Ме болеа и мене заедно со ципите на крај. Не можев да се движам од силно сечење. Бебе е спуштено во мала карлица и удира на отворот. Затоа тој дел некој пат е болен. Ако имаш брисеви чисти не се плаши.
Mesinja kako go pominavte denov ? Mene denes na dva pati pritisok nizok 90 so 60 i toa so veke ispiena koka kola pred toa kojznae kolku mi bil,uste sto ne se onesvestev i toa na sred ulica!!
Која недела си? Мене од 12 недела на скрининг ми кажаа дека ниско е бебе и цело време така ме водат. Ми рекоја да пазам да не дигам тешко, да не се оптеретувам и не многу физичка активност. Ми рекоја многу е веројатно да дојде до предвремено раѓање. Јас до 36 недела и одев на работа, го дигав внук ми кој е скоро 20 кг, не се пазев нешто посебно, т.е. правев како што се чуствував и еве 37 недела ја терам влезена во 38 и бебе нема абер да излезе. Мој совет ти е да се пазиш, ти си знаеш најубаво на организмот што му одговара. Ако си на почеток припази се повеќе, после ќе видиш како ќе тера бременоста. Побарај второ мислење, јас така направив. Позитивна мисла и се ќе биде во ред
Ајдее, уште малку, ти посакувам лесно да поминеш 18 недела сум и сум на втор скрининг за една недела, ќе видам таму што ќе кажат. Мене докторот ми кажа само дека е ниско, и го осеќам и сама ниско, ама не ми кажа дека е нешто сериозно тоа. Тешко не дигам, а работата ми е пред компјутер, така да се надевам се ќе биде ок.
не се точни,додека не ставиш нешто ма вага не му ја знаеш тежината. Јас не верувам. Мерки во обем должина да ама килажа... .. На една сестра од пријателка моја и викаа леле мало ти е бебето вакво такво а таа 4 кила го роди.
А брисевите во овоовој случај каква улога имаат? Ја сум 38+, деновиве мњ боли срамната коска. Чувствувам бебе се спрема... @Софија 88 со првото пред да раѓам 4300 го мереа, се роди 3 400.
Добровечер мешковци. Денес 29+1 требаше да одам на контрола ама ми презакажаа докторот фатил некаков вирус. Денов го поминав спиејќи и лежејќи. Денес не ми се работи. Почнав веќе наместо да одам да се тркалам си се нервирам што имав брзи чекори а сега сум турни ме да кинисам. Вчера и денес го чуствувам долниов дел малку поцврст и исто чуствувам и притисок и чудни слаби и тапи болки. Инаку цела недела имам главоболки не би парацетамол знам нема да помогне. Додека не се напијам аналгин ништо не правам.
Дали понекогаш имате бодежи ( штрекања ) , баш во долниот дел некаде ..не во јајници, не во матка туку некако измегу вагината и анусот му доага....кратко трае 2 секунди и го снемува, по некое време пак може истото чувство да се јави
Срамната коска многу боли до крај. Брисевите се за печење на усните на вагината кое може да се појави спорадично на крај покрај болење.
Браво,ме радува што е во ред се.Ама ете ке те извадат од памет непотребно Немора строго да мируваш,ама немој пак ни да се оптеретуваш без потреба.Седи си мадро
Луѓенца, почнав да добивам болки, отприлика на 20 минути. Мислам дека денес е денот, синко да се роди на точен термин! Дома си седам, веќе 3 саати не спијам, чекам да се намалат на 7,8 минути. Ајде нека бидеее
Ајде лепотичке заокружувај го Мај, и официјално Јунските да се заредат. Со лесно женска, многу гушкање ти следува.