Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Daj boze od toa da e posto se izvadiv od pamet. Ke se potrudam da namalam no jas gi pijam poradi toa sto sekoj den imam bolki/grcevi vo stomak.
    Ti blagodaram za brziot odgovor

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    и јас имам грчеви ама не секогаш пијам магнезиум и не ги пијам тие што ми ги препорача докторот туку кој ќе ми дојдат ги купувам. Не знам дали е грешка ама.... И пијам само кога ќе почуствувам потреба како на пр. Замор главоболка грчеви болки и сл.

3. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    А,магнезиумот во која недела се прекинува? :?:

4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас го прекинав во 36та

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    I jas magnezium piev mn kratko vreme paketce ipol mozda ispiv i prekinav. Em tecna stolica mi pravese sekoj den imav proliv, se izvinuvam na izrazot, em mi se gadese od nego se poveke. Zas jas suk.istorija cela bremenost so povrakanje i ne piev ni vitamini.
    A imam slusano deka magnezium poslednite 2 ili 3 meseci ne se pielo kolki e tocno nez.
    Jas cela bremenost sum bez tableti, bez vitamini bez dodatoci. Kratok period folna na pocetok, kratoi period magnezium i eve sega sirup radi zelezoto. Plus med i seme.od kopriva za istoto. Tolku. Sega za sega se e okej so malata. Eve na kraj sme veke so 300 maki moi.

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.494
    Допаѓања:
    183.898
    Јас завршив со вагинални прегледи во 10 недела. Утре 30та почнувам, само што си дојдов дома од преглед, обичен како и претходно. Ми ги намали само контролите сега ми се на 3 недели. Прашав за 3 скрининг ми рече кај мене не било забележано ништо сомнително, се си е во ред, и трет скрининг нема ни да имам.
    Имав супер муабет пак со докторот, се си поприкажавме се си прашав што ме интересираше, и тоа е тоа.

Бебе си напредува соодветно на неделите, веќе е скоро кило ипол, испружена е момата кроз цел стомак и на десно каде мислев дека е, таму и се нозете, затоа толку ме мава и ми се дрви стомак на тоа место. :lol: Лошо застаната и успана, не можевме да напраиме ниедно посаглам сликче, ич нејќе бебево да ми се слика. :D

На NNA, marchi-cool, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    255
    Od mg ti e. Namali. 100 posto

На newyear2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Дечки имам болки позади во грбот ко од бубрег,често мокрам денес малку ме печеше.Болки имам кај колковите,препоните.Вака знам да мокрам еден ден и да ми престане.Минатата недела имав контрола и се беше супер и бебе и крв и мокрача.Инаку сум 18та недела.Страшна паника ме фаќа.А не се некои болки по дежурни да трчам.Второ ми е.Знам дека се се решава и може да е од што расте.А и две недели е понапредно.Се се плашам од бубрези,бактерии....

9. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Toa sto te pece togas napravi urinokultura a za kicmata i mene mnogu me bolese mislam koga bev 15-16 nedela. Mozes slobodno spasmex da pies ako bolkite se neizdrzlivi...prodolzi so mnogu tecnosti i caevi

10. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Поздрав мешковци. Леле и јунските трудници се намалуваат, некако се наближуваме кон јули- август. Многу брзо ми поминува времето. За 10 дена одиме на одмор, 30 недела ќе бидам, а кога ќе се вратиме оп 8 месец и некој ден. И за 1 месец може бебо да пристигне. Со синко 37 недела прворотка се породив, без провокација без ништо. Отидов на болница 9 прсти отворена. За 2 часа го родив. Гледам со 2 полесно било, дај Боже. А како поминавте со термините за второ?
    Побрзо или подоцна од првото?

На NNA, Turna, Septemvri и 9 други им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    108.671
    За истово и јас се прашувам :lol: и јас 37+5 се породив со првото сега за второто кога ќе биде ќе видиме :rofl:

На NNA, srekice и Presrekna им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас еве и со второ до крај терам. Нема правила. Само со лесно да е.

