Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.040
    Ве молам дали некој знае што значи позитивно Igg за херпес на торч тест? никогаш во живот не сум имала херпес ни на усни, би на гениталии и многу ми е чудно од каде се појави. Утре сум на доктор со резултатите ама многу се вознемирив да не е нешто сериозно.

2. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Не се секирај, ќе ти каже докторот. Каде правеше торч? Ако треба ќе го повториш, само не се нервирај.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Нема потреба од загриженост, тоа значи дека некогаш си прележала и имала, а сега имаш имунитет на неа.. igg е таа ознака, igm е моментално ако имаш нешто е тогаш би било опасно, гледај ги тие ознаки .

На Adeline, KuklickaSk и bela.m им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.143
    Имаш стекнато имунитет против тие болести

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    14.544
    Добро вечер мешиња (highfive)
    Само шо заспа малово па да пишам. Втор скрининг помина денес, со бебе е се во ред, супер напредува. Маже мало. :inlove:
    Ми зеде брисеви, упати за крв и мокрача, па и торч пак. Бидејќи првата бременост цело време кламидија беше присутна во крв, со терапија се намалуваше ама пак да провериме и сега. Се со ред. :doh:
    Е сега и јас да прашам. Во книшката др напишал "плацента:преден ѕид, ниско всадено". На првата цело време пишеше кај плацента заден ѕид. Се испаничив, не знам шо значи. Др ништо не спомна ни арно ни лошо, само си напишал.
    Еднаш во прегледот како да спомна блиску е до плацентата, ама после подетално гледаше и рече нема ништо се си било во ред. И сега? Да паничам и јас или? Збунка сум цела :worried::worried:
    Бебево овие дена само тупка :lol: ама и јас како ниско го осеќам појќе, ваљда рано е за да е погоре. А пак ако седам појќе време, после се ме боли и боцка, препоните не ги осеќам, а работата ми е со седење. :^)
    То е, ќе издржиме уште пола бременост.
    Да ве поздравам, одам да каснам нешто. ^_^

На 24.07, koritsaki и NNA им се допаѓа ова.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Сте го виделе ли бебето на ехо во фацичето?
    Јас до сега не ни ми дале таква сликичка, треба да си побарам или?
    А и да побарам се сомневам дека ќе ми дадат таму каде што одам е црно бело и скелетот се гледа, а така оформено фациче не.
    Сакам да го видам како изгледа ме удри филм :D

На Larahappy, koritsaki, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    А јас утре на прв скрининг ќе видам ли нешто од моето бебуле? И каква слика ќе имам, црно бела?
    :l:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    18.655
    Ако има 3Д матичниот ќе го видиш и во жолта боја хаха мене ми даде тогаш и црно бела и во жолта

На koritsaki, NNA и Starlič им се допаѓа ова.
  9. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Која недела си? Мене во 17 ми беше ниска дури и покриваше дел од грлото на матката. За еден месец се помести иако пак беше ниска. Во 24 веќе беше нормално поставена. Таа се мести се до почеток на трето тромесечие. Штом не кажал ништо др.веројатно немаш причина да се грижиш.

На The Unicorn и NNA им се допаѓа ова.
  10. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    14.544
    За 2 дена ќе сум полни 20. И јас си викам ако имаше нешто ќе кажеше, ама пак и овде да прашам. :)
    Здравје за 1 месец ми закажа па ќе видиме, ќе го прашам.
    :f:

На Septemvri и NNA им се допаѓа ова.
  11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Neznam dali bebe mi e spusteno nisko dole ili jas taka osekam.pojma neam. Pred 2 nedeli bev na posledna kontrola ne osekav vaka i togas na eho nemase nis takvo. Zdravje ponedelnik sum na sledna kontrola pa ke vidime. A do togas ima period koga edvaj se dvizam mislam deka mi e mn dole i koga me pritiska imam osecaj deka ke se pomocam... i pri odenje cat pat mislam ke mi ispadne.
    Stvarno neam pojma dali e spusteno ili jas imam.takvo cuvtsvo. Inaku ja pocnav eve 34ta nedela.

На Turna, Ive13 и Septemvri им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    прво со лесно да поминеш и побрзо да се олесниш. Јас па да ми речат седи дома и чекај посилни контракции мислам дека дома ќе се породам така чекајќи бидејќи врска немам како уопште изгледаат контракциите а камоли па оние вистински. Со првото ништо не осетив од тие болки,а не знам ни како е водењак да пукне :^)|(
    за трет скрининг јас прв пат слушам :| со првото два пати бев ма скрининг во скопје,третиот еве не знам што треба да се испитува. Ако некој знае нека ми објасни. И во која недела се прави?

13. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    30-32 недела.
    Се следат мерки,раст на бебе,протоци. Исто како вториот му доаѓа :)

На NNA и marchi-cool им се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    утре ќе одам на контрола 29 +2 сум па ќе видиме што ќе рече.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Денеска ми беше термин (т.е. вчера, 29ти), ништо.

Сè ме боли, бебе притиска, едвај се движам. Вчера бев на цтг, не ме провери дали сум отворена, наредно петок.

Денеска пропешачив 20тина минути, ама полека, се чувствувам ко булдожер.

Времево ме дотепа, цело време ми се спие, а не можам да спијам како што треба, с'клет ми е, ме боли карлица, колкови, кичма...

Дај утешете ме, дека ќе помине за брзо, белки нема да чекам уште многу. Немам знаци за пораѓај, или не ги препознавам.

Со лесно, мешиња.

На drugarka, flower30, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Да бидам искрена и јас многу се исплашив кога матичниот ми кажа, ( една членка знае, бидејќи ја консултирав за мислење:) ). Но бидејќи повремено одам и во Ремедика таму убаво ми објаснија и за среќа излезе така. Обиди се да си смирена, се надевам и кај тебе за еден месец ке се реши ова.

На NNA, The Unicorn и Marmarin им се допаѓа ова.
  17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    И јас првата бременост имав ниска постелка преден ѕид, ама докторот рече уште нема да ја водиме како плацента превиа, до 24 недела се крева. И така бидна, крената, се нормално продолжи понатаму .
    Вие мешиња што едвај чекате да се породите, од една страна многу ќе се олесните, а од друга страна очекувајте дома да почне забавата :party:
    Нема некој на кој не му зафалило мешето после:!:

На marchi-cool, NNA, drugarka и 6 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    И јас кога бев сега на скрининг ми рече дека е пониско постелката, ама др. ми рече дека како расте бебето, ќе се крева нагоре и нема место за паника.
    Инаку мене завчера ми дадоа само црно бело сликиче, а вчера кога бев кај матичната ми извади и слика во 3Д ама не се гледа нешто посебно. Од првата бременост им слика на фацичката на бебуш во профил со рачињата на носе и си ја урамивме:)
    Не ја прочитав @Lepoticata, како си има?

На NNA, drugarka, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Здраво трудници.
    Јас сега бев кај матичната на преглед. Крв, мокрача, притисок (80/40) и ехо.
    Малку ме загрижи. 27 недела бебе е свртено надолу со главчето. И малку спуштено. Ми рече чување и одмарање. За на одмор не ми забрани ама повеќе одмор.
    Плацентатана преден ѕид и врвката супер, плодова вода доволна, бебе 980 гр сите мерки одговараат на неделите со +2-3 дена.
    Дали некоја пред мене има слично искуство со бебе свртено толку рано? Совет!?!

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. лукајана

лукајана Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    506
    На крај на второ или почеток на трето тромесечие бебето треба да се сврти со главата надоле. Таман си не се секирај

На Magic13, NNA и Presrekna им се допаѓа ова.