Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ive13

Ive13 Популарен член

Па мислам дека ако имаш индикации за шеќер или некој близок во семејството мајка татко брат сестра што наследно го добиле шеќерот тогаш имаш и ти индикации за шеќер.исто така при проверка на крв ако ти е висок односно до некоја граница може и тогаш да имаш индикации за скриен шеќер.доколку немаш ништо од ова не мора да испитуваш како што направив јас.консултирај се со матичната па види што ќе ти каже.

Leo-nora likes this.
  2. Magic13

Magic13 Истакнат член

Мислам не е многу безбедно. А и јас немам видено трудница на мотор.

NNA and Yowannty like this.
  3. kikin

kikin Популарен член

Јас искрено 56ка.земав и за од болница.
    Инаку, имам и јаас од синко еден куп.ствари, ама пусти мерак...ајде нек оде.
    Инаку, користам бекутан 2 во 1, перам на бебешка програма на 40 сега за прв пат. После бели на 90ка ќе ги "мавнам" со какушки кига ќе се :rofl:

NNA, koritsaki, Presrekna and 2 others like this.
  4. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Mhm, jasno. Fala ti mila

Ive13 likes this.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Добровечер мешковци. Како сте денес? Јас пред еден саат дојдов од работа,безвезе ден,цел ми е за***н едвај чекав да заврши да си дојдам дома. Конечно кревет. Да му се позлатат коските на тој што го измислил. Ве читам последниве женички веќе почнале да се спремаат за бебешко. Јас собрав во пакети алишта од синко што сум ги зачувала машала многу имало,само се думам и се токмам кога е време да ги исперам да ги средам да ги подготвам.. Гледам и што да прикупам докупам и за од болница да спремам ама како што е времево шашаво едвај до продавница се оди. Од 29 дена во месецов 15 врне. :rain: вака се осеќам :bug:

NNA, Ive13, koritsaki and 1 other person like this.
  6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Abee samo nes da go maci covek..
    Cela bremenost so maki losenje povrakanje,bolki... tek se upraviv eve veke 8mi mesec pa nastinav preku nok neznam.so mi bidna....
    Cela sum zatnata, grloto me stega, boli mnogu edvaj goltam.. zedov propolis sprej bez alkohol dozvolen bo bremenosta. Neznam kolku ke mi pomogne, pijam caj so limon no nisto i od toa. Nosot zatnat.. ama grloto-umiram od bolka. Glasot faten..
    Kako da se spravam so seto ova strav mi e nekoja bakterija dane zakacam.
    Utre sum na pregled ama valjda ke treba kaj opst maticen lekar da idam. Iskustva od vas

7. Starlič

Starlič Популарен член

Завчера падна и првиот секс :D Исто како да ми беше прв пат хахахах, се на страв, ама бидна некако. Сакав да прашам денес правиме попис, од 7:30 до 02:00 ќе бидам на работа, дали смеам да се напијам аналгин и парацетамол за да се опуштам малку, за да не ме болат нозете?

NNA, Софија 88 and koritsaki like this.
  8. bela.m

bela.m Популарен член

Честитки :D
    Браво за храброста. Мм ако чека секс од мене во бременост ќе дочека :D
    Тој кутриот моли да го гушнам, а јас исклучиво на десен колк сум свртена, а тој од лева страна ми е. Дивина станав од после ивф.
    Ај што имам страв имам ама желба ЈОК. Мртва зона. Нормално ли е вака незнам.
    Јас аналгин не ти препорачувам, мајка ми е медицинско лице и секогаш ме терала да го одбегнувам, предизвикувал крварење.
    Ајде што ќе ти биде, стегни заби. Не пиј, не ти треба. Ќе си офкаш малку ама не е страшно. Убав ден ајде.
    Јас вечерва на рати спијам цела ноќ, мм ме мрдна со гласниот телевизор.

