Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.668
    Не ми смета што бебе е на десно, туку.. пупаков не ми е на средина... :worried:
    Иначе не сум знаела дека е подобро да е на десно поради киселини. Не знаев дека е поврзано, а баш приметив дека овие 2 дена немам киселина.. Дај боже да не ми се вратат, ама не сум ја таа среќа. :D

На NNA, marchi-cool и koritsaki им се допаѓа ова.
  2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Neznam so da ti kazam za poragaj... i jas veke jmam strav dobieno zas prvo dete i si praam filmovi so kako ke bide. Od moi dve drugarki samo go nauciv ova:
    Ednata so provokacii na zakazan den taa den da bide i kraj..rece umrev od bolki i maz mi placese so mene.
    Drugata od panika i od nasite ginekolozi, odi so cekas ti ke se porodis ti ova ti ona.. od panika i stresovi o nervozi dali stvarno ke se porodi i so i kako da bide trgna na poragaj, od seto toa nasobrano plodot i se kacil gore pa zavrsi na carski.
    Zatoa da ne se plasime, so gospod napred samo toj znae koga treba da bide.

На NNA, lackygirl, Lepoticata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Па тоа е моја теорија :D, така јас си мислам, може не е точно, ама мене ми има логика. Знам дека бебе е со ноџињата во дијафрагма, и тешко дишам, а дека кај желудник е празно, и можам многу да јадам, немам притисок за да имам киселини.
    Може и кај тебе ќе помогне, еве со среќа, да не ти се вратат киселините. :*

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.668
    Ондак ќе стискаме палци теоријава твоја да се испостави точна и во мој случај. :D :*

На Lepoticata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Друштво дали овие килажи на бебињата што ни ги кажуваат на ехо се баш толку точни со нивната реална тежина, ...искуства, мислења ?

6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Кај мене не беше точно.
    Последна мерка пред породување беше 3600 во 9 вечерта, сабајлето во 4:40 се роди 2740.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    многу разлика е тоа некако хмм ... јас очекував да не се точни али не до оваа мера :?:

8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.383
    Кај мене едно 300-400гр беше разлика

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Секогаш има +/-500 гр простор за грешка, така ми рече докторката. Кај мене пред пораѓај бебка ми ја измерија 3кг, а се роди 3.580 :)

На NNA, Yowannty и Софија 88 им се допаѓа ова.
  10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Ептен... кога ми кажа на бокс 2740 шок ме мавна. Викам сеа дома кога ќе слушнат хахах..
    Ама да е здрава и жива, одлично напредуваше. Еве ја 20+ накај 12 кг оди.

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  11. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Женички дали може сакусот да напредува, а да нема срцева реакција? Онаа недела бев 6-та сега напреднало 7ма недела сум, но матичниот неможеше убаво да види дали има срцева реакција.
    Вели неможам убаво да го фатам да видам. Уфф:sweat:

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.005
    Допаѓања:
    108.610
    Здраво и од мене труднички :) како сте ? Јас на работа дремам нема моментално работа нешто па ве читам што сте пишале :D
    Гледам пишувате за положбата на бебето , јас два пати до сега будејќи се легната на десна страна - се пипкам по стомак гледам бебе отишло цело на лева страна се собрало ко топче :D па легнав на грб и се врати во нормала. Понекогаш ми е страв додека спијам да не го притиснам несвесно лежејќи на стомак :worried:
    Вчера сакав да прашам нешто ама ете заборавив, можно е гинекологов да знае кога од прилика една трудница би се породила? Му кажав дека нема да дојдам цел август на преглед зашто ќе идам за Мк , викам иако е рано (негде почеток 7ми ќе сум тогаш) ваљда нема да пукне некој водењак :wasntme: ми вика немај гајле ќе си тераш до 39та недела :wasntme: и сега се зезаше со ова или :?:

На NNA, drugarka и Yowannty им се допаѓа ова.
  13. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Последно последно ова ме докрајчи девет месеци порваќам киселини не спиење одма се заморувам по скали да се качам абе хаос.денес пак ми се слоши на цтг дека на грб легната бев си викам господе со првата бременост ништо од ова немав само малку повраќање и некоја киселина тук тек.маж ми запнал уште не породена трето машко мора абе како да не мора ако сака нека најде швалерка нека го роди таа јас ќе го пораснам како мое само јас да не сум веќе бремена тешко ми е многуууу или ќе си посвојам едно машко кога толку машко сака :D

На NNA, drugarka, Kaetana и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Od koja nedela pocnuvaat tie lazni bolki, lazni kontrakcii...Jas sum 33+4 ja osekam bebka nisko dole... koga se dvizam me pritiska mislam gotovo pred pomocuvanjе sum.
    Kasno navecer ili rano izutrina me stega stomakot kako za u wc, kako menstrualni bolki,dole kako trpki mi faka cat pat.. i odma sum so paniki

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Таман си за braxton hicks, од 8ми месец почнуваат.

На hristinan12 и Leo-nora им се допаѓа ова.
  16. Novella

Novella Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    184
    Кај мене почнаа од 35 недела

17. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Eve me i mene,bev vo new born i mi kazaa seka cerviksot mi e 36mm taka da nema mesto za panika....normalno deka ke prodolzam so miruvanje i bez stres. Moeto sonce napreduva i raste :inlove: toa me smiri

На koritsaki, srekice, NNA и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.668
    И мене стврднувањето на стомакот ми почна. :worried: 2 недели веќе, уствари една како сфатив дека се лажни контракции, претходно мислев бебе се истегнува и затоа ми се стврднува стомакот. Не е болно, ама е многу непријатно. :sweat: Конечно научив да праам разлика какво е чувството кога бебе навистина се тегне, а кога лажна контракција. :muscle:

Кај вистинските контракции исто се стврднува стомак, само што плус е болно? :?:

Ме мавна тахикардија попладнево, не знам зошто.. баш денеска цел ден го прележав. :bandit: Неколку саати ме држеше, еве сега ми попушти... уф бе више...

19. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Девојки што улога имаат кумот и старосватот кога ќе се роди бебуш.Има некој адет?Или све се сведува на првиот роденден и крштевката?Ви благодарамВе:hug:

20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Мартке ти имаш најјаки прашања евер и секогаш ми будиш насмевка, да си жива и здрава и со лесно до крај :)

Срцевата реакција се слуша на ехо. Да не има стара опрема? Оди кај друг нека те види.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.