Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Можеш слободно, јас пиев по една чаша на ден

marchi-cool likes this.
  2. Septemvri

Septemvri Популарен член

Користам лакалут, дали се безбедни не сум размислувала ама имам стоматолог во семејството, па сигурно ке сум била предупредена до сега ако не се безбедни.

Martka likes this.
  3. srekice

srekice Популарен член

:tmi: Марте душо кој месец си ти ?!
    До сега со што ги миеше забите,ме изнасмеа да непукнеш :D
    Јас три користам,лакалут вајт,колгејт макси вајт и една од дм со активен јаглен.И тоа со електрична четка да дрма у уста :$

FreeMind, drugarka, kikin and 6 others like this.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Јас искрено се надевам дека овој пат ќе го избегнам скриениот шеќер, ама тешко..Мојава матична и крвна група ме пушти пак да испитам, никако да сфатам зошто..Во првата бременост испитав, имам ливче со печат, зошто пак не знам. За антителата ќе сфатам, ама за крвна група не..Со оглед на тоа колку е формалист, ќе испитам се живо и диво . Шеќерот го мразам, гадно, досадно и цел ден изгубен.
    Инаку јас еве на работа, уште се влечкам, гадењето зема се поголем замав, :puke: Сладолед отепав еден, ама пак лошо па лошо .
    Мајки со бебиња подоцна зачнати, за која недела се раководите, онаа по циклус или по ехо? Јас по циклус сум 10та, а по ехо 10.дена поназад, 8 плус 3 денес баш.
    Инаку за свадбата што ве давев, се дотерав, се нашминкав, колата и се нацртав. Мм и ќерка си заспале, јас се подружив малку ма рает, се беше добро додека не ја донесоја вечерата. Откако го осетив мирисот на месо готвено одма дома :|

flower30, kikin, NNA and 2 others like this.
  5. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Јас имам висок шеќер и железото ми е паднато. Веројатно затоа се осеќам како да ме прегазил камион. :wasntme: Освен соодветна терапија за железо, што можам да земам природно? Имам слушнато за семе од коприва со мед, но не го знам точниот рецепт.

Иначе имав гестациски дијабетис и во втората бременост и поради висок ризик од истото, бев на испитување порано. Ама имав 2 неуспешни обиди кои завршија со повраќање.

Бебето се развива соодветно на на неделите, а во втората бременост, бебето беше 2 недели разлика. Регулирав тогаш со исхрана. Се надевам дека и сега ќе успеам. Проблемот е што ми се гади од поголемиот дел на храната. :(

6. Martka

Martka Популарен член

Мило ми е малку:Dне е на одмет,покрај што мислиме и се грижиме за бебушките.Инаку сум 26+,и ги мијам со колгејт вајт,ама викам да не треба некоја друга.Знам за многу работи се мислиме дали е здраво или не,па си реков да прашам.Се најубаво мила.Ве:hug:

srekice, NNA and Софија 88 like this.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Абе срцки гледам со ситници се замарате, нешто како паста за заби аманте, дај лабаво малку, не се оптеретувајте со вакви глупости.

Инаку јас навратив да ве поздравам и да ви кажам да издржите уште малце зошто ова е нешто неопишливо, незаменливо, нешто прекрасно, воопшто не ми е тешко овој пат, уживам дури и кога се будам навечер верувајте. Колку пати се пронаоѓам како солзи течат од среќа:inlove:
    Комплетна сум, летам:inlove:
    Имам две прекрасни здрави дечиња и благодарна сум му на бога:inlove:

Ringishpil_, NNA, flower30 and 18 others like this.
  8. Ive13

Ive13 Популарен член

Лепотица моја одвај чекам и јас да го доживеам сето ова зошто неможам повеќе да издржам.гушкајте се таму со лепотаните и уживајте ми

NNA, koritsaki, Presrekna and 3 others like this.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Вака кога нема да не заборавите после пораѓај и ни ширите позитива, златни сте!!:inlove:
    Гушкај лепотанковците сега и уживкај :l::hug:
    И јас одвај чекам:party:

NNA, flower30, bella.gk and 7 others like this.
  10. bela.m

bela.m Популарен член

Дај Боже сите да дојдеме на твоето. Здрави и живи да ти се дечињата!