NNA likes this.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Leo-nora мене овие два дена грло ме скина болејќи , прснав два пати прополис (баш ставив слика пред завчера прашував овде дали смеам да го користам) , пијам два пати во денот парацетамол иако немам температура минатиот месец кога се разболев многу ми помогна па реков сега пак така ќе правам , гаргара со солена топла вода , пиј топла вода со многу лимон и мед , чај со лимон и мед , мене ова ми помогна. Ако не гледаш дека си полошо или не ти проаѓа секако ќе одиш на лекар :hug:

10. bela.m

bela.m Популарен член

Направи гаргара со сок од лимон и сода бикарбона. Сношти прочитав на некоја од темите за трудници дека многу помагало. Се надевам ќе ти биде подобро :)

koritsaki likes this.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Аналгин не. Само парацетомол.

Starlič and kikin like this.
  12. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

@bela.m @koritsaki Of ke spobudalam, spricnav od sprejot prololis sinoka i malku mi se ublazi bolkata, ama zatoa pa nosot pozatnat u zivot e mi bil. Ne sum spiena cela vecer em zatnat em tece ko cesma, vozduh neam u mene...
    A cifab toa za gragara da pravev, us toa so med i limon da probam za grloto..a nosot sega druga prikazna. Taka ne se spiese navecer sea us poveke. Tuku ke se pojave nes so ne treba aman veke.

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

@Софија 88 @Magic13
    Офф.. си праам и ја само бајрам со паметот. (facepalm)
    До тука стигнав, нема да ризикувам сигурно. Ама еве гледам една девојка со која се погодуваме на контрола во исто време, се на мотор доаѓа... И претходно сум видела низ град...

Овде мотор е многу практичен, за кола тешко се наоѓа и паркинг како затоплува и се полни со туристи и гужви сега почнуваат, ужас.
    Ама ај.. многу било малку останало, ќе издржиме. :)
    :hug:

14. bela.m

bela.m Популарен член

За затнат нос можеш детски оперил.

Petra777 likes this.
  15. kikin

kikin Популарен член

Оперил не се употребува во бременост. Обичен физиолошки, или спрејови од типот на обична солена вода.

16. bela.m

bela.m Популарен член

Може да сум грешка. Макар што мислам дека снаа ми детскиот го ставаше кога имаше мака. Сепак поискусните повеќе знаат. Со физиолошки секако нема утка.

17. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Мешиња, утре полни 39 недели, бебево нема абер за излегување. Ме боли карлица, киселини имам, нервоза и менување расположение на секои 5 минути. Ко биполарна да сум. Ме потфаќа малку страв од пораѓај, ама па едвај чекам, не могу више, дома сум по цел ден и само туку мислам.

Спремав торбица и за мене и една за бебе, ставив крпи, вир влошки, блазници, влажни, четка, паста, чешел, за бебе пелени и павловичева, денеска ќе преперам и алишта за излегување од болница. Нешто да не сум пропуштила? Иначе Чаир ќе се пораѓам, се надевам набрзо.
    Некој друг совет, нешто?

Ive13, NNA and Lepoticata like this.
  18. Pebeka

Pebeka Популарен член

Jas sum vo osmi mesec i celo vreme sum so velosiped(poradi pričinite sto gi nabroja i ti,gužvi....) ako e se vo red so bremenosta i imaš uslovi:) zašto da ne
    Samo edna idea od mene

Yowannty and NNA like this.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Добро утро,
    Јас секој ден со нови маки:(
    11та недела сум и од сабајле почнав да осеќам притисок најдолу. Значи се осеќам ко пред пораѓај. Чудно ми е чувството зошто не сум во поодмината бременост па да ми е така.
    Сте имале ли вакво искуство?!
    Пијам се за подршшка на плод.

Presrekna likes this.
  20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

и кај мене имав такво чувство од трети месец мислев камења носам,...нека ти измерат грлото на матката -( али вагинално )...и што повеќе одмарај. Кревање тешко и работење заборави..