Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Женски пред почеток на 38 недела и денес на преглед кај Ана Марија во Чаир ми рече да испитам хепатит б и нешо друго. Сте испитувале? И за што се испитува тоа?

2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Можеш во поликлиника Железничар, цел пакет Хепатит Б, Ц и Хив е 300 денари срц.А зашто треба во бременост незнам.

На NNA и cinderella5 им се допаѓа ова.
  3. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ниту хеферол ниту ништо не ми помогна на мене но по препорака на мојот матичен земав ФЕРОТОН .. по една кесичка наутро на гладно пиев 13 дена и железото од 10 се качи на 20... сеа по сопствена желба земав уште едно пакување таман ќе имам до пораѓај... гадни се на пиење бидејќи е течност во кесички и на екс се пијат... исто како крв да пиеш .. се чувствувам како вампир во моментот кога ги пијам.. ама најискрено мене ми помогнаа... едно пакување во зегин со 15 кесички е некаде околу 600 ден.. верувајте се исплаќа за таа цена.. позз се надевам ќе Ви помогнат и на Вас .. @Софија 88 @Мариаа.

Последна измена: 30 мај 2019
    На Presrekna, NNA, Софија 88 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Мене ми рече кај нив требало баш во Чаир. Затоа ми падна чудно...

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    108.615
    Не е проблем што сакаш ќе ме прашаш , затоа сме тука :) мене ми е нормално сето ова ,знам дека така беше и за првата бременост :lol: сигурно уште еднаш ќе не проверат само беше бааѓи покасно :)
    а фала ти за ова , јас баш треба да земам нешто од аптека , гинекологот ми препорача една крема за против хемороиди од Фрезидерм - па не знам навистина дали ќе помогне ама решив дека мора нешто да пробам да ставам. И реков да земам нешто ко за почеток за бањање , за ќерка ми користев Бекутан , креми Јекодерм па шампон Продерм (гарант си ги гледала по супермаркети:rofl:) ама сега решив нешто поприродно да купам , па ќе пробам и јас нешто на Веледа. Од Веледа само чај имам пиено (тој за доилки) и многу е и вкусен е за млекото колку помагаше не знам, јас си имав млеко тогаш :D

На Presrekna, Yowannty и NNA им се допаѓа ова.
  6. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мајкички јас сум пресреќнааа..
    Денес требаше прв скрининг да правам, ама требало на сабајле на гладно, а не попладне, мене на Коруноски жена му не ми кажа така, рече може било кое време.
    И по нејзино се водев како 12+5, по последна менструација.
    Ама бидејќи денес ја немаше на работа отидов кај Миленковска, жената е феноменална, многу убаво објаснува и се кажува. Ми рече дека ќе се водиме по големина на плод, така да сега по нејзино сум 10+3. Ме гледаше на ехо, и го видов моето цуцее. Му ги видов рачињата, ноџињата. И мрткаше по малку па се смири. Докторката ми вика ајде накашлај се и јас се накашлав и кога рипна малечкото, јас се вознемирив, го уплашив, како рипна,сега ме гризе совеста.. Ама срцето ми се стопли :l:
    Термин ми кажа (здравје) 21.12.
    10 дена горе доле.
    Скрининг ќе правам за две недели. И ќе одам кај неа, кај неа ќе се префрлам. Ве сакам сите :hug::hug::hug:

На Turna, Presrekna, tina2018 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.193
    Допаѓања:
    26.137
    Здраво идни мамички, еве и јас да ви се придружам во овие труднички муабети. :inlove: Прва бременост, ќе бидам млада мама па сигурна сум дека ќе ми се од голема помош вашите искуства и совети. Почнаа и моите "слатки маки". Влегувам во 7ма недела и уште од сега преку ноќ се претворив во огромен балон. До пред недела дена имав рамно стомаче и мало струкче сега сум буквално округла хммм кога побргу. Знам дека хормоните си го прават своето ама не очекував толку брзо. Затвор и надуеност се нормална појава во рана бременост ама дали постои начин да се доведе тоа повторно во некоја нормала?
    Со лесно на сите :l:

На marchi-cool, Novella, Presrekna и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Скрининг требало на гладно ? Ова првпат слушам и читам искрено, незнам по која логика ... јас баш попладне го правев и ни во Систина ни Ремедика не ми спомнале за такво нешто.. да не не станува збор за ехо -скрининг ? :?:

На Larahappy, kikin, NNA и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Не треба на гладно скрининг. Јас го правев во 8 навечер вториот. Не знам зошто ти кажала така.

На NNA, ocicka2014, Presrekna и 2 други им се допаѓа ова.
  10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Молам ?! (facepalm) Скрининг на гладно срце ?!? (facepalm) Ауу таа Миленковска да не забегала .. извини вака на директноста... хаха :D ме насмеа .. не е за смеење , ама ете... Павлина е каде каде подобра од неа... јас се водев прво кај неа па после кај Коруноска откако ми погреши со мерки со све .. се префрлив кај Коруноска... и до ден денес она ја води мојата бременост.. заедно со нејзиниот сопруг... истото шо ми го кажала она ми го кажуваа и на приватно во ремедика.. (y) ајде ако згрешила Коруноска специјалист од ремедика нема да погреши... затоа мајка остани си кај што си нема да се покаеш... а на гладно се прави само крвна слика и приска... ништо друго... и да напоменам влегов во 37 недела и 3 ден... скоро цела бременост ми ја водеа Васо и Павлина, сите испитувања што ми ги посочија ги правев ... редовно ми земаа брисеви и ме праќаа кај што треба ... да не знаеше ништо Коруноска немаше воопшто да ми посочува што се треба да се прави во текот на цела бременост...

