Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Вистинските нема да ги утнеш така викаат.На точен интервал биле ,и траат по 1 минута.Се шират од крстот кон предниот дел на стомакот,нешто ко прв ден добиено:wasntme:

На Ana.Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Ve molam lek za zatnat nos... ke umram mislam. Taka edvaj disam od tesko i od maka vaka se gusam. Navecer ni se spie ni se sede.
    Mi dadoa sami sprej za nos od prirodna morska sol. Poglupost u zivotot ne sum videla. Samo sprica solena voa i ni robka aber. Cela nedela spricam i sekoj den se pozatnat mi e nosot.

3. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Јас користев оперил п, за деца по препорака на доктор, три пати на ден, за два дена ми помина. Но настината бев, да не ти е алергиски? Консултирај се сепак.

4. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    @Мариаа.. Што направи со отокот кај увото, беше ли на лекар ?

5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    е дека има трудница што не паничи... Нека се јави да ја частам.
    Туку да се пожалам јас... Заби ме откорнаа од болење денес. Што не си појдов да си ги изнапоправам пред бременост... Нема шанси доктор да ми ги буцне без анестезија.

На Poklonce и flower30 им се допаѓа ова.
  6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Neam pojma so mi e.. grloto prvin me bolese, aj caevi pa sprej propolis.. i sega nosot zatnat 100 posto... vozduh u mene 1 posto imam navecer. I samo mrsoli duvam od sprejot mislam bebeto niz nos ke mi ispadne

7. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    па што не појдеш на лекар? Чекаш само од себе да помине? Скраја да е ама од грлото ако не се третира све слага на плуќа а тоа не ти треба.

8. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Мешиња, да се консултирам со вас, поискусните. Се чувствувам ко пред добивање што сум се чувствувала (не болки, ама некако нелагодно), знаете за што зборам, и тоа последниве саат време. Ова треба да е предзнак дека сум близу, или?

39+2 сум, цело време викам едвај чекам, а сеа ко да ме потфаќа паника, прво ми е и не знам дали имам сè спремно, да не заборавам нешто, како ќе пројде...

Се обидувам да сум смирена, ама мозоков 300 на саат.

Да се спремам за ептен брзо, или не мора да значи?

Леле, не знам што попрво да фатам да средувам, не дека не е средено, ама имам чувство дека не е доволно.

Тие што имате раѓано, како почнуваат болките, како ги чувствувате?

Со лесно и мирна ноќ :*

На kikin и NNA им се допаѓа ова.
  9. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Дај Боже побрзо да се олесниш, се да помине во најдобар ред. Јас безвезе се чуствувам од како дојдов до 35 недела. Па сега цело време после мочкање го барам чепот хахаха. Имам некој исцедок или се подмочувам незнам што е и ме нервира. Брисевите чисти, се беше негативно и слично чувство ко тебе. Бебе е активен цело време, мислам дека над термин ќе терам. 37ма ја почнуваме :!:
    п.с. Се чуствувам трудна 3 години.

На Amelie1708, srekice, kikin и 5 други им се допаѓа ова.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Треба да изгледа како менструални болки, но не цело време..Да фаќа и да пушта болката. Во секој случај имаш време на претек торба да спремиш. Ако те држат болки уште 2 саати може да се оди на болница. Со лесно!

На Ana.Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Pa bev na lekar..i pisav deka samo sprej za grlo i sprej za nos mi dadoa.
    Ama nema chare od toa. Sea od ponedelnik treba pak da odam za da kazam deka dzabe seto toa

12. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Добро утро мешиња како сте?во овој деветти месец доживеав премногу стрес сношти свекор ми ми падна пред мене доживеа тежок инфаркт ептен се исплашив незнаев што да направам од страв само викав да се јават н абрза помош и да ми помогнат а морав да ја држам ќерка ми да не гледа што се случува додека да дојде брзата помош бидејќи ја исплашив и неа и одвај успев да ја смирам.неколки дена пред тоа ќерка ми падна кај лизгалките на глава чекавме да видиме дали има потрес на мозокот фала богу не беше само и потече местото сега и се подобрува.пред тоа почна да ја боли заб бидејќи и е расипан а никако не сака да седне барем да и го видат.плачи вика а јас неможам да и помогнам освен да ја носам на заболекар.не сум спиена со денови на вечер имам некои болки не се ни лажни не знам не ги имам доживеано со првово.сношти неможев воздух да земам од болки не се ни породилни зошто знам какви ми беа породилните.многу стрес за кратко време не можам да се смирам сношти воопшто не спиев слабо сум и јадена имам вртоглавици и немам воопшто сила за ништо.дали може да му наштети многу стрес на бебево аман веќе незнам што да правам.извините за долгиов пост морав да се искажам на некој.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.584
    Добро утро женски и од мене , како сте? Само што се вратив дома , ја однесов ќерка ми на час по цртање па се направив жива вода , толку е е топло надвор , дојдов да се пресоблечам и ќе одам на работа.
    Бебево почна се посилно и посилно да мрда , ама кога сум во движење и исправена се уште не ја осеќам , туку само во легната положба. Вчера лежевме со ќерка ми и и реков да ја стави раката на стомак , дека ќе мрда бебето и кога стварно ќерка ми ја осети , ептен се радуваше :inlove: во понеделник сум на преглед , одвај чекам да ја видам :inlove: вчера и реков на свекрва ми да ги извади работите од ќерка ми кога била бебе , да видам од облека што има за да не купувам. Најдовме две огромни ќеси со боди , шпихозни , тоа нема да купувам со сигурност :lol: и како нови се , само треба да ги проперам секако :) но пусти мерак , сигурно дека нема да се воздржувам од купување на други работи :lol:

@Ive13 нека му е со помин на свекор ти се надевам се ќе е во ред :hug: уфф во такви ситуации секој би испаничил , па и пред деца , посилно е од тебе.. ќеркичката колкава е?
    Истата мака ја имав и јас со ќерка ми до кај 4тата година со забите , прв пат ја носев на две годинки за да и го поправаат забот , пиштеше вриштеше , јас за раце ја држев , мм за нозе на столот , ама мора да се поправи колку и да изгледа стресно :( а таа возраст е тешка општо за се тешко е да им се објасни се уште се мали и не разбираат..
    сега ќерка ми е 8 години и нема гајле си седи додека и прават некој заб. :l:

На Martka, marchi-cool и NNA им се допаѓа ова.
  14. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    @cinderella5 и @BirMelek фала ви на одговорот.

Еве денеска од сабајле е ок, не се чувствувам ко сношти, ама најверојатно е на епизоди.

Ќе чекам, што да правам. Ќе земам урми ќе јадам и ќе прошетам денеска, вечер секс, па белки ќе биде. Краен термин 29ти мај.

Со душа чекам :inlove:

На NNA, koritsaki, Lepoticata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Три и пол години има не знам веќе како да постапам секој ден ја носам да се запознае со заболекарот па игри спуштив на моб да игра да види како ги поправаат другите забите дека не е страшно незнам што се не испробав и пак немам никаков ефект а стрес колку да сакам.незнам веќе со што да ја убедам за да го поправи ако ја фати навечер кај ќе одам што ќе правам.амин мила добар е сега свекор ми фала на господ го спасија тежок инфаркт имаше многу се исплашив кога ми се онесвести на раце.уште се тресам кога ќе се потсетам ама тоа е дел од животов мора да сме силни иако сега хормониве ми се уффф па се ми е стресно ама што да правам само да се породам здравје фала богу во деветти што сум па и да добијам болки сега веќе 36 недела не е страшно

На NNA, flower30, Lepoticata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Ана, па ние имаме исти термин :l:. Јас јадам урми веќе месец ипол, пешачам колку што можам, имав 2 пати секс, по скали се качувам, никако да биде :|. Само чекам, и секоја болка си замислувам дека тоа е тоа, ама не е...
    Ако најдеш чаре, кажувај, време е да се олесниме, овие од јуни ќе не престигнат :D

На Someday, NNA, Ana.Jones и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.167
    Девојки, породилните болки најчесто почнуваат од рбетот и се движат кон долниот дел од стомакот. Имаат редовни и точни временски интервали, кои постепено се намалуваат, а контракциите меѓу нив зачестуваат, имаат подолг интензитет и стануваат се појаки. Болката не попушта, напротив стега се повеќе. Може да биде проследена и со чувство на притисок. Почетните болки наликуваат на менструалните, но сепак се редовни.

Да речеме, прво се на 20 минути со контракции од 30 секунди, потоа 15 минути со контракции од 40 секунди итн.

