Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Како виде дека е антибиотик :^) што убаво си пишува состав дека е прополис со додатни билни состојки.

@koritsaki мене во аптека ми напоменаа требало прополисот да е без алкохол, но втората бременост ја поминав со обичен прополис, појак од овој. За грло само прополис ми помагаше. Ти сигурно нема да го пиеш, колку и да прснеш тоа количество алкохол е занемарливо.

@Leo-nora скриен шеќер се испитува само ако има предиспозиции за тоа, матичната ќе ти каже ако има потреба. Ако нема седи и уживај, тоа е многу непријатно испитување. Јас не сум испитувала ни за едно ни за друго дете, не е обавезно.

На Leo-nora, NNA, Lepoticata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.844
    Смееш да го користиш, до 12 недела не е баш препорачливо да биде разреден во алкохол, но тие количини што ги распрскува спрејот се незначителни, така да без гајле слободно користи го. Целосно е на природна основа.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Девојки да ми препорачате асален стоматолог во околината на Карпош или Ѓорче.Дали е безбедно да одам на забар 26+сум?Ви благодарам од:l:.Секое добро

4. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Јас не планирам да испитувам. Секако мене ми е секогаш низок, дури под граница.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Јас иако имам под граница шеќер испитав. Матичната ми рече дека не би требало да испитувам, ама да не направиме пропуст. Плус девер ми е дијабетичар па за секој случај. И испадна да ми е низок.

На NNA, Magic13, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Cien

Cien Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2019
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    210
    @Leo-nora скриен шеќер се испитува само ако има предиспозиции за тоа, матичната ќе ти каже ако има потреба. Ако нема седи и уживај, тоа е многу непријатно испитување. Јас не сум испитувала ни за едно ни за друго дете, не е обавезно.[/QUOTE]

Не секогаш има предизпозиии за скриен шекер, јас немав никакви па испадна дека е покачен. Сега го регулирам со диета. Прашај си.

На NNA и princess5 им се допаѓа ова.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.571
    Ви благодарам за мислењата во врска со прополисот , сега кога станав нешто подобра сум , освен пецкање во грло друг симптом немам. Кај па сега најде да ме фати пак настинка , аман веќе :envy:

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Не секогаш има предизпозиии за скриен шекер, јас немав никакви па испадна дека е покачен. Сега го регулирам со диета. Прашај си.[/QUOTE]
    Мора да видела нешто докторката штом те пратила. А малце покачен значи гестациски диабет? Јас мислам не, и немаш потреба да се плашиш.

Многу испитувања не се задолжителна пракса, непотребно нѐ малтретираат гинеколозиве.

9. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Еве неколку совети од тазе породена мамичка што мене никој не ми ги кажа а мислам дека се од корист да се знаат: Спијте сега, после ќе станувате на секои 3 часа. Не грижете се дека нешто не е во ред со вашето малечко додека е во мешето, со 99% од нив е се во ред и НЕ вие не сте во тие 1%! Нормално е да ика по три пати на ден по 10 мин секој ден во 8 и 9 месец иако гугл вика дека не е. Ќе ика и откако ќе се роди. Нормално е да не знае да цица откако ќе се роди и да мислите дека немате млеко. Млекото ќе дојде и тоа ќе научи само не се откажувајте и никако не почнувајте да давате дохрана, цуцлата тече многу повеќе за разлика од колострумот и бебето многу брзо ќе го увиди тоа. После е уште потешко да фати брадавица и ќе пишти - ама ако - ништо не им се случува ако пиштат, во болницата кај што се породив сите пиштеа во хор и никој не ги земаше во раце. + природното раѓање не е којзнае што, јас мислев дека е поболно, прво се што се случува се грчеви во половина кој траат по најмногу 1 мин и засилуваат во болка и само си трпите оти знаете дека ќе помине. Напоните траат 10 мин. и се како напон за по голема нужда многу јак. Кога ќе почнат напоните го гледате крајот на бременоста. Кога ќе го видите бебчето ништо веќе не ви е важно секоја болка ви поминува. Е после неколу саати епизотомијата боли корне и се така првата недела, после прекинува од ден на ден се помалку боли. Ама иако боли вие МОРАТЕ да си ги испразните цревата на 2риот или 3тиот ден инаку ќе имате многу голем проблем - јадете киви многу помагаат. И на крајот од денот кога ќе си легнете преморени бидејќи плачело цел ден без причина, оти тоа прават бебињата, плачат и сакаат да ги држиш во раце, ќе го погледнете тоа мило фациче и ќе сфатите дека вреди секоја болка и дека иако 2риот или третиот ден мислевте дека никогаш повеќе нема да сакате да раѓате веќе сте спремни да поминете низ истото.

На *Sara*, srcuskata55, Sofi.ja и 18 други им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    За болно грло мене ми помогна гаргара 3/4 пати во денот со исцеден лимон и пола лажичка сода бикарбона. Помага и те како ;)

Женски, некој оди на цтг во.чаир? На колку време ви закажуваат?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.812
    Шумливи таблети треба скроз да се избегнуваат, не па во бременост.
    Јас цело лето пиев цедевита. Леден чај. Сокови.
    Газирано не можев ми се гадеше.

На marchi-cool и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    А во мојата ситуација поради повраќање до осми месец и дехидрирање лежење по болници итн сама си побарав да не правам воопшто скриен шеќер на свој ризик му кажав на матичниот и тој се согласи зошто ако го направев и тоа ќе им речев задржетеме до пороѓај на болница.можеш и сама да си побараш да одиш на испитување макар што и ти си како мене со повраќањава а тоа ти е неколку часа гладна да пиеш шербет.ама како сакаш ти одлучи си.јас пред тоа проверував крв и матичниот го виде резултатот рече вака не ми изгледа да имаш индикации за шеќер па ако не сакаш не го прави тоа испитување и така се спасив од уште повраќање :puke:

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  13. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880

14. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Во првата бременост исто низок ми беше, проверив за секој случај и испадна да немаше потреба, само што ми се слоши. Сега решив да не одам.

15. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.844
    Јас денес испитував скриен шекер. Обично шеќерот ми е блиску до горната граница, ама фала на Бога со оптеретување шеќерот ми е добар. Така да во ред е.

На Magic13, NNA, Мариаа. и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    мила каде го испита, за колку време резултати, од каде и колку пати земаат крв, со упат од гинеколог или, и дали е навистина толку гадно тоа :lol:

17. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Девојки дали пастите за заби се безбедни за користење и кои ги користите.Ви благодарам:*

18. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Ја никогаш повторно не би проверувала скриен шеќер уф.
    Ај батали шербет,3 боцкања вените партал. И дремеш таму 3 саати,препотен. :envy:

На Ive13 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  19. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Јас со упат во синлаб го испитав за 35,00денари.Напитокот е благаааа вода и мене ми се допадна и го испив додека трепнам.Секое добро мила

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.844
    Испитував во син лаб. Упат не успеав да обезбедам, матичен гинеколог не дава ама може општ лекар, за жал мојот матичен ме откачи. Со упат е 36 ден. Јас платив 500 ден.со три боцкања. За гадно шо знам не е многу пријатно, јас и така не сакам благо и ова баш ми беше шок, ама подносливо е. Само мора да седиш таму 2 саати. Резултати земав одма, ги почекав за 15 мин од последното боцкање. Инаки сите боцкања се од вена.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.