1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Па 28 и не е толку страшно скратен цервикс.
    Има членки што со 5 со строго мирување родиле здрави прави деца без проблем. Само ти треба мирување повеќе, креваање тешки работи, истегнување и пешачење не.

2. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Девојки, дај кажете што смеам да се намачкам за осип на ногата, како пликови големи ми се, како касната од пајак. Многу ме чеша, збеснав. Течна пудра дали смеам или некоја крема?

3. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Оди во аптека кажи дека си бремена ќе ти препорачаат нешто.

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Mislis so 5mm izdrzale do kraj posto jas sum so 28mm sto znaci nemam ni polni 3 cm ....zatoa i se isplasiv ;(

5. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Абе сега издржале ама они си знаат како.
    Кој со секрлаж, кој со соодветна терапија и со ептен строго мирување.
    Оди на уште едно мислење да не ти е мисла. Веќе штом почнал да се крати ќе треба чести контроли како се движи, ако оди надоле си има процедури и за тоа што треба да направиш.

6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Иди во систина или ремедика да те видат.Ама распрашај се прво кој доктор го работи тој дел за да ти каже дали ќе треба да се направи серклаж.Да видат зашто се крати.За неделите е краток цервикс него што вообичаено би требал да е,мојот е 25мм а сум 37ма недела.Сепак твојево бебе допрва ќе расте и ќе притиска на цервиксот.
    Како и да е,не е страшно значи да се паничиш ок? Но иди на лекар.Еве ке ја тагнам @tetoviranta она имаше скратен цервикс,нека ти каже.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    И јас сум со скратен цервикс од 19 -20 недела, 3 цм, после во 32 ра 2 цм. Со лежење сега сум 37+2. Сега не само што не лежам, струја сум. Одмарај си, не се секирај. Мене ми рекоа може и 40 та да терам. Брисеви уредни, уринокултура стетилна, затворено грло, бебенцето цело време е ниско. Позитивни мисли само. Јас ниту еднаш не помислив дека нема да биде во ред.

На Flower123123, NNA, Septemvri и 2 други им се допаѓа ова.
  8. newyear2015

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Najloso e sto sega ne mozam da se smiram...zakazav utre vo newborn posto edinstveno doverba imam samo kaj dr Vladimir....daj boze se da bide vo red . Toa e, cela bremenost sum so strav i nikako da se smiram od komplikaciive. Fala na odgovorot

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  9. newyear2015

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Taka li ??
    Nema da mrdam od krevet, do sega iskreno samo lezev,denovive malce se opustiv i se dvizev po malku no toa ne e nisto...ne znam od sto mozelo da se krati, bas me smiri i ti blagodaram

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Мене од 26мм во 26та недела ми се намали на 15мм во 27та затоа што мирував ама не строго и имав Кламидија. Прво дали цервиксот ти го измерија вагинално? Тоа е најбитно! И дали те прегледаа вагинално дали е сакрализиран или омекнат?
    Второ СТРОГО МИРУВАЊЕ! СТАНУВАЊЕ САМО ЗА ВО ВЦ, ДУРИ И ЈАДЕЊЕ ВО ЛЕЖЕЧКА ПОЛОЖБА! Кога ќе стане потешко бебето добро е и перниче под гз да ставаш да е малку подигната карлицата. Точно е дека се истерува до крај, има многу што терале до 9ти месец, ама многу е битно мирувањето.
    Исто, ОБАВЕЗНО микробиолошки брисеви. Кламидија крати грло како луда и го уништува водењакот.
    Ти си уште и во недела во која може да се направи сирклаж, размисли си и за тоа. Јас би побарала второ мислење, не би останала само на тоа од чаир.
    Среќно и слободно пиши ми ако нешто те интересира :hug:

На NNA, Septemvri, Мариаа. и 4 други им се допаѓа ова.
  11. newyear2015

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Ti blagodaram za sovetite. Iskreno poslednata nedela custvuvav deka nesto ne e vo red posto mnogu cesto odev vo toalet i primetuvav deka imam

12. newyear2015

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Malku pritisok vo dolniot del na stomakot. Ovie 3-4dena stomakot mi e tvrd vo desniot del i custvuvam deka bebeto e podolu.
    Na brisevi imav kandida i koristev vaginaleti neo penotren,sega treba da proveram dali e iscisteno.
    Ne, eho ne mi napravija vaginalno i plus tolku ladnokrvno mi rekoa deka ne e nisto strasno ....ccc . Utre ke odam na konsultacij kaj Vladimir bidejki jas privatno si ja vodev bremenosta kaj nego i ke mu spomnam za cirklaz. Ne im veruvam na drzavnite kliniki plus toa voopsto ne ni obrnuvaat vnimanie.
    Blagodaram za podrskata i sekako deka ke ti pisam dokolki imam potreba za tvoe mislenje. Te guskam

13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    142.375
    Сакав да ве прашам дали може да ми пишете, тие што правевте Нифти тест преку крв до која недела се прави и каде правевте?!
    Имав читано дека не се прави секаде, во сите лаборатории.

Да ја земам во обзир и оваа опција, доколку ми се падне 7ца на лото:D

14. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Во Авицена прават пренатален скрининг, незнам точно дали е нифти или хармони. Во Хемолаб ја прават панорамата. Ама многу е, 670 евричи... Е тоа, ако ми се падне на лото, панорамата не ја испуштам. Прво на тоа ќе потрошам пари :D

На NNA и flower30 им се допаѓа ова.
  15. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Додека ти се падне лото, отишол возот :D

А го знаете ли вицот некој човек се молел ајде Господе да ми се падне лото и тоа секоја вечер и Господ се изнервирал и му рекол- " а добро да уплатеше па да направам да ти се падне" :D
    Јас сум таква како во вицов не знам за вас :rofl:

На NNA, flower30, bela.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Совет од мене да ти мерат вагинално, а не абдоменално...зошто цело време супер ти е супер, но мерено абд. чим ми измериа вагинално, ситуацијата 360% се промени и стана ризично..
    за притисок доле, тврд стомак и доле да е бебе, се е нормално не значи тоа скратен цервикс дека ти е, како ќе растеш се повеќе тежина ќе имаш...

што повеќе одмарај, пешачење, кревање тешко никако, ако почитуваш се ова без проблем ќе истераш, зависи од докторот и случајот некои препорачуваат серклаж, а некои не викаат само строго мирување, прашај си за тебе совет.
    Битно не е страшно ова твоето има решение, не ти е тебе мн скратен не се секирај.

На NNA, newyear2015 и flower30 им се допаѓа ова.
  17. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Ами и јас сум таква како вицот :D

На NNA, flower30 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    142.375
    @bela.m фала ти, ќе се распрашам.

И јас сум ко вицот:) ама ја и да и играм ќе ми се падне само за обична крвна слика, не за нифти:D:D

На NNA, bela.m и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Мене ни тоа :rofl:
    Ич немам среќа во коцка ама ај се тешам дека во љубов имам :D

На NNA, bela.m, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    142.375
    Ја ај да не кудам, можам среќа да имам од 3-4 пат:D:D Ама и тоа е нешто:)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.