беше имаше еден тест кој покажува 5 дена по зачнувањето, значи ептен рано :D оди прашај таму... инаку за нервозата, бев и тоа како, се плачев, се смеев, абе хормони, ќе помине и тоа :lol: