Не, штом тебе така те прегледале, тогаш така и кај мене ќе е Кај мојот гинеколог сум на преглед дури на 5.7 па ако нешто видам промена со исцедокот ќе му се јавам... а за мирисот не сум проверила да видам како мириса
Ич не се секирај, уживај си, мирис сигурно немаш иначе ќе си приметела до сеа. Ја го осеќав само штом ќе спуштев гаќи да мочам. Стварно јако мирисаше. Прв пат такво нешто да ми се случи па немаше шанси да не приметам разлика. И за 2 дена ми се среди.
@Ive13 @Ana.Jones со лесно и брзо да се гушкате со бебушите. @Yowannty @koritsaki јас немав мирис само исцедок нормален, ама др ми даде вагиналети пробиотик да се прочистеле каналите. Прв пат слушам. Инаку овие 2 дена прилегнувам повеќе си перница под газ и навистина сум подобра. Бебе не го осеќам толку долу и притисокот е помал. И штреќањата се намалени @Magic13 гледам и ти ги имаш. Па малку одмор ни треба. Јас не како трудница туку како на норма бев. Морам вака за добро на бебуш и за мене.
Јас колку што можам гледам повеќе да лежам. Имам и помош за обврски низ дома. Не знам зошто овие штрекања се јавуваат. Ќе прашам да ја зголемам дозата на магнезуим, има ефект од него. Плус и за на одмор резервиравме за нареден месец. 28ма недела ќе бидам тогаш, ама се мислам да не е подобро дома да си седев.
ние тука сме со термините. Јас исто чуствувам одвреме навреме притисок знам рано е ама ете. И тоа од поодамна имам такво чуство.
од вчера 30та недела денес 30+1 не да летна времето.... А па од ко ќе се породиме ќе летнат и ќе прелетаат 100 години без да трепнеш. Денес ептен уморно се осеќам,не знам од што ќе да е. Немам сила ни да работам. Времево врне ли врне тмутрно само на лежење тера. Сонце не видовме. Вчера си зедов слободен ден. Демек 3 дена по ред дома. Ама пусто слободен што побрзо дома да се суреди. Навечер не можам да се свртам при спиење толку ми е мачно и коските ме болат а не сум толку голема. Седам лежам одматам бебево се врти синки стрелки од часовник се. Како ли ќе издржам уште 2 месеци,или може ќе се подобри состојбата.
Како бе на секој вагинално? Јас само првите 2 прегледи вагинално кога потврдуваа бременост и толку. И со орво и со второ дете. Кој доктор жити се...
и кај мене секој преглед ме гледаат со вагинално ехо, ништо страшно мора да пратат должина на цервиксот ..
Должина на цервикс се гледа и со абдоменално ехо ако е посовремен модел. И секако, ако се забележи нешто дека е невообичаено, се кпристи вагинално. Ама секој преглед вагинално....не би рекла дека мора.
од искуство ти кажувам дека кај мене не беше така претходно и јас вака ко тебе размислував кога се збореше за ова тука... систина и ремедика имаат топ апаратура, а и доктори стручни не би рекла дека не знаат што прават или немаат опрема баш напротив... се дур ми мереа абдоменално делуваше совршено, чим измереа вагинално работите 360% се сменија сосема други димензии и стана ризично...и од тој ден сега секој преглед и вагинално ехо ми прават и ме пратат така да по мене најточно цервикс се мери вагинално ..
А што е лошо да се гледа вагинално? И онака сондата е тенка,да не речам ни непријатност не се чуствува од неа,за разлика од спекулумот. Еве мене вчера за брисеви да ми земе и спекулум ми стави,а 21ва недела сум. Плус тоа мерењето на цервиксот е на сам почеток, 1/3 од сондата ја става,не ја пика цела. Јас малку се подсмирив,вчера ми мереа цервикс 31мм дошол (беше 23мм пред една недела). Докторката рече лежењето и терапијата си го направиле своето и дека со ваква димензија не размислува за серклаж. Од кај матичната правец во Њу борн кај др Татјана, истото ми го кажа,го виде и бебчо се супер,па малце ми се разубави денов. Баш ја прашав дали тоа што е скратен цервиксот значи дека бебе е ниско,ми вика бебе не е ниско,нормално си е. Матичната вели матката до 26та недела расте,па дај боже да се пофалам со цервикс во нормален ранг,да можам бар на кратко да излегувам. Уринокултурата уредна иако на обичната проверка на крв и урина покажа бактерии и покачени леукоцити. Сега чекам уште резултати од брисевите и утре ќе го правам тоа ЕМГ снимањето. Следна среда вториот скрининг. @koritsaki и јас чуствувам повремено стегање,пецкање внатре некое чудно чуство што не можам да го опишам, ама ајдр ваљда е нормално штом повеќето го имаат
Две бремености ги истерав како што кажав. Така да, тоа е моето.искуство. Не можам да зборам за туѓо,а добро не е во ред да кажувам ни како е правилно со.оглед дека не сум.доктор.
што знам,дали два или три пати само сум немала таков преглед не знам зашто. и мене не ми е јасно што е толку лошо да де гледа вагинално. Инаку како и да е шубе ми е сепак. А за со спекулум подобро да не зборувам. и јас не се разбирам од тоа,секој доктор различно работи ете @koritsaki и уште една членка кажуваа дека исто вагинално ретко практикувале а и немаа чести прегледи како ние ако не се лажам.
Zenski, cela bremenost imam problem so dijarea, znaci mnogu tecna stolica i toa 3-4 pati na den...mislev deka e normalno no doktorot mi rece deka moze da bide opasno...da dovede do predvremeno poroduvanje, mozebi sum zakacila infeksija. Piev 5 dena jaglen i odev vo wc samo ednas dnevno no so isto tecna stolica. Mi rece da pravam koprokultura....dali nekoja od vas imala isto iskustvo .fala
Да. Мене тоа ми правеше проблем, близначка бременост бев и затоа пиев по 3. Ако немаш потреба намали на 2 или 1, па види разлика.