Ако не грешам,нема правила,мојата матична ме прати со брисевите во 14 недела.Мислам дека може во секој период од бременоста.Крвен тест е.Секое добро
Ни јас не правев. Ја потсетив матичната рече као нема потреба. Ај и ние нешто да не направиме,аман више од испитувања и прегледи
Нема сигурно да шетаат крокодили. Ама и ние општо претруваме, лежи си таму... Јас викав леле како ќе чистам ќе ми прооде куќата. Ама имам едно мини станче и мм го испраксира ептен.
Како мојата да ти е матична... Ибаку, стрептокока лечам со антибиотик и вагиналети, 37 недела, се надевам нема да е причина за царски.
И кај мене е на стап да одиш! Јас сами некоја чаша или тањирче може ама може да замијам, друго апсолутно не. Стакло на маса не бришам. Мм средува, свеки готви и wc чисти. Мајка перални сортира, свеки закачува и пегла. Јас само марширам од соба во соба
36 -та недела.И јас си заработив за кандида и стрептокока по 2 кутии полигинакс и 2 кутии Зинат од 500мг Ќе ни стават антибиотик пред породување
Моите се: оспамокс апчиња 7 дена - антибиотик и флажил вагиналети - 7 дена (и двете прв пат ги слушам и гледам)
Ади,сега овие грчења во целиот стомак и испакнување на одредени делови на телото на бебето низ мојот стомак се нормална појава Цела ноќ не спиев ко буф се шетам по куќа. Ова е непријатно многу,ми го растегна стомаков значи.Ми се рика од болка.Ова е лажно грчење нели а како ли изгледаат болки породилни ,е тоа ме плаши
Добро утро мешиња како сте?и од денес официјално деветти месец и ај да не се жалам со убаво да ми тргне барем овој месец зошто бел ден не видов во бременост до сега утре сум на преглед и да ги направ последните брисеви па после да земам упат за на цтг и така.имајте ми убав ден ве гушкам
Ќе те тагнам тебе но нека одговори било кој.За упат за цтг,мора ли да има наведено доктор.Кога бев сега кај матичната ми вика кај ќе се пораѓаш,и викам Гак .Имаш ли човек ,викам да имам. И не ми даде упат госпожата зашто не сум знаела кај кој доктор.Ми вика врската ќе те спроведе.А упати за породување не давале веќе. Да и барам ли јас упат утре да не ме заебе па да треба да ја натепам
Искрено со првата бременост матичниот не ме праша ништо се знае една е болница во Охрид одам и таму се пораѓам ни кај кој доктор ни ништо мислам дека исто и сега ќе биде дури не се ни сеќавам дали ми даде упат ама утре се ќе дознам па ќе ти пишам би требало кај сите да е исто макар што не се знае овде во здравствово наше ништо
После 28ма како идевте на контроли? Ја до сега на 4 недели,па да не треба почесто сега или исто си продолживте?
разбирам да се потиш ама долу??? не знам кој ми рече да се одмивам со камилица или со вода си сода бикарбона ради топлинава демек и да не се стварало инфекции и да немало непријатна миризба. ауу да не ме чепне никој а не па да се соблечам или да се сексам пред пораѓај. јас уште ги читам жениве и се чудам. Објасни го и ти чуството да знам па може ќе престанам да се чудам некој ден
ајде мајче дотука си догурала последниот месец најлесен е. А да прашам од која недела се почнува со цтг? јас цтг правев кај матичниот во првата бременост еднаш или два пати на одделение појдов ама никој не спомна упат. Сега по ново може е со упати
Јас не земав упат, ми направија таму преглед, ми дадоа извештај, па за цтг се договорив со докторот нареден пат. Матичната ми рече нема веќе упати, шибај, ако имаш некој, толку е од мене за сега. За Чаир. Веројатно и за Гак е исто.
Најнормална душо, се прирема матката, јас ги имав долго време. Инаку вистинските болки почнуваат менструално, па може дури и после неколку дена терање така(со менс болки) да се појави стегање на стомакот во долен дел повеќе попратено со мала болка во половина. На интервали од прилика исти. Кај мене не беа на точно време, бегаа за некоја минутка, се менуваа. Дури и вечерта ја преспав и другиот ден во 11 се вратија и не престанаа, тогаш утврдија дека сум 5 цм отворена. А не беа силни болки, туку само се повторуваа.
Јас мила си закажувам кај ивф докторот термин и во консултација и преглед кај матичната преглед и кај неа.26+сум и ми доаѓа преглед на 3 недели.Така ме поучи@srekice и така си терам.Секое добро