Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Odi odma, sekoj moze da te primi so krvarenje....obavezno da te bockat so progesteron depo i samo lezi , moze ne e nisto strasno no sepak da bideme sigurni

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Во Чаир здравје, сега за сега сум многу задоволна од се', па ќе видиме до крај.
    А за потење очекувам, не се надевам на ништо помалце од прежешко и смрдливо :D

На NNA, flower30 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Мене до сега ми се случи неколку пати сукрвица, за среќа не беше ништо опасно, сега сум 28 недела. Лежи и не станувај до 15 часот, штом отвори биди прва да те видат. Обиди се да си смирена, не значи дека е нешто страшно.

На NNA и flower30 им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Исто сакав да ти пишам и другарка во почетна бременост на бришење имаше крв ,од памет се извади,кога отиде на преглед од хемороидите и било.

5. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки на последниве контроли бебе не напредува многу. Околу 3000 3100 е три пати, во две ипол недели. Докторкава ми вика нема простор за паника, нормално било. Мене ми е страв пошо цело време си беше покрупно и сега од 36 недела стагнира. И железото и хемоглобинот ми се многу ниски, а цело време сум со тотхема. Сега земав хеферол насабајле и навечер да пијам и ќе купам сидерал, ама дај кажете чаре...? Анемична сум од претходно ама сега ме уплаши докторкава, ќе сум изгубела крв, ќе требало да ми даваат.
    Да напоменам испитувам во Авицена секој месец под долна граница ми е хемоглобинот и железото, а сега испитував во Чаир...
    Крајов спобудалев а цело време се си беше океј. И да прашам до колку оставаат над термин, чекаат природно без провокации, без ништо? 38 и 4 дена сум.

На NNA и drugarka им се допаѓа ова.
  6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас немам испитано еден месец крв.Последно од матичната и толку беше.Над граница серумското беше а хемоглобинот така средно жалосно .Никиј не ми рече да испитам,а и бебушот е ми рекоа вчера меѓу 3100 и 3400.
    Ист термин сме јас ,ти и @drugarka

На NNA и drugarka им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.502
    Допаѓања:
    183.984
    @flower30 цело второ тромесечје бришев крв од хемороиди. Ја тогаш ги добив. Некој порано.
    Се надевам се поминало во ред на контролата. (fingers)

8. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    И мене во вторникот околу 3100 ми го измерија, нормално рече докторот. Чекаме болки и да се изненадиме од килажата на крај. А витамини сеа коа пијам кога заборавам, крв од 32 недела не сум проверила. @srekice царски ќе биде или прородно?

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ne gi zemaj zdravo za gotovo merkite. Super si e bebeto za nedelite. A za krvta, normalno e da ne e visok hemoglobinot ,kolku ti e?

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    84 ми е на меркиве од Чаир, 102 од Авицена. Од 120 до 140 е границата...

11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.618
    Фала ви на советите, овде сум, чекам на ред. Од прееска немам никакво крварење ни сукрвица.
    Ама сепак ќе ме прегледа сега докторката и ќе ми каже. Јас до сега имав неколку пати сукрвица, ама за "нормално" го сметав кафеавиот исцедок. Си имав и болки во стомак. Примам од почеток Дабростон и Утрогестан.
    Сега кога видов светла крв се прешлашив.

Го пратив по грешка од прееска пишуваното.
    Ме прегледа докторката, се е во ред со бебето, плодова вода има, постелка ок, цервикс добар. Рече тоа е веројатно од хемороиди па станувајќи и надоле протекло бидејќи беше светла бледа крв.
    Ми препиша некоја маст за хемероиди па се надевам се ќе е ок

На NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.618
    @cinderella5 со Хеферолот земај и витамин Ц, мене така ми кажаа во аптека. Јас, пишував и претходно
    Хеферол +Вит. Ц + Витамин Б12 и цела бременост хемоглобинот ми беше супер.

Девојки уште еднаш фала ви на брзите совети.

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    супер штом се е во ред...и мене до сега на два пати ми се случи да истрчам до болница поради крв на долен веш, а тоа хемороиди сум имала, еден имам мн голем надворешен и ми препорачаа во аптека да ставам" Хеморол"тебе која маст ти ја препорачаа ?

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Па на извештај од трансфузиологија пишува 24 часа пред породување да биде примена последна фраксипарир инјекција.Нај логично ми е да биде царски закажан или пак со провокации.Е сега вчера во Гак ми викаат кој рече така,така да незнам.Според докторот што ме прегледа,сум имала супер градба за природно раѓање:^) и така да ја неам појма веќе што и како ни да правам ни ништо.Со Господ напред,изгледа ќе си чекам да тропне лепотицата за надвор.

На NNA, Мариаа., koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.618
    IMG_20190606_174500.jpg
    Оваа крема ми ја препишаа. Ми спомна и некои чепчиња, ама не ги пиша. Не знам дали некој внатрешен хемороид бил. Јас па и викам не е тоа:)ми кажувале многу боли. Аа вика бе мора да значи.
    Ни рече течна храна, овошје и суво овошје, суви сливи. Да избегнувам бело брашно и шеќери.

16. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    аха тебе Факту маст ти дале, да шекер, грицки и сува храна никако... од овошје освен сливи и киви јади тоа ми потенцираше мене докторката и секако течна храна што повеќе и вода пиј..

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.618
    Вода пијам, друго ништо:D:DЌе морам малку да внимавам веќе, да паѓам во несвест пак:D Ќе ми биде тешко за грицките оти за тоа највеќе стрв ме фаќа ама ќе мора :):rock:

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.502
    Допаѓања:
    183.984
    @flower30 претпоставувам тврда столица имаш, чим дошло до хемороиди. За повеќе да ти помогнат кивите, јади ги навечер како последен оброк. Ова како совет од мене, оти ја видов многу мака со хемороиди, крв, солзи ми течеа од болка дур бев на шоља. Ништо не ми помагаше од овошки, ниту суви, ниту компот. Приметив дека кивите ми помагаат само ако ги изедам навечер. Сега секој организам е различен, ти секако си се познаваш најдобро. :)
    Додуша јас и малце терс бев. Бев во состојба да трпам се тоа, ама не стаив маст таму. :tmi:

Сега пијам по 3 магнезиуми на ден, и пак се празнам еднаш на неколку денови. :sweat: Само веќе фала богу не е толку болно како што беше.

Ја трошам последната недела од 7ми. Сеа при крај и времево некако побрзо ми поминува. :mm:

На Софија 88 и flower30 им се допаѓа ова.
  19. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @flower30 среќна сум за вас што се е во најдобар ред :*

20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.618
    @bela.m фала :hug::*

@Yowannty фала ти, ќе пробам. Најчудното беше што немав некоја мака и не ни знаев дека се хемороиди, си одев редовно во вц. А и јас знам дека болеле многу, мака имале луѓе. Ама ете, сета среќа во несреќа што немав такви болки. Дај боже и да немам. Инаку кога ми спомна др. За чепчиња, викам ауу не, ај поарно маст:DИ мене би ми било језиво, па сега викам да пробам со храната подобро, отколку со масти:)
    Фала за советот, уште одма го праќам мм по киви:):mm:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.