Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Знам дека на Гак ќе се пораѓаш па да ти дадев некое инфо.

2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Може бебе се свртело :)
    Која недела си? :) Иначе мене ме маваше доле со главчето десно, со лактето кај папакот а со нозете кај ребрата. :)

3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Може ,се е добредојдено

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.663
    На последна контрола имаше нозе испружено до глава и стапала и дланки пред глава буквално. (facepalm) На тој дел стомакот ми беше поиспакнат со денови.
    28+1 сум, денеска за разлика од минатите денови беше слабо активно и го чувствував само долу.
    Еве го сега пак е активно околу пупак, веќе не знам што да мислам...:sweat:

5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399

Подобра опција ти е др.Васо, Бошковски е изгубен како од друга планета..

На beba@meba и Starlič им се допаѓа ова.
  6. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    625
    Со топол восок, мали ленти во предел на интима.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Убаво му е се вртка,се тегне. :sun:

На Yowannty и Presrekna им се допаѓа ова.
  8. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Женски пред 2недели ставав вагиналетки флажил заради кандидата, и докторот ми рече као 7 се доволно, ама мене тие 7 не ми помогнаа воопшто, буквално нема никаква разлика од пред да ги ставам. Ќе штети ли да ги доставам и тие 3 што ми останаа или сепак да идам утре да се консултирам со матичниов?

9. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    37 ма недела се чувствувам трудна како 37 месеци. Веќе заборавив како е кога немаш стомак.
    Си го прередував плакарот, сум ги заборавила и алиштата што ги имам. Воопшто не изгледам како што се замислував дека ќе бидам кога сум трудна. :wasntme: Не ми се купува гардероба за дотерување, додуше ништо трудничко специјално не купив. Импровизација.
    Ми беше желба да се породам денес, ден пред празник, неработен ден, за да си одмори детето од роденден, ама нема тоа јас кога сакам. :D

Се шишав еднаш, но морам пак. :emo: Долга коса и фен не сакам да видам. Од понеделник закажувам за боб фризурка. Немам трпение да ја фенирам, а не сакам несредена коса или во репче. Тек после нема да имам време. Ова суши суши нема крај :@
    А бебе го видов на 4д :wasntme: Уште не можам да верувам дека за некоја недела, здравје, бебе ќе држам во рака.

На NNA, Ladyyyy567*, Larahappy и 9 други им се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    А зашто не ти даде полигинакс:^) мене за 5 дена ми помина кандида од нив.

11. hristinan12

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Ма не знам се изнаставав и микорил и флажил и канестен маст, ништо не помага. Ај ќе му спомнам за тие ако не, пошто веќе не се трпи :@

12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    А од кај знаеш дека не помага? Сеќаваш некако? Јаас сум немала кандида, мене за стрептококата ми дадоа флажил, 7 дена го ставав,ама појма немам дали се излекува.

13. hristinan12

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Па многу исцедок имам и жоктеникав е, не е нормален, кога ставав претходно други вагиналети на краток период барем се губеше исцедокот, овој пат ништо...

14. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    имаш чешање, пецкање ?

дај нека пише некоја дали има некаков природен начин на лекување на оваа кандида, а да не е штетен, ...јас баш овие два симптоми ги имам и претпоставувам дека е тоа, незнам што друго би било .. :?:

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hristinan12

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Имав ама сеа ми се смири најверојатно од канестен маст, а природен начин ја се измивав со чај од камилица. Земи си канестен смее да се употребува во бременост, освен во прво тримесечие :)

На NNA, Presrekna и Софија 88 им се допаѓа ова.
  16. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Кандидата е најдосадното нешто што го имам искусено. Во првите 2 бремености ( за синко и еден спонтан) ми се јави од првите недели. Ја лечев со вагиналети, камилица... триста чуда. И ништо. После времиња ми се повлече.
    После тоа година дена пред оваа бременост бев на режим на исхрана заради синко и воопшто не ми се јави.
    Сега со бременоста од пусти страв многу внимавам на исхраната. И нутриционистот ми нагласи дека во бременоста се јавува најмногу,па затоа избегнувам благо, јадам многу зеленчук и овошје. Кога сакам благо земам суво овошје, мед со кикирики крем. Исто белото брашно ја храни кандидата, затоа само интегрално и тонус јадам. И еве ме 7 месец да не се заречам ни К од кандида.
    И многу течности посебно чај од брусница.
    Мислам помогнав малку

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  17. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    39+2, времево ме скрена, само ми се спие и јаде, немам сила да средам алиштата на бебулево, треба да ги пеглам.

Не мора да чувствувам лажни контракции пред вистински, може дирекно на вистински да премине, така?

Дај утешете ме, не знам шта са собом :D, нестрплива сум.

На Makedonka007, Ive13, drugarka и 3 други им се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    :clap: сакам јас пред термин да си се олеснам,некој ден пред термин и да е природно зашто со првото сум со царски ама повеќе од 6 год поминаа па може ќе се може и природно. Неќам сечење ама сакам безболно. Па како ќе биде тоа изводливо не знам. Инаку со лесно да си поминеш

На Lepoticata и NNA им се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    ауу и кај мене е така. Маваше или долу или горе во дијафрагма,сега мава околу папук и од страна што викаат во слабина. Јас мислам дека се врти не ќе да е спуштено. Кога имаш контрола? Ако нешто те мачи најдобро посети лекар.

20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.663
    Еве го денеска мава горе од сите страни и само подолу од лево веројатно раче или ноџе има.. :|
    Се се контролирам да не паничам на се нешто, и како ми се дешава вака во минута да почнам да мислам и да испаничам еве не знам.. (facepalm)
    Дал постои трудница што успеала да не испаничи воопшто 9 месеци да ми е да знам.. :D

Еве 2 дена и киселини имам. Што и да каснам или не каснам ме гори од внатре...

И еве бебе изглеа слушна дека се жалам, па сега кога ме чукна ѕвезди избројав.. (facepalm)

На flower30, koritsaki, marchi-cool и 2 други им се допаѓа ова.