На NNA, srekice, drugarka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    еве ја терам 37ма и некој ден и абер нема ,а како се радувам коа ке прочитам дека некоја се породила 37ма недела и лесно и било , само си викам ај и ја вака :D
    утре сум пак на цтг, 3то по ред , госпогица наместена спуштена со главче се по мерка. Уште да сака да искочи и да не се мучам со стомаков би била најсрекна :inlove: Неможам веке, се е спремно испрано дома, само неа ја чекаме , неможам ни да спијам асално , ни да седам, веке сум си досадна сама на себе од кукање :wasntme:

На NNA, srekice и Presrekna им се допаѓа ова.
  14. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Ајде со лесно ќе биде. Мене пак синко ептен ме изненади не знам дали и 37 бев влезена. И сега така си се надевам, ама здрави прави нека се родат ќе издржиме.

На NNA и Amelie1708 им се допаѓа ова.
  15. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Луѓенца од кога почнавте да перете алиштенца за бебуш? 34та гн ја терам и се мислам кога да почнам со средување..

П.с. Некое средство за дезинфекција да ми предложите? У последно време многу сум напната со ова чистење и дезинфекција на мебел и под :rofl:

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    18.661
    Мами јас денес бев на ЕМГ снимање на утерус и не ми е јасно дали е во ред или не е. Додека ме снимаа не осетив никакви болки или нелагодност,освен бебето на моменти мрдаше, а на моменти беше мирно. Го гледа докторката извештајот и ми вика не ми е логично волку да мрда бебе за 21 недела. Не спомна контракции, као демек не е страшно , ама не е ни вообичаено волку да мрда во овој период од бременоста, за 1 месец на контрола. И пак истиот совет лежење,примање терапија дури ми рече магнезиум дека може и до 1200мг дневно.

На NNA, koritsaki и Presrekna им се допаѓа ова.
  17. MilenaMilena

MilenaMilena Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    72
    jas so prvoto u 33ta gi isprav, pa u 41va pak gi perev :D kasnese ne mu se izleguvase. sega imam vreme sea vlagam u 7mi, mislam ke pocekam do kaj 37-38ma. dezinfekcija nema, ne ke rastat u stakleno zvono, ne ceka period naporen bez spienje, odmori se dodeka mozes :)

На NNA, hristinan12 и Presrekna им се допаѓа ова.
  18. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Добар ден убав ден мешковци големи и мали, се враќаме од кај матичниот гинеколог.. бев на цтг тоа е ок .. а јас 1,5 цм отворена... без никакви болки и контракции.. се замислив и се пошегував со докторот демек дома ќе го родам ако не осетам болки.. сепак постепено се отварам без претходно предупредување...церфиксот ми е 2,5 толку го измери .. веќе сум 38 недела и 2 дена... бебе супер си напредува.. достигна до 3460 гр.. постелката е зрела, синко спремен за искачањее.. ух со нетрпение го очекувам... матичниот ми рече за неколку дена ќе се деси тој чин.. па здравје ќе видиме кога ќе биде.. само со лесно да е ... на мене па и на сите што се тука на форумов... Ве (heidy) (heidy)

На NNA, betty oh, TeddyGrey и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Само што се враќам од преглед.
    Бебе си е супер,само матичнава ме убедува дека околу 28-30недела има мал застој во раст,вообичаено кој се очекува. Испаѓа дека е точно две недели поназад.
    Ама ми вика очекувано е не се секирај,ќе си стигне нагло сега.Мене глава ме фркна :worried: Кај вас како беше околу овој период?
    Иначе постелка,плодова вода,доплер се ок.

Последна измена: 5 јуни 2019
  20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    и кај мене е исто, до сега беше се супер, според неделите е сега почна во стомаче да назадува, а главче понапред е...али не беше нешто загрижена докторката и мене ми рече очекувано е ова... кај тебе што ти рече дека назадува?