Ја сум 31гн и идам на 5недели,т.е бев на 06.05 сеа следна контрола ми рече од 10.06-15.06, немало потреба да се брза
Ve molam kazete mi dali smeam utrogestanot vaginalno da go koristam i koga stavam neo penotran. Veke 3 den sto pijam utrogestan i ne mozam so zeludnikot....me ubi
Колку пати на ден ставаш утрогестан? Гледај да има размак барем 2 саати меѓу утрогестанот прво па после неопенатрен.
Utrogestan 2x1 a neopenotran 1x1 Najvazno e da ne go gubi dejtvoto neopenatrenot no mnogu tesko mi e vaka. Fala bas me spasi
А ако немаш никој...како? Јас со упат и минатата бременост и оваа, културно си земав за кај тој доктор што сакам да ме гледа на цтг. Тоа за првиот пат, а после сам си ти закажува на една недела (кога ќе е на смена). Во мојов случај за две ми закажа оти 24 ти е неработен, ја може и ќе се породам дотогаш
Тогаш може даваат, не знам. Јас кажав за мене сега како беше, сега пред две недели. На гак кога ми дадоа за скриниг во 12та само за амбуланта број ми дадоа па која беше на смена. Тогаш немав никој таму. И да те фатат болки и порано мора да примат без упат. Или да прсне водењак.
Мене матичнава ме праша ксј кој доктор.И реков неам појма И ме откачи.Ќе и речам утре ако не кај било кој,подруго ми е да имам нели,барем ќе отидам на преглед
Да си земеш упат обавезно, и помалку ќе чекаш и ќе.си биде се регуларно. Не мора да имап некој. Земи си за кој има термин.
јас на 4-5 недели одев така ми закажуваше докторот. Сега овој месец на 8ми бев сега на 28ми пак,не знам зошто толку брзо. А сум веќе почеток на 7ми месец. Ќе видам понатака како ќе ми закажува
Сакав да ве прашам шумливи таблети или цедевита такви ствари смее да се пие за освежување? Не можам јас во топло време преку лето без тоа. И инстант чаеви и ладни чаеви пијам со кило
Јас два пати прснав , ама штом е така ќе престанам. 5ти месец сум инаку. Пијам чаеви , мед и лимон до топла вода а сабајлево кога станав видов дека не сум ок. Кога бев минатиот месец во Мк ми го дадоа ова во еурофарм а им напоменав дека сум трудна... @Sofi.ja да , сега за сега грло ме гребе не знам што е ова минатиот месец бев исто болна
Proveruvavte li skrien seker? Jas 32ra nedela sum, do sega maticnata ne mu spomnala takvo nesto, a od drugarki, prijatelki mi kazuvaat deka tie poveruvale. Neznam dali da ja prasam da ja podsetam?
Мене ми рекоа дека се проверува од 26та недела, ама не знам до кога може. Веќе го сметаат како морално испитување барем кај мојава матична, секоја трудница го испитува.
Јас испитав во 24та недела.Испадна покачен и затоа цело време бебето беше 1 недела понапред со растење .Ме ставија на диета,да не внесувам шеќери,глутен и лактоза и сега си е ок со неделите .
Мила јас знам дека се испитува од 24-28 недела, за покасно дали може не сум упатена, сепак за секој случај прашај си ја за да знаеш зошто не ти дала до сега да го испиташ.