И јас денес полнам 39 недели, на ехо и цтг бебе нема абер, високо, вода има, плацента супер. Се е спремно, само уште бебчо да посака да излезе. А јас нестрплива, се ме боли, одвај се движам, абе саати бројам, не денови. Се надевам оваа недела ќе биде. Вечер имам закажано со маж ми секс со свршување и ајде да видиме дали ќе помогне. Инаку до сега што не правам, се качувам по скали, пешачам колку што можам, јадам урми секој ден... ништо ме помогна
Пред 10 тина дена кога бев на преглед вагинално ми го провери грлото на матката, рече затворено е. Сега ме чуди, што имам некое чудно чувство, како да ми треперат мускулите на вагината(извинете на детален опис). Наредната недела сум на преглед, ама ме фати страв да не е нешто страшно
Ни пешачам, ни скали, едвај низ дома се движам, урми поткаснувам ама не така многу. Ќе треба изгледа ко Рејчел со Рос од Friends да правам . Како и да е, со лесно нека е.
Мене др ми рече никако велосипед, а јас само со точак се движев низ град. Он ми кажа, да сме Амстердам да возиш, ама на сите дупки и тротоари во Скопје не е добро баш да се трескаш.
Друштво ај кажете некоја продавница каде може да се најдат ем квалитетни ем така интересни облеки за бебе,а да не мора да се шета на мн места ? Значи од шпикозни, бенкици, комплети за излегување од болница, пешкири, капи, бањарки, исто ми треба и интересни постелнини ?
@Софија 88 има и во трговскиот во Беверли некоѓку продавнички, а и во Памук Пале (исто во Беверли) таму има у бањарки, шпикозни..
Те цитирам да прашам што се блазници? Јас сум скоро 38 недела и исто денес ќе.спремам.торбичката.за мене, за бебо алиштенцата се перат и ќе чекам. Со синко се породив 41 недела, а сега се мислам порано ќе излегува бебушка. И јас чаир планирам. Одиш кај некој посебно ики кој се падне...?
Блазници се оние "влошки" за гради. А иначе одам кај Илиевски по препорака на матичната, супер е докторот, а за порашај кој се падне на смена тој. Само се надевам дека нема да чекам уште долго. Од доктори страна, според туѓи искуства и мислења сите се добри, Пранвера, Шпишиќ, Скепаровска...
Добар ден мешиња слатки, мали и големи.. ние дотуркавме до 36 недела со сите сили, отоци колку сакаш, качивме 20 кг и страв ме фаќа како ќе се породам со толку кг... во 8 ми месец приметив дека се "зголемувам" до тогаш си бев витка само со стомаче испапчено... а не јадам воопшто.. еднаш само наутро а преку цел ден сум на овошје и зеленчук.. па се прашувам од каде ми се качени тие вишокот на кг.. но како и да е со бебе се е во ред .. пред недела дена кога бев на преглед тежеше околу 2700 г, сега сигурно додало уште некој грам... почнаа пак трнењата на прстите... ниту спијам ниту можам комотно да се движам .. ко некој вампир сум.. исто се осеќам и ко робот кога чекорам.. по скали едвај се качувам, се заморувам бргу, притисок долу во препони осеќам.. синојка бебе беше мн немирно, ме тегнеше на сите страни .. денеска е нешто помирно... убав ден ви посакувам на сите до една тука...
Zdravo meskovci, jas cela bremenost ve sledam i citam i duri sega odluciv da se zaclenam i spodeluvam so vas. Nie sme 37+1 i do sega fala bogu pominavme epten lesno bez povrakjanja, bez mnogu gadenje ili bilo kakvi problemi Naskoro cekame da se guskame so malata lepotica, a za poragjaj se odlucivme vo Cair, timot profesionalen, pristap so pacienti na nivo, taka da koj i da ni se padne na poragjaj mislam deka ke bideme zadovolni
Zatoa pisav ako se ima uslovi,se soglasuvam deka Sk ne e bas za so velosiped. Inaku vo prvata bremenost nekade okolu 21ta nedela za prv pat go pocustvuvav bebeto,a sega vo vtorata porano okolu 16ta
И јас почнав кај Илиевски...сега бев во петокот и повторно цтг за 2 недели ми закажа оти петок не е работен. Јас дотогаш можеби ќе се породам Здраво @SevenHeaven со лесно. Ептен сме блиску, 2 дена разлика. Може и цимерки во чаир ќе сме