Сакав со неа ама не можам никако да ја начекам или е на боледување или си заминала од дежирство или е слоободна па сега сум кај лепотанот Горан Маркоски ќе видиме среда треба да одам на цтг и да закажиме датум се надевам иако Маркоски не сака одма да се породам барем цела 38 ама јас неможам веќе сварно претешко ми е
Здраво драга моја еве ме... Вака првиот производ е микс на сѐ она што НЕ ТРЕБА да содржи еден козметички производ: парафинум ликвидум, петролатум, парабени....плус конзервансот 2 бромо 2 нитропропан 1-3 диол е потенцијален испуштач на формалдехид... Вториот производ не ми се допаѓа содржи МИПА содржи ДЕА...не е според мои стандарди Третиот производ е исто така хемски иако за нијанса подобар од првиот, меѓутоа конзервансот е ист... Имаш право кога велиш дека ма поприродни варијанти кои се феноменални како Алверде на пример...
Јас денес баш имав дискусија со една другарка на тема Бекутан, за бебе. Можно е бебето на ништо да не покаже реакција, не знам, не сум искусна, ама па за мене гледам што поприродни и органски работи да користам (освен антиперспирант - сум пробала не иде, скарани сме, паста за заби и сл.) ама купки, шампони, сапунчиња итн., а не па за бебе. Не сум роб но тоа, но пробувам, менувам. Не знам дали како генерација сме посвесни или претеруваме малку повеќе, читаме и се замараме... Јас сум била мачкана со свинска маст, перена со миксер во 9 води, никаква реакција, ама никогаш нема да го мачкам моето бебе во сало до 40 дена. И тој муабет абе нас што ни фалело, ме вади од такт. Веројатно ништо ама науката и комерцијализацијата на производите отишла понапред, па ние се движиме со неа. А на друга тема. Највеќе ме нервира кога постарите ќе зборуваат, е во наше време вака сме растеле или така, и муабети од нафталин пред 30 или 60 години за воспитување и користење на производи. И примери еден тон. Не е исто времето. Нека дојдат сега да живеат да бидат деца или родители тазе Иначе, уште сум трудна и тешка Си чекам болки.
Првото дете ми порасна со павловичева и бекутан, а подоцна и колин де фарм, никогаш никаква реакција. Така планирам и со второто, сега Боже мој ако гледам има реакција ќе пробувам други козметики
За втор скрининг во чаир колку се наплаќа? И кои витамини ги пиете во бременост? Сменив и фемибион и премама и од двете имам мака .
Бев вчера за конзилијарно. Пак се видовме со бебите. Златните тие колку брзо растат. Од минатиот петок од скринингот имаат ставено плус околу 30 грама. Вчера ги измерија 91 со 89 грама +-. Мрдаат внатре, растур прават Како информација и јас да споделам дека и јас самата прашував. Само преглед платив, конзилијарно не.
Добро утро мешиња!како сме денес?ние тркалезно27+3 ама исто ко 36 да смесите мислат дека сум веќе влезена во 9ти бидејки сум огромна-а до 9ти?јас на конзилијарно одам на гак ама до сега ништо не сум платила убав ден на сите
Денес бев на контрола во Чаир, и после ЦТГ-то чекав доктор да се симне, за да ме прегледа, како и што ми рече Илиевски, пошто намалена плпдпва вода. Се симна Кировски, малку арогантен, шо мака имаш, му кажав поминат термин, докторот ми рече да дојдам денес пак, ми го побара наодот од вчера и цтг-тп, само ги ѕирна и ми рече дојди понеделник. Ни да ме прегледа, ни ништо, а толку убави мислења сум читала за него, некако се разочарав. Ќе чекам понеделник, или болки да ме фатат.
Мила да те прашам за секое следно цтг земаш упат или како беше заборавив со првото?сега мо дадоја од кај матичен еден и тами го оставив ама вторник треба пал на цтг дали да земам пак упат?
Ќе ја викне Горан, по 2ца се на царски ич да не се секираш гледам веќе на крај си и ти, со лесно мила
Иве не ти треба повторно упат секој следен преглед ти се води како контрола на извештајот по преглед што го земаш од шалтер ти пишува кога да се јавиш на преглед Со лесно мила ајде те чекаме во мајчински
Ана немој да се нервираш ако било алармантно сигурно ке те задржеле сепак понеделник е за нецели два дена опушти се и уживај ако добиеш болки или пукне водењак тогаш реагирај ако не искористи ги времето за шетање
Пред да се породам бев многу потресена што и како да користам за малата па почнав со бекутан детергент за алишта и еуцерин за тело и оригинал павловичева Сега еве на 2месеци ја перам во машина со савекс и ленор уште ја бањам со еуцерин не ми е потрошено знам да и ставам и бекутан шампонче, за тело мустела мораше затоа што и имаше интензивно сончање од жолтица, а кремчиња бекутанот не ми се допаѓа една искористив и се префрлив на бејбигал розевата, едино нешто што не сум сменила е памперс ме мрзи да пробувам други се додека и одговарат ке ги користиме овие така да јас не им се замарам слушав се пред да се породам а гледам дека има разлика се додека не и прават проблем ке ги користиме овие Поздрав бебуши и мамички со лесно на сите ве чекаме на друга тема
Девојки на контрола во Чаир во четвртокот на шалтер не можеја да ми изготват извештај, немаа интернет. Нареден четврток сум на контрола пак немам ни упат ни извештај. Докторката ми рече да идам порано колку можам. Да не ми прават проблем што немам извештај? Или да не не ме прими?
Имаат се во компјутер само матичен треба да им кажеш и од прв до последен преглед во чаир излегува се и тоа кај докторот на ком. Дополнување: мене никогаш не ми го гледаа извештајот со матичен број докторот отвараше и читаше се
И мене не ми дадоа извештај вчера. Ако не ти е прв пат на цтг - преглед,нема да имаш проблем, си те има во систем. @Ana.Jones за докторите од типот на кировски сметам дека се преценети. Затоа ич не сакам да се погодам кај тие извиканите имиња. Тие само со кеш породувале.ама па и да појдам со болки пред раѓање, шо би ми правеле. Ќе породуваат
Ти благодарам мила тука сум не се издржува веќе кој и да е само нека ме породат веќе аман пак денес повраќав девет месеци што ќе беше ова аман
јас со првото така. Не се здебелив многу но имав голем стомак не можев да дишам,едвај чекав да се породам после ко видов што е како е ко почаа паники да ме фаќаат зашто плаче што му е оф леле.... Си викав ах полесно ми било кога беше во мене.