Epa zatoa maticnata izgleda mi kazuvase vo koja apteka da gi baram a jas pak mislev deka se nekoi novi
првото го сеќавав или горе под дијафрагмата или долу кај што објаснуваш нели анатомски така поставено удира со раце или со нозе. Ова бе ми врти и околу папук во слабина странично од стомаков.... Како успева да се врти стварно не ми е јасно
јас сум немала кандида ама синко имал и за се поврзано со кандида нистатин сме примале. Во вид на капки орално или крема локално и еднаш течност за чисење на јазиче кога беше бебе.
Од утре 36+0. Ден за ден бројам, споро поминува. Вечност. Ги бројам деновите кога ќе се гушкам со бебко и ќе си цица, и ќе си се гушкаме. Му викам на мм, јас само ќе дојам и ќе спијам и ќе се гушкам со бебето првите две недели. Ако може да спијам нели А после само ќе шетам. Планот ми е да ми е гајле за се' друго. Ич не бев ваква. Ептен се разлигавив. Не се препознавам.
Теоретски спермата содржи некои супстанци што предизвикуваат релаксирање на цервикс и матка, што прави контракции и доведува до породување. За време на бременост не треба да се свршува внатре во трудницата, зошто може да доведе до спонтано породување, освен нели, ако си на крај па сакаш да дојде до тоа
Со лесно нека биде. На почеток си и хормоните лудуваат. Јас на почетокот мислев ќе шизнам од болка и големи осетливи гради. Ќе намали болката кај 13-14 недела во 2 тромесечие, а потоа како ближиш трето ќе растат и еден ден болни и тешки, друг ден онака нормални. Се се случува во бременоста не се секирај се издржува.
Другарице,ај со среќа нека ни е сега на нас и со лесно Овие матурантскиве бебиња се исчистија неделава,како заредија секоја чест.Си поштуваат мој термин. Инаку истото ова му го кажав на мм сабајлево,абе ич нема да ми е гајле за никој само ќе си уживам со бебушот.И тоа не 2 недели ,него 2 месеци бре.Ми здосадија сите веќе
Оф,девојки мои секоја бременост своја приказна.Кој мака со брисеви,кои со мокраќа,кои со повраќање,а јас со отоци близу ушето десно,левото ми е ок,првпат во животот.Се мислам што мие,дали ја воспалив вилицата,дали ми е заб некој,не дај Боже заушки(ама сум вакцинирана),леле....триста умови во глава,но само се мислам за бебуш.Некој со совет,искуство,знаење....Отокот ме боли само ако го стискам,други симптоми немам.Господ нека ни е напомош.Торчот го правев во првиот семестар и фла Богу е ок.26 недела сум.Фала ви мили мои од .
Лелееееее исто Ова на секое пешачење ми се дешава откако затопли. Зарем е могуче да се потам толку ради бременоста? И не се осеќам ич пријатно, само го терам маж да ме ѕирне на гз дал имам круг Глеам се темно да носам долу од срам. Бевме излезени низ град, па седнавме и во кафиќ. Од негде дојде непријатна миризба, ви се верува дека од околните маси мене ме погледнаа? А жими се не пуштив ја “гулабче”. Ова неправда за трудниците е ја да ви кажам. Криви прави увек ние криви за тоа. Еееее више
Почнав да го осеќам како ика бе Пред тоа кога ве читав,се чудев викам не се нормални жениве трудни Баш филинг ми е сега,фора
Е супер мојава по 2-3 пати на ден ика од старт и тоа кога ќе затера 5 минути најмалце без престан.Многу ми е језиво тоа
Maticnata mi e... reagiram koga sakam, plus vikend i e taka da snajdi se haha. Mi treba pomos od vas, mnogu me boli grloto pijam caj so limon ama dzabe. Pocnuvam i da kaslam, navecer najmogu. So smeam da pijam ili nesto za grloto... dali smeam od zalfija na dr theiss. Tie pedhodno mnogu mi pomagaa. Ili bilo sto. Kko da se izlezam.od ovaa situacija. Inaku 31+ nedela
Мила дали отокот е позади увото како жлезда? И јас го имав истото во 6та недела од бременоста. Веднаш отидов на доктор. Тоа било знак дека телото се бори со некој вирус. Отекувањето на жлездата било одбранбен механизам на организмот.Нема место за паника. Ми помина за 10тина дена.