Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Мислам дека ако е пукнат водењакот не треба, а за отворена може. :^)
    Читав дека некои жени со по еден-два прсти отворени имале секс за да се отворат пробргу. Ама не знам.
    Најдобро е да се праша доктор.

Иначе мешковци АУЧ. уште не сме стигнале до дружењето ама имам јаки болки, бебво бутка ли бутка а стомаков затегнат и тврд.
    Ај еден туш па ќе видиме

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    јас кога лежев на болница сега пред 3 недели другарка моја беше дојдена за порајгај немаше болки ама беше отворена не памтам колку прсти :) важно ја задржале баш поради тоа да не фати бактерии дома и мораше да се мија после секоја мала нужда со една течност слицно на јод изгледаше и мраше од нивните влски да користи.... мислам дека кај нас во мк ги викаат вир или така нешто..иначе ја не би имала односи ако знам дека сум отворена :)

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    е да се извинувам заборавив да пишам и на другарками водењакот и беше пукнат и полека полека и истекуваше затоа и ги користеше влошките али сепак мене ми је страв да сум отворена и да имам односи поради бактерии

4. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    ^aaaaaaa стасала среќаваа до Cк :lol: ајде со лесно ако е то што треба да е :D како и да е известувај не ^_^
    а за дружбава не верувам дека ќе го кандисаме мажево ..што значи нема инфекции и бактерии :D

5. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Gelkaa со лесно! :inlove: Ме фати паника зошто на исти ден ни е терминот. :lol:

На gelkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ништо.
    Мене бебево ме изнашутира убаво и од болки нит дружење видов нит ништо :lol:
    Сега мажето спие.
    Бебево малце се смири па ќе одам и јас да спијам. Ама навестува дека иде за брзо време, така ми изгледа мене :rofl:
    Епа ај со среќа нека ми е влез во последна недела од бременост

7. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Срц јас и со мажулево се дружам па абер да се немало :))) се искачил син ми горе под гради и абер нема :))))

8. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Добро утро еве сме ние живи ненаспани. Цела вечер со болки во грб и препони проследени со нокаути од бејби. Ако по утрото денот се познава тогаш... :@ :@ :@ :yawn:

Прикачени фајлови:

• IMAG0119.jpg
      IMAG0119.jpg
      Големина на фајлот:
      68,6 KB
      Прегледи:
      308
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    здраво убави мешиња :)
    еве сме ние,добри и така така :^) синојк легнавме накај 12 и во 4 до 8 око не затворив а потоа сме спиеле до 11 :^) еве ова бременоста таква онака :D интересна :D
    бебушко е активно се слуша и тоа се повеке повеке а ние веке сме близу до 7ми месец :D лелееее како само си поминува времево :) само се да биде во ред со малите и се друго ке си биде убаво :)

со лесно на тие што наскоро ке си ги гушкат малите душички :)

поздрав до сите :)

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    охххх на кого му кажуваш пукнав 2 месечи :worried: ми се чини како костен че распукам од болки (ништо не помага)

11. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    "Welcome to the club" така иди работава жалосна ;)
    Јас си имав болки и предходно, но се издржуваа со масажа ова она ама ова шо ми се случува последниве неколку дена цел ритам на спиење, јадење, шетање ми го поремети. Му викам на мм ова уште не родено проблеми прави, па кога ќе се роди несакам ни да помислам што може да биде :D

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Mислам дека пидобро че биди :) барем тије сати што че ги спијаме че ги спијаме раат без болки :wasntme:

13. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    gelkaa душо што направи ти како си?
    Добро утро инаку на сите. ;) Јас добра сум, растеме од ден на ден. Си купив некни труднички панталони а здравје оваа недела и нешто друго да се носи нешто на работа што да правам морам. Да си бев дома цела бременост ќе ја поминев во хеланки или тренерки вака си ја мачам душичката те ова ми треба те она... Ама што треба сега тоа е. Почнува мешето да ми расте и + со салцето јас малку што го имав и почнаа да ми пречат старите панталони и сукњи па морам да почнувам да ја обновувам гардеробата.
    Ве читам пишувате не можете да спиете, душички и мене тоа ме чека. :( Јас сега за сега добро спијам, здравје за понатаму ќе видиме. :wasntme: Имајте убава исполнета недела и убав ден. И галете си ги убавите мешиња. :inlove: :* :hai:

14. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    здраво, јас денес ненаспана, синоќа се будев повеќепати во текот на ноќта а легнав после полноќ, цел ден вчера ми беше исполнет по шопинг, па на гости кај старите на ручек па покасно се вративме дома и бидејќи викендов си поспавме, синоќа едвај успеав убаво да заспијам а денес на работа немам никakвa сила нити желба да сработам нешто, се чувствувам толку уморно. Згора на тоа, морав да залепам хартија со уфо лепак и толку ми се слоши од мирисот, бев на чешма, си истурав вода во носот да исчезне миризбата што ми се чини во глава ми се всади. Се плашам да не му наштетило нешто на детето, јас што не можам да стојам и се гушам нека ми е ама на бебето да не му е нешто, едвај се воздржувам да не заплачам :(

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Добро утро мешенца :)
    Јас 2 дена баш и не бев арна-грлото ме утепа. Ама еве денес фала богу сум добра, да подсредам по дома тоа што имам и се фаќам да учам....имам полагања од среда до петок.

п.с. некакво инфо од gelkaa ?

16. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Dobar den mesinja kako ste, nie sme dobri klocko rotira ja budi mama noke ama ne e strasno :D uste malku ni ostana .Pozdrav od nas :)
    izvinete latinica od mobilen pisuvam

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Zdravoo od prviot den vo osmi mesec.... kolku brzo mi pomina vremetoo :D Ste bile dosta aktivni ovie dva dena ste se otepale pisuvajki :clap: ...inaku nie sme so taticko veke se preselivme vo Germanija a sto e najvazno odlucno patuvav...vi posakuvam ubav denn :hai:
    Se izv za lat od tel sum

На zalosna, Agrona, gluvarche и 2 други им се допаѓа ова.
  18. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    ^Баш ми е мило за вас. Знам колку сте радосни сега сите заедно.

Мојот статус денес е вака
    После дружење со мажето вчера речиси цела ноќ со болки ама без никаков континуитет. Обично навечер имам болки и бебево ко лудо мава ама преку ден поминуваат ама не и денес
    Сабајлево уште едно дружење :lol: и пак болки. Денес се посилни и почести.
    Последниве неколку саати се менува, ги имам на пола саат или на 5мин зависи кога ќе им текне. Последниов саат почести се, а и јачината е посилна. Ама кратко треаат. Па не знам што да мислам.
    Се смеам со мм од сабајле
    муабетот претежно ни е вака
    Јас се грчам и правам гримаси од што ме боли
    Тој "ајјјј-дееее одиме"
    Јас "Не,не рано е.Чекаме да бидат почести болките/да ми пукне водењакот"
    И после некое време пак истото. Може 5-6пати од сабајле се нуди да ме носи во болница :lol:
    и тој е нетрпелив веќе
    Решена да чекам до последен момент за да не ме задржуваат и мачат во болница ама болкиве, е не, не се баш ко менструални туку како некој да ми удира боксови и да ме боцка/секца доле и како да користи некое копче за појачување на болката

На ddevojce и bebe.Marta2 им се допаѓа ова.
  19. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Captivating и мене ми е така од вчера ама сепак ке седам дома незз ке ме замараат таму во болница а мислам дека ке ме тераат вака болкиве цел ден...јас сакам до крај да издржам дома па ке видиме :*

20. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Девојче јас како што ја видев табелата во фемина 8 месец почнува од 31 до 35 недела а 9 месец од 36 до 40 мислам дека ова ти е последна недела од 7 месец сепак ако грешам нека ме исправи некој :) инаку и ние сме супер си растиме си мрдаме освен со шекерот немаме никакви проблеми пак сме на ехо во петок да видиме како сме дали ни се снамали уште стомачето само ме плаши што на секој две недели имаме ехо сепак тоа е штетно Али што да се прави мора контрола да се прави и секој пат на цтг ме стават не знам зошто Али тие си знаат , главно уште малце остана време па ке се истрпи :)