Ич да не се паничиш.Воопшто не е страшно.Само сестврднува,матката вежба за кога ќе дојде чинот на породување да може да го спушти плодот.Тогаш ќе биде пропратено со вистински контракции.Така фино лепо ми објасни докторката некни што ме прегледа .
Ќути не ме потсетувај,мм ми вика "Во состојба си да трпиш болка само да не се пораѓаш,не сум била нормална И си реков како сака така,се плашам да и тоа многу,ама сега Боже мој или лесно или тешко ќе биде Да ми се погоди докторкава само на работа што ќе ме пораѓа,за друго не му берам гајле.
Ve citav nekoe vreme i resiv da se aktiviram vo trudnickive muabeti !Sakav da prasam dali e normalno da vi pisat vo poraka od tipot vo koja poza si go pravela bebeto ??Izvinete sto zamaram so gluposti no morav da si pisam
Да си жива и здрава ме изнасмеа. Среќо чекај ја лепотицава да се излесни и отварај летна сезона. Не утепа дожд и виулици.
Ја чекам јас Лепотицата.Си има ред тука ја го поштувам,само охриѓанкава Иве нешто ми се упикува преку ред али чим запнала нека иде еве ќе ја пуштам Мене мислам дека ми е рано уште.Па тек 36-та ја гураме ,нема смисла толку рано.Еднаш реков 25 мај да биде али еве се премислив,нек биде јунско бебе
Снежана водеше две мои другарки и супер докторка е, многу внимателна и со големо знаење. Жена му на Коруноски не ја препорачувам. Инаку скрининг на клиника не се плаќа воопшто.
Мене желба ми е јас да почнам со јунските (во јуни)...ама ако решил беблакот во мај да излегува, нема што да правам
А зошто Павлина не ја препорачуваш ?!?! јас сум кај Васо но кога закажувам за кај него и кога не е тој во мк ме прифаќа неговата сопруга.. и да кажам презадоволна сум од неа... бев и кај Бошковски но тој скоро па ништо и не знае.. за било што ја викаше Павлина да му помага и да го советува.. така да сега ако Васо го нема идам кај Павлина...
Не можам јас повеќеееее не се живејт вака веќе пак повраќав денес што ќе беше ова девет месеци умирамммм.среќо ај ќе ја почекам @Lepoticata ама тебе нема шанси
Јас сум 35+, понеделник 36та и мислам дека еднаш до сега ме фатија. Уште не сум сиурна како да ги распознаам контракцииве? Стврднување на стомакот или? Мојава ја осекам дека е спуштена доле , само со нозете директ у ребра ме мава
Девојки испаничив малце Бебе до вчера го чувствував околу пупак, обично во висина на пупак од страните во слабина ме маваше. Денеска е баш под пупак кога ставам дланка таму мава. Тоа е ниско? Баш овие неколку дена, а посебно последниве 2 дупка напраив во креветов од лежење нигде немам мрднато.. зашто да се спушти?
Малце си ми нејасна... Бебето некогаш мава со раце, некогаш со нозе, се врти... Како да го чувствуваш само на едно место??? Мене еднаш ме мава скроз доле, еднаш горе, па во страните...
Зошто да паничиш. И кај мене исто е. Еден удар чувствувам во дијафрагма, а некој долу по мочен меур или директно во анусот. Па сега разликата е со што решила бебушка да мава со раце или нозе, да турка со главче или газе. Еве јас денес долу ја чувствувам. Изгледа вежба фудбал хахаха. Уживај си и одмарај. Инаку и денес капната. До сега турбо. Се истуширав и седнувам. Синко и мм нека се дружат надвор вечерва. Јас си дадов тајм аут. Позз
@The Unicorn @Presrekna Претходно го чувствував на повеќе места ама претежно во висина на пупак. Последниве денови повеќе на десната страна оти таму и стомакот ми беше поголем. А денеска го чувствувам под пупак. Еве сега легнав мава ли мава од страни, ама е пониско од пупакот....