Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Можеш слободно, јас пиев по една чаша на ден

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.845
    Користам лакалут, дали се безбедни не сум размислувала ама имам стоматолог во семејството, па сигурно ке сум била предупредена до сега ако не се безбедни.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    :tmi: Марте душо кој месец си ти ?!
    До сега со што ги миеше забите,ме изнасмеа да непукнеш :D
    Јас три користам,лакалут вајт,колгејт макси вајт и една од дм со активен јаглен.И тоа со електрична четка да дрма у уста :$

На FreeMind, drugarka, kikin и 6 други им се допаѓа ова.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас искрено се надевам дека овој пат ќе го избегнам скриениот шеќер, ама тешко..Мојава матична и крвна група ме пушти пак да испитам, никако да сфатам зошто..Во првата бременост испитав, имам ливче со печат, зошто пак не знам. За антителата ќе сфатам, ама за крвна група не..Со оглед на тоа колку е формалист, ќе испитам се живо и диво . Шеќерот го мразам, гадно, досадно и цел ден изгубен.
    Инаку јас еве на работа, уште се влечкам, гадењето зема се поголем замав, :puke: Сладолед отепав еден, ама пак лошо па лошо .
    Мајки со бебиња подоцна зачнати, за која недела се раководите, онаа по циклус или по ехо? Јас по циклус сум 10та, а по ехо 10.дена поназад, 8 плус 3 денес баш.
    Инаку за свадбата што ве давев, се дотерав, се нашминкав, колата и се нацртав. Мм и ќерка си заспале, јас се подружив малку ма рает, се беше добро додека не ја донесоја вечерата. Откако го осетив мирисот на месо готвено одма дома :|

На flower30, kikin, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.167
    Јас имам висок шеќер и железото ми е паднато. Веројатно затоа се осеќам како да ме прегазил камион. :wasntme: Освен соодветна терапија за железо, што можам да земам природно? Имам слушнато за семе од коприва со мед, но не го знам точниот рецепт.

Иначе имав гестациски дијабетис и во втората бременост и поради висок ризик од истото, бев на испитување порано. Ама имав 2 неуспешни обиди кои завршија со повраќање.

Бебето се развива соодветно на на неделите, а во втората бременост, бебето беше 2 недели разлика. Регулирав тогаш со исхрана. Се надевам дека и сега ќе успеам. Проблемот е што ми се гади од поголемиот дел на храната. :(

6. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мило ми е малку:Dне е на одмет,покрај што мислиме и се грижиме за бебушките.Инаку сум 26+,и ги мијам со колгејт вајт,ама викам да не треба некоја друга.Знам за многу работи се мислиме дали е здраво или не,па си реков да прашам.Се најубаво мила.Ве:hug:

На srekice, NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Абе срцки гледам со ситници се замарате, нешто како паста за заби аманте, дај лабаво малку, не се оптеретувајте со вакви глупости.

Инаку јас навратив да ве поздравам и да ви кажам да издржите уште малце зошто ова е нешто неопишливо, незаменливо, нешто прекрасно, воопшто не ми е тешко овој пат, уживам дури и кога се будам навечер верувајте. Колку пати се пронаоѓам како солзи течат од среќа:inlove:
    Комплетна сум, летам:inlove:
    Имам две прекрасни здрави дечиња и благодарна сум му на бога:inlove:

На Ringishpil_, NNA, flower30 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Лепотица моја одвај чекам и јас да го доживеам сето ова зошто неможам повеќе да издржам.гушкајте се таму со лепотаните и уживајте ми

На NNA, koritsaki, Presrekna и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Вака кога нема да не заборавите после пораѓај и ни ширите позитива, златни сте!!:inlove:
    Гушкај лепотанковците сега и уживкај :l::hug:
    И јас одвај чекам:party:

На NNA, flower30, bella.gk и 7 други им се допаѓа ова.
  10. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Дај Боже сите да дојдеме на твоето. Здрави и живи да ти се дечињата!

На Adeline, NNA, marchi-cool и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Da bas poradi toa se mislam so da praam. I taka sum us so maki...toa po sto vsusnost se gleda dali treba da de ispita ili ne, znaes ti ?