Последна измена: 30 мај 2019
    На NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.040
    Ти реков дека докторката е супер :) Баш ми е мило. :hug::hug::hug:

На NNA и Starlič им се допаѓа ова.
  12. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мајкички така ми рече.. еве маж ми вика на гладно да биде испитување крв и мокрача, а скринингот не на гладно. Да си бидам сита. Ама да одам на сабајле околу 11,12часот.
    Што знам, ок ми беше женава.. некако пријатна е. И збори.. Не дека ќе се жалам од Павлина и од Васо, ама ете некако по заинтересирана е. И да објасни и да каже, ме гледаше и вагинално и на обично ехо или како веќе се викаше..

13. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Ајде, ајде... На гладно, на сито, не е битно. Битно што ќе види таму внатре :)
    Искрено и мене ми падна чудно бидејќи и мене на мојот скрининг минатата недела не ми потенцираа да сум гладна. Како и да е, се нека е добро :*

На NNA, Софија 88 и flower30 им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.739
    @koritsaki ми тргна со тагирањево денеска :lol:
    Еве ја не знаев дека има чај на Веледа, плус чим велиш вкусен е, ќе го планирам. :)
    Кога сме кај Веледа, дека се мислеше за маслото, јас од читање разбрав дека девојкиве капнуваат масло во водата со која бањаат бебе, оти на почеток ретко која употребува шампон и гел. Па затоа го зедов сетот, за да имам за комбинирање, на неколку бањања со масло, да користам шампон и гел.

А бекутан од каде земаше за првата бременост? Носат и овде?!
    И уште нешто. Јас до сега го користам истиот дезодоранс што си го користам со години, ама читам дека не чинело додека се дои. Каква заменска варијатна си користела за време на доење? И каде овде да барам такви чуда? :)

На NNA, Presrekna и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Син ми цела бременост беше така надолу свртен со главчето до крај. Мислам не е страшно.

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    108.615
    @Yowannty да , јас додавав и мед внатре и многу е вкусен така :) а ова со маслото не сум го знаела :) како што ја бањаа првата ќерка во болница со шампон така придолжив и јас дома :lol: бекутан од мк купував , нема тука ама составот им е катастрофа. Тогаш не се разбирав многу во работиве за козметика :lol:
    А за дезодорансите тогаш користев обичен додека доев а и за време на бременоста :( не знаев буквално ништо за алуминумот и сл. А и сега во бременоста , до пред некој месец користев исто со алуминиум , тие што беа без и што ми помагаа , сега како да не ставам ништо :sweat: пред 1 недела најдов еден машки на old spice без алуминиум па сега за сега ми е добар :lol:
    Ти каков користиш сега?

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.739
    @koritsaki користам Nivea pearl & beauty па сигурно има повеќе од 10 години. Кога ќе ми се погоди нешто многу сум тешка на менување. (facepalm) Ама за доење сакам да го сменам и апсолутно поима немам од кај да почнам. Old spice стикчињата ги користи маж ми, стварно се многу добри. Уште еден доказ дека машката козметика и препарати се подобри од женските.

Мислам дека почнав да осеќам икање на бебе. Ама го осеќав близу гз.. :tmi: па си мислам и моево да не се свртело надолу... :?:

На srekice, NNA и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Normalno e deka tamu kade ke se porodis i tamu ke gi pravis ispituvanjata...obicno ovaa politika e kaj drzavnite kliniki ( nema logika no ete). Tie ispituvanja se vazni za bebeto koe ke go rodis bidejki ako majkata ima infeksija togas taa infeksija moze da go nasledi i deteto.... za da moze toa da se spreci treba odnapred da bideme informirani za da se prevzmaat na vreme merki

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Зошто се одбегнува колекцијата бекутан за бебињата?
    Околу мене сите што имаат деца користеле и користат бекутан(јас сум најмлада во друштво) и ме прават улава што сакам да користам Веледа, Мустела, Еуцерин...
    Ми викаат ние нашите деца не ги пораснавме со бекутан што им фали ќе фрлаш толку пари на козметика за џабе, ова модерниве мајки младиве сме претерувале со се.
    Разбирам дека разликата е огромна едново масло е 100ден, другото 800 и знам дека има нешто, ама што е толку штетно бекутан да не има некоја поупатена?
    И како што разбрав на почеток ми треба само масло не треба да купувам и млеко за тело и сапун и шампон па за да ме кошта толку многу?
    Колку време ќе ми оди едно пакување масленце за бањање?

На Larahappy, NNA, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.078
    Lugenca denes prv pat bev na pregled I bremena sum vo petata nedela ,ja vidov taa mala tockicka :inlove: prva bremenost nekako sve mi e novo mnogu mi se gadi znaci premnogu I zgora na toa I.nastinata so temperatura :(

На Bubish26, tina2018, flower30 и 11 други им се допаѓа ова.