Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Без гајле мајка, јас скоро цела бременост го носам бебето така ( барем така секогаш беше кога идев на преглед, а идев секоја втора недела)... до 8 недела не знаев дека сум бремена откако отидов на ехо бебето беше со главче надолу... така секој преглед бебко свртен беше надолу .. и еве го и сега е така 37 недела и 3 ден.. затоа уживај колку можеш во мешето...

На NNA, drugarka, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    @Presrekna е како рано, не е рано, и кај мене двете беа од почеток на 7ми со главчето надолу и така останаа до крај

На NNA, drugarka и Presrekna им се допаѓа ова.
  3. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Истото и кај мене се дешава мила еве и јас 34 недела , дури страв ме фаќа кога ме притиска ниско доле и ме боли сигурно од страв или незнам (facepalm)
    Кога бев кај докторот му кажав и го прашав зошто така рече дека е нормално тоа за две недели во 9ти месец веќе.
    И добро е што е така морало да слага доле нема вечно да стои горе :lol:
    (Ме утеши) јас пустото многу се плашам нека си постои горе уште малку

На NNA, drugarka, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Таман си е наместено. Некои од старт се во таа положба. :)

На NNA, Presrekna и drugarka им се допаѓа ова.
  5. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @duffi @Turna @Leo-nora @Adeline @beba@meba @лукајана ви благодарам на одговорите. И јас знам дека нормално е овој период да е свртено надолу со главчето, искрено не памтам со синко како беше.
    Но муабетот со Др денес беше повеќе мирувај, бидејќи сум била 36 год, разликата меѓу 2 бремености 14 години плус спонтан во 14 недела и сето тоа придонњсувало. А и спуштено ми е подолу бебето што и јас овие денови го чувствувам. Но ќе мора повеќе да приседнувам.
    Читав дека со ваква ситуација терале и до 40+ недели
    Сепак фала ви женски на утехата. Што без вас.

На NNA, Turna, beba@meba и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.683
    Допаѓања:
    182.093
    ич д ане се секираш
    јас од 33 гн бев 2см отворена па се породив 42+

На NNA, Turna и Presrekna им се допаѓа ова.
  7. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Што пиевте за железо од таблети?
    Ептен ми паднало.
    Од 20и нешто на 6.
    А си осеќав. Главата ми пукна и омалаксана сум.
    :|:doh:

8. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Јас од вчера почнав капсули хемовит + витамин ц по едно на ден. Ке видиме за еден месец како ке биде.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    јас уште што не пијам, претходно тотхема, сега малтофер капки, аронија, семе од коприва со мед, се со витамин ц, јаткасти, брокули, јајца и џабе се е под граница...минатиот пат серумското во нормала, хемоглобин под нормала, овојпат и серумското паднато, а хемоглобинот исто под нормала но малце покачено од минатиот месец...незнам веке што да се земе и јаде, нека даде некоја испробан рецепт :?:

На NNA и Мариаа. им се допаѓа ова.
  10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Друштво како планирате да ги облекувате бебињата тие што здравје ќе се родат Јули, Август и Септември, со долги или со кратки ? Навистина незнам каква облека да се купува совети, искуства ?

11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Јас пиев Хеферол + Ц.
    Излегов од пораѓај со железо 33 :D
    Iron lady ме викаше докторот. :D

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Мајка ми на снаа ми веднаш после пораѓај(и беше многу слаба крвта) и правеше еден лек по препорака на една медицинска сестра во гинекологија.
    Само не знам да прашате дали може и за трудници.
    Се правеше од таан, мед и лимони.

Ја чекам мајка ми да го најде рецептот, па ќе го пишам

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Истото пиев и јас, само плус витамин Б12. Цела бременост железото ми беше супер и после бременост исто

14. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @Petra777 @Septemvri @Мариаа. @Софија 88 за железото почнувам денес хемовит плус. Хемоглобинот паднат и железото малку под граница. Друго ок е. Малку бактерии и леукоцити во мокрачата.
    Инаку @Софија 88 и јас сум јули август за пораѓај. Колку да е топло времето бебе старо 2-3 дена не се раслекува на рамка.
    Синко ми е роден крај на јуни во пеколно топло лето.+40 беше кога го носевме дома. Облечен беше во долги шпихозни на рамка со блузичка со долг ракав. Не знам сигурно дали имаше боди на рамка или кратки ракави. И знам покриено го имав со памучна пелена. И кога дојдовме дома рачињата му беа мраз. Јас сега на девојкава и зедов фустанче со краток ракав, џемперче со долги ракави и холахопки и перлон слаби и подебелки, зависи од времето. Уште боди ми треба.
    @ALISA0000 ти благодарам.