12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И јас сакав да речам дека тоа со пастите ме изнасмеа ама не знаев како ќе ме сфатите. Гледам некој пред мене пишал дека тоа се ситници и истото ќе.го кажам, не се замарајте со глупости.
    За скриен шеќер,и минатата и оваа бременост си проверив (24-28 ), и сакав да проверам. Се ми е во ред, ама скраја да е, подобро да се провери, да се знае на што сме. Не е мала работа висок шеќер.

Се дотеравме за од болница. Како што кажав,целосни шпихозни не дебели, мнооогу убави, убаво капченце тенко, лепотицата ќе ми е преубава :l:

И иако имам се од синко , пак фрлам пари безвезе за ќебенца, пешкири, тракатанци. Знам дека брзо ќе ги изгустираме, ама ќефот е голем бре :clap:

Спремна сум се, уште да наредам торби (и да ги исперам алиштенцата де) и ќе чекаме најава и трк во болница.

На Happyinlove, Adeline, NNA и 9 други им се допаѓа ова.
  13. mimi257

mimi257 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    238
    и јас од кејфови гледам две торби ми се наполниле веќе со алиста, кебенца и тракатанци што купувам па сега да ве прашам на колку ги перете и со каков прашок и омекнувач?:inlove:

14. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Баш сакав да прашам со што ги земате бебушите од болница. Ние вчера на нашата принцеза и купивмр фустан за 0 месеци Розов цел со тулови. Воопшто не сум за таква ѓњаважа ама синко го одбра дури го имаа платено со мм и ајде реков. Е сега ќе треба и холахопки и џемперче. Бидејќи некако голи ноџињата и рачиња на штотуку родено бебе не ми оди. Иако ќе е август.
    Каде можам да најдам 0? Скопје гледав само во картерс има за новороденче. Се друго е +3 месеци.
    @kikin кога ти е термин?
    @mimi257 мене рано ми е ама тоа што извадив од синко некои ситници и ќебенца ги исправ со ариел за бебе некои со Бекутан прашок и омекнувач течен. Има и 2 во 1 Бекутан. А со течниот ариел ставам Ленор бел за бебе макар што некако ми е јак. Па се ќе преперам со Бекутан. Инаку новите работи на 30-40 степени на специјалната програма за деликатни парчиња.

Последна измена: 20 мај 2019
    На NNA, kikin и mimi257 им се допаѓа ова.
  15. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Браво вие сте се дотерале :)Каков супер брат си има женската твоја.
    И мене ме фаќа мерак да купам нешто, ама имаме време ние :)
    И од син ми имам доста работи што можи и за женско да се искористат, за него и на црвено и жолто многу земав. За првите месеци имам шпикозни, после ќе бараме фустани :)
    Инаку за детергентите јас од чико користев прашок. Сега една пријателка ми го пофали бекутан и добро е што е 2 во 1. Мислам нема потреба од омекнувач.

На NNA, Presrekna и mimi257 им се допаѓа ова.
  16. mimi257

mimi257 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    238
    @Presrekna и мене ми е рано 27 недела сум ама др денес ми вика ај уште 8 недели за миг ќе летнат, до 35 он ми има испланирано хаххах со близнаци,сум па затоа ме спрема да не се изненадам :D
    инаку и во ваикики има 0-0 бројчиња и во окаиди

На NNA, koritsaki, Magic13 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    По ехо јас се водам и така прегледите и скрининзите ги закажувам.

18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Претпоставував, ама дека 10 дена назад, бројам недели до кога ќе ми се гади:tmi:
    Отеков се живо околу мене :x

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.657
    Девојки, дали смеам на мотор?
    Откако сум трудна го избегнувам, а немам прашано ниту доктор. Се вози некоја од вас на мотор? Постои некој ризик?

20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Опаа кој сака да го извози мешето на мотор... немам искуство, но искрено до сега немам видено трудница на мотор, мое мислење е да не ризикуваш, сепак мотор е на две тркала ќе те тресе, не се безбедни ..али сепак ти си знаеш :hug:

На NNA, Yowannty и Martka им се допаѓа ова.