Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Кај мене тоа се океј е. Него должина и тежина било поназад. А 1400гр е. Гледав по нет ок е. Безвезе ме паничи оваа мојава изгледа.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    @Ive13 мајка се олесни ли.. пиши нешто.. како е ?!

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Многу јако мила Господ и сите светци ги видов ама пак брзо се породив во три ме примија во десет и пол се роди краличево.

На NNA, tina2018, mimi257 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Во никоја, се пие до крај. Баш последните денови ќе ти треба најмногу, ќе те боли се на тебе. Контракциите се толку јаки што еден магнезиум сигурно не може да ги смири:)
    Те чекав бе ивче, ајде нека ти е жива и здрава да ве радува цел живот! Те измачи малово сонце. Те гушкам најсилно ајде одмарај сега и гушкај ја.

На NNA, Мариаа., Ive13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    2.146
    Мешковци точно и кај мене беше исто тие недели, беспотребно ме испаничи, како шо читав нормално било, ме караше да јадам повеќе протеини (конкретно месо и јајца) и за недела дена на преглед се беше супер надокнадено. И јас бев потресена, се убив од јадење, а исто направив од тоа природното мед со јаткасти плодови, се надевам ќе ви помогне :hug:

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  6. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Ме измачи кралица ама вредеше за се што преживеав

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Така се раѓа кралица мила. Сега светот е побогат за уште една жена кралица!:hug:

На NNA, Martka, Novella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Кај мене 28+5дена беше поголемо за недела дена, фаќаше 30та,ама ништо не ми кажа докторот посебно за ова..

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Епа нека ти е живо и здраво малото... нека биде ваша гордост.. само радости да ви носи ... гушкајте се сега и уживајте... се е зад тебе сега.. сите маки низ кои помина вредат за тоа богатство што сега го имаш во раце...

На NNA, Martka и Ive13 им се допаѓа ова.
  10. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @Мариаа. И јас пред малку се вратив од преглед. 3 скрининг 28 недела по циклус, а бебе 2-3 дена касни. Не искоментира др ништо ми рече супер си е бебето, плодова вода супер, постелка одлична, доплер супер, главче, меше и сите др мерки одлични за неделите. Исто како и матичната ми рече не строго, но да мирувам од време на време
    Цервиксот 30мм не знам колку треба да е но таа рече супер.
    Е сега читам на извештајот тежина 1050гр одговара на 26+9 малку е мало, но од 900- 1200 требало за оваа недела. Др беше задоволна од се ми даде зелено светло за на одмор, а ние мајките само бараме нешто, се не загрижува.
    @Софија 88 и ти тука си со неделите?! Беше на 3 скрининг или обичен преглед?

На NNA, flower30, Мариаа. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    да тука негде сме ние ;) незнам кога го водат тој трет скрининг, бев во 26+3 дена на ехо гледаше се како што напредува, нареден пат на контрола сум на 28+ некој ден ...во принцип на сите последни контроли ме прати се .. од тежина , до мерки за стомак, глава, бутче, должина на цервикс и сл., затоа и не можам да знам точно кој преглед го водат како 3 скрининг , зошто истиве работи ги прегледуваат, само даваат друго име на прегледот, за да земат плус пари :lol:

На NNA и Larahappy им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    јас чекам време да се опраи кај ќе ги сушам. А инаку и јас би сакала убаво да исчистам и јас сакам средства

13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    од 3 до 1п не е баш брзо...

14. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Мамички има некоја будна????
    Имам потечен скочен зглоб, и денес цел ден ме отепа од болка. Користев се и сешто како мраз, ладни облоги, зелка листови итн ама не поминуваше и го намачкав местото со крем counter pain. Отпосле видов на нет дека од 1 до 6м во бременост можи да се користи, но во последно тримесечие не е препорачливо. Јас сум 8ми месец. Значи само еднаш го намачкав местото околу 15мин и прочитав и се измив.

Прашував по аптеки дежурни, но не можат со сигурност да ми кажат знам дека ни тука не можи со сигурност, но мислење или дали сте имале слично искуство????

Ќе одам кај гинекологот утре, но барем да знам за ноќва... Кај ме боли ногата уште и да мислам на ова...

15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Bez gajle za masta nisto ne e, sepak e daleku od bebusot ic da ne se sekiras. Isto sme jas i ti i so skoro i jas se mackav na grbot od taa i toa.preporaka od maticnata.
    Bez gajle mila, ne misli na loso, samo gledaj bolkata da ti mine. :)

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  16. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Леонорче мила фала ти. Охххх како ми олесна. Сегде ќе те однеси паметот, а веќе 8ми средина сум.
    Значи не е лошо. Оо добро е.
    Бакнежии мила :*

17. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Bidejki e poaktivna temata resiv tuka da si.prasam. Vo soodvetnata tema pisav ama nekako slabo aktivni :) se nadevam ke mi pomognete.
    Preporaka vasa, kakvo shise i Cucla da kupam za pocetok. Za shise doata gledav epten mi se pogodni na izgled onie od tommie tippe isto se mislev i za NUK.
    Drugo, kakva Cucla da zemam nuk ili avent gledam tie se najfaleni no nemozam da se odlucam.. da zemam 0-3 ili 0-6 kako odat?
    Dali obicni ili lazlivki? Kako da prepoznaam koja e lazlivka,dali pisuva?
    Dali za soodvetna cucla ima svoe soodvetno kutivce za skladiranje ili kutivcinjata se standard za site?
    Fala vi odnapred

На NNA, koritsaki и Presrekna им се допаѓа ова.
  18. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Uzivaj mila bez gajle da bides. Masta e super i ic ne e stetna. Samo neznam dali i kolku bi pomognala za otok... nesto da probas so kromid i zelka da stavis do utre.. da namali bar otokot.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Сега прочитав али ќе ти пишам пошто е корисно и ќе ти се најде.За отоци и болки природно решение ќе земеш бел леб и црвено вино,ако е домашно уште поубаво.Ќе го натопиш лебот и ќе зтавиш на зглобот,одозгора свиткај готварска фолија.Многу помага чудово ,сум се изненадила:)

@Leo-nora Јас земав шише од Томи и од Авент, цуцли 2 од Авент (во кутивче се спакувани) се е за 0+.Па ќе пробам,може нема да сака па ќе и купуваш ќе пробуваш,да си одбере детето што му одговара:D

На NNA, Leo-nora, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Фала среќиче
    И една мама ми го пиша истиот во порака. Само не знам дали Да го правам оти поубаво на ладно ми реагира ногата, отколку на топло. Пробав со кромид вчера и го загреа зглобот и повеќе отечи. А потоа со зелка ми дојде многу подобро од сокот ладен што го испушти. Ај ќе видам баш.