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  15. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    тоа се мислам некако комплетите што до сега ги видов или се се со кратки ракави, или се е со долги, и боди, бенкици, шпикозни и никако не сум што да спремам .. а каде најде фустанче за новороденче ? Предложете некоја продавница со убави облеки за бебе .. :hug::l:

На Presrekna и NNA им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.739
    Јас добив прва 3д слика на минатата контрола. Докторот едвај успеа да го “сликне” некако оти и стапалчиња и дланчиња чуваше пред лице. Ама битно сите ми рекоа дека на мене личело и тоа баш бузларка била на мене. :D Стварно на сликчето има големи усни, ама тоа мене не ми е меродавно дур не се роди и да го видам. :D

Бебе ќе носам дома со шпикозни на кратки, и долу и горе. За чорапчиња и капче ќе се консултирам со сестрите во болница. Средина на Август да го туткам со 2 слоја не мислам, особено оти бебињата се с’клетџии и ич не трпат топло. Освен ако времето се расипе. :)

@koritsaki да ја прашам до кај е женската нејзина? :)
    И да те прашам колку пати брисеви провери или знаеш колку пати ќе проверуваш до крај? Животов во незнаење ми поминува овде. :tmi: :D

На NNA, ocicka2014 и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Бебе го чекаме крај на август и планирам по кратки и чорапчиња. Постариот син ми е роден во средина на јуни и така теравме од старт. Син ми ако беше малку пооблечен на тоа топло време веднаш се нафрлаше и беше многу нервозен, затоа порелаксирано облечени подобро.

На NNA, betty oh и Софија 88 им се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    108.615
    @Yowannty

Мене 3д слика ми дава докторов мој уште од првиот преглед , сега ми даде баш од лиценцето и тоа слика од профил :lol: баш пред неколку страни ја ставив овде :D
    јас бев минатиот понеделник на преглед , сега сум 20+3
    Наредно ќе одам на вториот скрининг на 14ти , а на 05.07 ќе одам пак кај него на преглед.
    За брисеви не сум проверувала се уште , ама со сигурност некаде 30+ бев кога ми зимаа , пред породување негде беше да ти кажам :smirk: не е како во Мк дефинитивно , ниту цервикс мерат ниту брисеви зимаат , и јас имам страв да не не е нешто како што треба а докториве касно видат :worried:

Едит- сакав да те прашам јас за еден сет што го купи на Веледа. Што содржи точно , шампон , крема за тело и масло за тело? Јас најдов во аптека еден друг сет исто на Веледа со 2 креми за тело и 2 шампони. Има и сетови со маслото за тело ама не знам дали би го користела :?:

Последна измена: 30 мај 2019
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.739
    @koritsaki среќа те имам тебе за вакви нормални реакции :D Иначе ќе скренев, овде труднициве ич не се умараат со цервикс и брисеви. Кога ќе прашам, онака им е, скроз нормално. :D А и за воља на вистината, очигледно е нормално чим функционира....
    Брисеви еднаш проверив на почеток, и веројатно само уште еднаш ќе проверувам при крај... Многу е лабаво овде не знам што да речам. Може и боље што е вака. Ако се секираме за се нешто само бетер си праиме.

На NNA, Софија 88 и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.739
    Едит: содржи масло, гел за туширање и шампон во едно и крема за пеленска регија.
    Искрено многу читав, на почеток не планирам ништо од тоа да користам секојдневно, па ќе видиме. Веледа ми се виде најфалена, а може нема ни да ни одговара, ама од негде мора да се почне. :)

На NNA и koritsaki им се допаѓа ова.