Не можете да ги промашите, оти разликата од брекстон контракциите е во нередовните временски интервали кои ги имаат овие.

Нека ви е со лесно на сите кои сте "при крајот".

На drugarka, Мариаа., srekice и 6 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.898
    Допаѓања:
    142.336
    Јас ќерка ми ја престрашив за одење на педијатар преку игра. Иста возраст се со твојата.
    Купивме таков детски докторски сет и игравме. Ќе ја кренам маицата и ќе ме прегледува, па грло, се исто ко кај докторот... Играме и забари, го вклучувам светлото од телефонот како таму што свети и со лажиче и ги проверувам забите:)
    Пробај , можеби ќе успее(fingers)
    И со помин да е на свекор ти.

И јас да се пријавам во паничарките(facepalm) Ем ми е втора бременост ама овој пат имам преголем страв. Оваа недела сум на прегледи за скрининг, приска и брисеви и коски ми се тресат од страв. Што ќе биде, дали ќе биде добро?! И којзнае што ми се случува, ништо не памтам од првата бременост, а пред 3, 5 години беше:)
    Да не чува Господ само и да помине се добро(fingers)

На mal.ecka, NNA, betty oh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    јас на почеток од бременоста настинав. Не ни знаев дали фатило или не. Некаде беше 2-3 недели после оплодување ама не можев да мрднам од кревет нос затнат грло да не можам вода да се напијам а не па нешто друго тт. Се креваше и не можев бев на лекар им објаснив ситуација ме прашаа дали некогаш сум читала упатства пред да употребам лек реков секогаш и ме прашаа и што пишува во делот кај бремени жени? Дека некои не се препорачуваат а некои се препорачуваат во консултација со лекар. И ми вика епа не може бремена жена да не се третира со антобиотик кога е неопходно. Само со витамини и патацетамол ништо не правиш. Ме праша дали некогаш ми дале антибиотик за инфекции при прис на матка реков да претежно цефалексин. Ми вика епа? Исто ти е. Здравјето на бремената мора да се третира кога е неопходно зашто нарушено здравје е загрозувачко и за бремената и за плодот. И ми стави инекција ми даде и антибиотик зинат. Помина болеста а никаква штета на плодот немаше,примав во период кога е најризично за плодот.
    леле жено.... Господ спокој да ти даде. Во такви ситуации човек ќе се преплаши. Јас така два пати имам доживеано паничен напад среќа па не бев бремена тогаш. Пробај да бидеш колку што е можно посмирена. Само позитивни мисли и да не размислуваш многу на проблеми зашто стрес секој ден ќе се има ако за се обрнуваме внимание.

На NNA и Ive13 им се допаѓа ова.
  20. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Здраво девојчиња. Да пишам колку можам по скратено. Онаа сабота си дојдовме во Мк, а во среда ми беше првиот преглед.
    Ама јас скоро секој втор ден имав кафеава крв, иаку користам утрогестан вагинално двапати на ден. Ноќот пред прегледот имав и повеќе кафеаво значи целата испаничив и утрето цел ден по малку имав. Толку бев исплашена и ајде на преглед ме гледаше на ехо па неможеше убаво да види па ајде вагинално. Мислев нема срцева акција па целата се потресов, ама дека вагинално и неможев да видам ништо на екранот. Иаку ми речр срце си работи. И кажав за крварењето ми рече да ставам само навечер утрогестан и ми препиша еднаш неделно инекција прогестерон. Ми рече и дека касни плодот една недела јас треба да сум седма, а одговара за 6 недела.
    Некако не бев сигурна и доста потресени и маж ми вика ај да одиме до Ремедика да видиме и таму што ке ни кажат. И таму веднаш ме прегледаа истото ми го кажа касни една недела, има срцева акција. Ме праша дали ми р прва бременост му реков дека имав еден спонтан. И тој почна дали сум испитала се после спонтаниот му велам не само основните работи бидејќи нр бев со ништо запознаена. Ми вели ако пак не е во ред ке ти кажам јас што треба се да испиташ, не треба да имаш крварење. Некако се разочарав и многу ми е страв мислам нр сум жива, овие два дена немам крварење дали од инекцијата и гледам повеќе да одмарам.
    Па и настинка ме фати, се ми се собра :@ целата сум затната.