И јас зедов авент и томи 0-3. Ќе пробам не трупам премногу, може да не фаќа цуцла или друга да сака. Внуката освен една од нук или џамбо ја земаа ништо друго не сакаше. И куп цуцли и шишиња му останаа дома.
Мешиња, бебево нејќе да излегува. 41+1 денеска, докториве викаат сè е во ред, само намалена плодова вода. Вчера со провокации пробавме, никаква реакција, денеска пак ќе пробаме, ако не бива, ќе мора царски. Од толку чекање, скренав, испратив 10 жени на пораѓај, јас уште абер немам, ни болки, нит сум отворена. Сношти тешко ми падна, психа ме дотепа, ма да знам дека пва е нормално и се случува, ама јас не можам више психички. Дојдов да се олеснам тука. Се надевам денес Спасовден ќе ми биде во вистинска смисла. Ве поздравувам
Аб Абе ти мене да не ме чекаш? Ајде, ќе биде,како и да е, ќе помине. Со лесно да ти е, не е страшно и не е многу поминато.
@srekice mila sisinjata od tommie stakleni se ? Jas po net so barav i odluciv za niv.. a za cuclu da so vikas ke probuvame so sakale so nesakale haha. Kazi mi cuclite obicni se ili tie lazlivki so gi vikaat jas neam predstava koi kakvi se haha
Јас од Томи зедов стаклени. Има и пластични ама похигиенски ми се за почеток и помалку мл се. Не се големи. Колку за почеток да имаме. После искуството ќе не учи. Поздрав
Da ova za pocetok, pa prasuvam kolku da znam so da baram po aptekite da ne mi se smeat, vie ako mi se smeete haha
Леонорче јас земав на Авент, 2 шишиња и 2 цуцли за почеток. Јас и брат ми ни шише ни цуцла не сме фатиле, мајка со лажиче вода и чај ни давала. Ако бебе се погоди на мене џабе ќе е, ама за почеток колку да имам земав по 2, па ако треба поише, маж ќе трча.
И двете шишиња ми се пластични,пошто се мали некако ми се видоа попрактични.Ама земи какви душа ти љуби срце. Цуцливе биле на томи Night time- ortodontic вика Ќе видам,сакам и од оние со дупче што се во средина да земам,ама кај нас немаше во аптеката.Треба во Капитол да ѕирнам.
Која цена се шишињата и цуцлите на Томи, Нук, Медела? И јас сакам за почеток стаклено шише, прочитав добри мислења за Авент, во Рамстор маркетот стакленото шише е 775, на попуст било 690 со 200 поени (може на друго место е поефтино,во аптека на пример) а цуцли лажливки одат две во комплет од 0-6/ 6-18 415ден, на попуст 350 со 100 поени. Оваа акција е завршена, но ако се решам 100% за нив ќе ги барам кај се најповолни
Седум сати мила па не е ни многу пред мене таа што се породи 12 часа беше само во болки и плус пороѓај.како и да е мене ми помина брзо или дека одвај чекав да заврши хахаха
Mojata cucla ne fati moj sovet vi e ne kupuvajte cucli zasega osven edna za proba da videte dali ke fatat cucli bebcinjata vi
Јас земав на авент две цуцлиња, колку за почеток и мерак, а шишиња не купувам ни млеко, има дежурни аптеки, планирам само ако е зорт, зошто ако си цица бебе, нема да има потреба. Исто и за пумпа, се распрашав убаво по аптеките за опции и толку. Секогаш може нахнадно да се купи. Иначе, од предвремено, инекции за зреење, јас абер немам уште да се породам. Ама бев дисциплинирана, што е за право. Нозе во вис. Термин за 10 дена. Одвај чекам. Ме мава на психа малце, веќе ми е тешко, многу се потам, се туширам 2-3 пати дневно да се разладам, а не е ни екстремно жешко. Една другарка ми вика, леле чекај да видиш што е потење кога ќе доиш. Вчера цел ден, стомакот камен тврд. Не сум се качила на вага, не ни планирам. Алишта и торба од пред месец и нешто спремни. Мислам дека треба уште еднаш да ги преперам
@Ive13 честитки нека ти е живо и здраво бебчето. Тебе побрзо закрепнување. Јас веќе не знам колку пати ќе се преплашувам. Одам во вц и се бришам позади гледам крв. Се избришав напред така розева, светла крв. Ми се стемни. Докторката ми рече може да има исцедок ама не ја разбрав да рече таква светла крв.А ме боли и стомакот. 13 +6 сум. Втора смена е, од 15ч и сега ќе почекам и ако не во 15ч пак кај неа. Аман веќе, толку ми е страв, не знам што е ова
Јас од Мај те чекам Каде ќе се пораѓаш? А да, за потењето летово додека доите ќе биде опасно. Кај жешко, па и смрдливо
Се јавив кај матичната, си одела. Другата од 15ч отвара. Ми вика матичната да ме биле хемороиди. Ама сепак сега ќе се спремам и тамн ќе стигнам во 15 кај др. Дпктирка