Ау немој жалфија никако. Мене за грло ми помага многу ладно. Особено навечер, кога спијам гледам собата да биде што по изладена, и некако ми се смирува и кашлица и воспаление, и без проблем заспивам, а ако се закашлам, пијам ладна вода. Дури и сладолед многу помага, макар привремено. Топлото дополнотелно иритира, избегнувај го. Прегорен шеќер е исто добро, смирува.
Фала ти мила,да си здрава и жива.Отокот ми е пред ушето однапред и малку се спушта под вилицата кај десното уво.Позади немам оток.Се секирам за бебуш за мене не ми е.Јас сум 26+недели.Ме утеши мила,избезумена бев,малку ми олесна.Те
Za sladoled ne zbori so pogled go jadam. Denes ke zbrlavam neam kasnato mi crkaa vcera cek den od sladoledot mi bilo aj oj dokazi deka pomaga haha... Toa pregoren seker so mleko e taka? Moram nes da praam zas nervozno mi e taka mi e maka ovoa kapak mibse pojavi
јас го правев околу 12 та недела, никој не ми го препорача, читајки во групиве дознав за него, отидов и на своја иницијатива си го направив... мене не ми е јасно тој само еднаш се испитува или е потребно два пати во бременост знае некоја ?
Јас правев во 13 недела, матичен гинеколог ми препорача. Да дополнам, со претходната бременост не правев, не беше во препораки тогаш.
Веројатно е некоја жлезда отечена. Оди кај матичен во понеделник, ако е за антибиотик ке ти даде, ако не треба сама да се повлече.
Zenski jas povtorno so moite maki ...ne znam kako nastinav,celata so zadnata ...grlo boli,nos tece,oci solzat i zgora na se imam i temperatura ....osven paracetamol ne smeam nisto da pijam neli .samo ve molam za info kolku paracetamoli na den smeam da pijam
Јас не правев тирч.Господ здравје да и даде на мојата матична не ни спомна такво нешто а може сум требала да ја потсетам Како и да е,ко што читам кој правел од цуриве,нема некое значење,па се тешам не е страшно
Мила се секирам да не се заушки.Иначе од ерата на СФРЈ сум и би требало да сум вакцинирана,тогаш не се испушташе тоа и така треба да биде.Сепак фала ти на одговорот.Се секирам за бебуш,дали е безбедно.Секое добро
И јас немам правено, 27ма сум и сега ме фаќаат некои бубачки оти не сум си направила Не ми спомна матичната ама обично јас се си барам за жал.
Не бев и јас на лекар. Планирав да одам, другиот ден ништо не ме болеше На 6 саати мислам можи парацетамол.
Не верувам дека се заушки, провери се и други лимфни жлезди дали ти се отечени, под мишки, на препони. Веројатно организмот се бори против некоја вироза, или ако имаш во близина лабораторија направи диференцијална крвна слика и одма ке знаеш на што си. Мислам дека не е нешто за секирација, а за бебуш во 26 недела ич да не се секираш, тој си се штити.
Еве и јас да си кажам, вчера ме фатија будалите и се фрлив на чистење купатило, прозори и врати, а досега од малската продавница подалеку немав отидено. И оп попладне розево кафен исцедок. Фала на Господ мојот др.беше втора смена и одма отидов, за среќа се беше во ред. Брисеви ми зема и мокрача сабајлево. Денес сум ок, и реков дека веќе ништо не чепкам па ако сакаат и крокодили нека лазат.
Фала мила...уф ми олесна.Иначе чувај се колку и да се чувствуваме ок,треба пазење.Мојава куќа ќе прооди и ич не ми чуе,само бебуш да е ок.Цел живот ќе имам за чистење.Мм ми помага многу,ама го фати алергија па ќе помине низ куќа колку може и како може,немам замерки.Мило ми е што си ок,и за понатака чувај се.Чепкај нешто лесно и што не те замара.Кај мојата матична дојде едно девојче за велигден шетала и оп исцедок како твојот и сега и она мирува.Така да,мили мои чувајте се и чувајте ги малите,за се друго ќе имате време потоа.Секое добро