Adeline, NNA, marchi-cool and 4 others like this.
  11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Da bas poradi toa se mislam so da praam. I taka sum us so maki...toa po sto vsusnost se gleda dali treba da de ispita ili ne, znaes ti ?

12. kikin

kikin Популарен член

И јас сакав да речам дека тоа со пастите ме изнасмеа ама не знаев како ќе ме сфатите. Гледам некој пред мене пишал дека тоа се ситници и истото ќе.го кажам, не се замарајте со глупости.
    За скриен шеќер,и минатата и оваа бременост си проверив (24-28 ), и сакав да проверам. Се ми е во ред, ама скраја да е, подобро да се провери, да се знае на што сме. Не е мала работа висок шеќер.

Се дотеравме за од болница. Како што кажав,целосни шпихозни не дебели, мнооогу убави, убаво капченце тенко, лепотицата ќе ми е преубава :l:

И иако имам се од синко , пак фрлам пари безвезе за ќебенца, пешкири, тракатанци. Знам дека брзо ќе ги изгустираме, ама ќефот е голем бре :clap:

Спремна сум се, уште да наредам торби (и да ги исперам алиштенцата де) и ќе чекаме најава и трк во болница.

Happyinlove, Adeline, NNA and 9 others like this.
  13. mimi257

mimi257 Истакнат член

и јас од кејфови гледам две торби ми се наполниле веќе со алиста, кебенца и тракатанци што купувам па сега да ве прашам на колку ги перете и со каков прашок и омекнувач?:inlove:

14. Presrekna

Presrekna Популарен член

Баш сакав да прашам со што ги земате бебушите од болница. Ние вчера на нашата принцеза и купивмр фустан за 0 месеци Розов цел со тулови. Воопшто не сум за таква ѓњаважа ама синко го одбра дури го имаа платено со мм и ајде реков. Е сега ќе треба и холахопки и џемперче. Бидејќи некако голи ноџињата и рачиња на штотуку родено бебе не ми оди. Иако ќе е август.
    Каде можам да најдам 0? Скопје гледав само во картерс има за новороденче. Се друго е +3 месеци.
    @kikin кога ти е термин?
    @mimi257 мене рано ми е ама тоа што извадив од синко некои ситници и ќебенца ги исправ со ариел за бебе некои со Бекутан прашок и омекнувач течен. Има и 2 во 1 Бекутан. А со течниот ариел ставам Ленор бел за бебе макар што некако ми е јак. Па се ќе преперам со Бекутан. Инаку новите работи на 30-40 степени на специјалната програма за деликатни парчиња.

Last edited: May 20, 2019
    NNA, kikin and mimi257 like this.
  15. Magic13

Magic13 Истакнат член

Браво вие сте се дотерале :)Каков супер брат си има женската твоја.
    И мене ме фаќа мерак да купам нешто, ама имаме време ние :)
    И од син ми имам доста работи што можи и за женско да се искористат, за него и на црвено и жолто многу земав. За првите месеци имам шпикозни, после ќе бараме фустани :)
    Инаку за детергентите јас од чико користев прашок. Сега една пријателка ми го пофали бекутан и добро е што е 2 во 1. Мислам нема потреба од омекнувач.

NNA, Presrekna and mimi257 like this.
  16. mimi257

mimi257 Истакнат член

@Presrekna и мене ми е рано 27 недела сум ама др денес ми вика ај уште 8 недели за миг ќе летнат, до 35 он ми има испланирано хаххах со близнаци,сум па затоа ме спрема да не се изненадам :D
    инаку и во ваикики има 0-0 бројчиња и во окаиди

NNA, koritsaki, Magic13 and 2 others like this.
  17. Magic13

Magic13 Истакнат член

По ехо јас се водам и така прегледите и скрининзите ги закажувам.

18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Претпоставував, ама дека 10 дена назад, бројам недели до кога ќе ми се гади:tmi:
    Отеков се живо околу мене :x

Magic13 likes this.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Девојки, дали смеам на мотор?
    Откако сум трудна го избегнувам, а немам прашано ниту доктор. Се вози некоја од вас на мотор? Постои некој ризик?

20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Опаа кој сака да го извози мешето на мотор... немам искуство, но искрено до сега немам видено трудница на мотор, мое мислење е да не ризикуваш, сепак мотор е на две тркала ќе те тресе, не се безбедни ..али сепак ти си знаеш :hug:

NNA, Yowannty and Martka like this.