Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Па мислам дека ако имаш индикации за шеќер или некој близок во семејството мајка татко брат сестра што наследно го добиле шеќерот тогаш имаш и ти индикации за шеќер.исто така при проверка на крв ако ти е висок односно до некоја граница може и тогаш да имаш индикации за скриен шеќер.доколку немаш ништо од ова не мора да испитуваш како што направив јас.консултирај се со матичната па види што ќе ти каже.

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Мислам не е многу безбедно. А и јас немам видено трудница на мотор.

На NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас искрено 56ка.земав и за од болница.
    Инаку, имам и јаас од синко еден куп.ствари, ама пусти мерак...ајде нек оде.
    Инаку, користам бекутан 2 во 1, перам на бебешка програма на 40 сега за прв пат. После бели на 90ка ќе ги "мавнам" со какушки кига ќе се :rofl:

На NNA, koritsaki, Presrekna и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Mhm, jasno. Fala ti mila

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Добровечер мешковци. Како сте денес? Јас пред еден саат дојдов од работа,безвезе ден,цел ми е за***н едвај чекав да заврши да си дојдам дома. Конечно кревет. Да му се позлатат коските на тој што го измислил. Ве читам последниве женички веќе почнале да се спремаат за бебешко. Јас собрав во пакети алишта од синко што сум ги зачувала машала многу имало,само се думам и се токмам кога е време да ги исперам да ги средам да ги подготвам.. Гледам и што да прикупам докупам и за од болница да спремам ама како што е времево шашаво едвај до продавница се оди. Од 29 дена во месецов 15 врне. :rain: вака се осеќам :bug:

На NNA, Ive13, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Abee samo nes da go maci covek..
    Cela bremenost so maki losenje povrakanje,bolki... tek se upraviv eve veke 8mi mesec pa nastinav preku nok neznam.so mi bidna....
    Cela sum zatnata, grloto me stega, boli mnogu edvaj goltam.. zedov propolis sprej bez alkohol dozvolen bo bremenosta. Neznam kolku ke mi pomogne, pijam caj so limon no nisto i od toa. Nosot zatnat.. ama grloto-umiram od bolka. Glasot faten..
    Kako da se spravam so seto ova strav mi e nekoja bakterija dane zakacam.
    Utre sum na pregled ama valjda ke treba kaj opst maticen lekar da idam. Iskustva od vas

7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Завчера падна и првиот секс :D Исто како да ми беше прв пат хахахах, се на страв, ама бидна некако. Сакав да прашам денес правиме попис, од 7:30 до 02:00 ќе бидам на работа, дали смеам да се напијам аналгин и парацетамол за да се опуштам малку, за да не ме болат нозете?

На NNA, Софија 88 и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Честитки :D
    Браво за храброста. Мм ако чека секс од мене во бременост ќе дочека :D
    Тој кутриот моли да го гушнам, а јас исклучиво на десен колк сум свртена, а тој од лева страна ми е. Дивина станав од после ивф.
    Ај што имам страв имам ама желба ЈОК. Мртва зона. Нормално ли е вака незнам.
    Јас аналгин не ти препорачувам, мајка ми е медицинско лице и секогаш ме терала да го одбегнувам, предизвикувал крварење.
    Ајде што ќе ти биде, стегни заби. Не пиј, не ти треба. Ќе си офкаш малку ама не е страшно. Убав ден ајде.
    Јас вечерва на рати спијам цела ноќ, мм ме мрдна со гласниот телевизор.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.000
    Допаѓања:
    108.575

@Leo-nora мене овие два дена грло ме скина болејќи , прснав два пати прополис (баш ставив слика пред завчера прашував овде дали смеам да го користам) , пијам два пати во денот парацетамол иако немам температура минатиот месец кога се разболев многу ми помогна па реков сега пак така ќе правам , гаргара со солена топла вода , пиј топла вода со многу лимон и мед , чај со лимон и мед , мене ова ми помогна. Ако не гледаш дека си полошо или не ти проаѓа секако ќе одиш на лекар :hug:

10. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Направи гаргара со сок од лимон и сода бикарбона. Сношти прочитав на некоја од темите за трудници дека многу помагало. Се надевам ќе ти биде подобро :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Аналгин не. Само парацетомол.

На Starlič и kikin им се допаѓа ова.
  12. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    @bela.m @koritsaki Of ke spobudalam, spricnav od sprejot prololis sinoka i malku mi se ublazi bolkata, ama zatoa pa nosot pozatnat u zivot e mi bil. Ne sum spiena cela vecer em zatnat em tece ko cesma, vozduh neam u mene...
    A cifab toa za gragara da pravev, us toa so med i limon da probam za grloto..a nosot sega druga prikazna. Taka ne se spiese navecer sea us poveke. Tuku ke se pojave nes so ne treba aman veke.

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.657
    @Софија 88 @Magic13
    Офф.. си праам и ја само бајрам со паметот. (facepalm)
    До тука стигнав, нема да ризикувам сигурно. Ама еве гледам една девојка со која се погодуваме на контрола во исто време, се на мотор доаѓа... И претходно сум видела низ град...

Овде мотор е многу практичен, за кола тешко се наоѓа и паркинг како затоплува и се полни со туристи и гужви сега почнуваат, ужас.
    Ама ај.. многу било малку останало, ќе издржиме. :)
    :hug:

На NNA, Magic13, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    За затнат нос можеш детски оперил.

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Оперил не се употребува во бременост. Обичен физиолошки, или спрејови од типот на обична солена вода.

16. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Може да сум грешка. Макар што мислам дека снаа ми детскиот го ставаше кога имаше мака. Сепак поискусните повеќе знаат. Со физиолошки секако нема утка.

17. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Мешиња, утре полни 39 недели, бебево нема абер за излегување. Ме боли карлица, киселини имам, нервоза и менување расположение на секои 5 минути. Ко биполарна да сум. Ме потфаќа малку страв од пораѓај, ама па едвај чекам, не могу више, дома сум по цел ден и само туку мислам.

Спремав торбица и за мене и една за бебе, ставив крпи, вир влошки, блазници, влажни, четка, паста, чешел, за бебе пелени и павловичева, денеска ќе преперам и алишта за излегување од болница. Нешто да не сум пропуштила? Иначе Чаир ќе се пораѓам, се надевам набрзо.
    Некој друг совет, нешто?

На Ive13, NNA и Lepoticata им се допаѓа ова.
  18. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    1.458
    Jas sum vo osmi mesec i celo vreme sum so velosiped(poradi pričinite sto gi nabroja i ti,gužvi....) ako e se vo red so bremenosta i imaš uslovi:) zašto da ne
    Samo edna idea od mene

На Yowannty и NNA им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Добро утро,
    Јас секој ден со нови маки:(
    11та недела сум и од сабајле почнав да осеќам притисок најдолу. Значи се осеќам ко пред пораѓај. Чудно ми е чувството зошто не сум во поодмината бременост па да ми е така.
    Сте имале ли вакво искуство?!
    Пијам се за подршшка на плод.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    и кај мене имав такво чувство од трети месец мислев камења носам,...нека ти измерат грлото на матката -( али вагинално )...и што повеќе одмарај. Кревање тешко и работење заборави..