Не ми смета што бебе е на десно, туку.. пупаков не ми е на средина... Иначе не сум знаела дека е подобро да е на десно поради киселини. Не знаев дека е поврзано, а баш приметив дека овие 2 дена немам киселина.. Дај боже да не ми се вратат, ама не сум ја таа среќа.
Neznam so da ti kazam za poragaj... i jas veke jmam strav dobieno zas prvo dete i si praam filmovi so kako ke bide. Od moi dve drugarki samo go nauciv ova: Ednata so provokacii na zakazan den taa den da bide i kraj..rece umrev od bolki i maz mi placese so mene. Drugata od panika i od nasite ginekolozi, odi so cekas ti ke se porodis ti ova ti ona.. od panika i stresovi o nervozi dali stvarno ke se porodi i so i kako da bide trgna na poragaj, od seto toa nasobrano plodot i se kacil gore pa zavrsi na carski. Zatoa da ne se plasime, so gospod napred samo toj znae koga treba da bide.
Па тоа е моја теорија , така јас си мислам, може не е точно, ама мене ми има логика. Знам дека бебе е со ноџињата во дијафрагма, и тешко дишам, а дека кај желудник е празно, и можам многу да јадам, немам притисок за да имам киселини. Може и кај тебе ќе помогне, еве со среќа, да не ти се вратат киселините.
Друштво дали овие килажи на бебињата што ни ги кажуваат на ехо се баш толку точни со нивната реална тежина, ...искуства, мислења ?
Кај мене не беше точно. Последна мерка пред породување беше 3600 во 9 вечерта, сабајлето во 4:40 се роди 2740.
Секогаш има +/-500 гр простор за грешка, така ми рече докторката. Кај мене пред пораѓај бебка ми ја измерија 3кг, а се роди 3.580
Ептен... кога ми кажа на бокс 2740 шок ме мавна. Викам сеа дома кога ќе слушнат хахах.. Ама да е здрава и жива, одлично напредуваше. Еве ја 20+ накај 12 кг оди.
Женички дали може сакусот да напредува, а да нема срцева реакција? Онаа недела бев 6-та сега напреднало 7ма недела сум, но матичниот неможеше убаво да види дали има срцева реакција. Вели неможам убаво да го фатам да видам. Уфф
Здраво и од мене труднички како сте ? Јас на работа дремам нема моментално работа нешто па ве читам што сте пишале Гледам пишувате за положбата на бебето , јас два пати до сега будејќи се легната на десна страна - се пипкам по стомак гледам бебе отишло цело на лева страна се собрало ко топче па легнав на грб и се врати во нормала. Понекогаш ми е страв додека спијам да не го притиснам несвесно лежејќи на стомак Вчера сакав да прашам нешто ама ете заборавив, можно е гинекологов да знае кога од прилика една трудница би се породила? Му кажав дека нема да дојдам цел август на преглед зашто ќе идам за Мк , викам иако е рано (негде почеток 7ми ќе сум тогаш) ваљда нема да пукне некој водењак ми вика немај гајле ќе си тераш до 39та недела и сега се зезаше со ова или
Последно последно ова ме докрајчи девет месеци порваќам киселини не спиење одма се заморувам по скали да се качам абе хаос.денес пак ми се слоши на цтг дека на грб легната бев си викам господе со првата бременост ништо од ова немав само малку повраќање и некоја киселина тук тек.маж ми запнал уште не породена трето машко мора абе како да не мора ако сака нека најде швалерка нека го роди таа јас ќе го пораснам како мое само јас да не сум веќе бремена тешко ми е многуууу или ќе си посвојам едно машко кога толку машко сака
Od koja nedela pocnuvaat tie lazni bolki, lazni kontrakcii...Jas sum 33+4 ja osekam bebka nisko dole... koga se dvizam me pritiska mislam gotovo pred pomocuvanjе sum. Kasno navecer ili rano izutrina me stega stomakot kako za u wc, kako menstrualni bolki,dole kako trpki mi faka cat pat.. i odma sum so paniki
Eve me i mene,bev vo new born i mi kazaa seka cerviksot mi e 36mm taka da nema mesto za panika....normalno deka ke prodolzam so miruvanje i bez stres. Moeto sonce napreduva i raste toa me smiri
И мене стврднувањето на стомакот ми почна. 2 недели веќе, уствари една како сфатив дека се лажни контракции, претходно мислев бебе се истегнува и затоа ми се стврднува стомакот. Не е болно, ама е многу непријатно. Конечно научив да праам разлика какво е чувството кога бебе навистина се тегне, а кога лажна контракција. Кај вистинските контракции исто се стврднува стомак, само што плус е болно? Ме мавна тахикардија попладнево, не знам зошто.. баш денеска цел ден го прележав. Неколку саати ме држеше, еве сега ми попушти... уф бе више...
Девојки што улога имаат кумот и старосватот кога ќе се роди бебуш.Има некој адет?Или све се сведува на првиот роденден и крштевката?Ви благодарамВе
Мартке ти имаш најјаки прашања евер и секогаш ми будиш насмевка, да си жива и здрава и со лесно до крај Срцевата реакција се слуша на ехо. Да не има стара опрема? Оди кај друг нека те види.