Ве читав прееска за шишиња, и баш сакав да спомнам дека јас сум задоволна многу од шишињата на Чико. Стаклени се, околу 500ден беа. Купивме и на Томи Типи пластично(антиколик).
За железо пиј само феротон... гадно е за пиење ама верувај ефикасно е.. јас за недела дена што го пиев од 10 железото го качив на 20... во зегин го има .. околу 600 ден е ..15 кесички во едно кутивче.. исто и мене матичниот ми кажа дека при пораѓај ќе изгубам мн крв па дека ќе требале да ми даваат др крв.. вака планирам и понатака да го пијам ова за железо и немам гајле...
Само алпимед хемопро маст помага.. веднаш ги пука хемороидите и ги заздравува... после тоа немаш проблеми никакви.. ама мн крв ќе истече од хемороидите и тоа темна дури накај црна... пече боли но бргу поминува..
Бев у Зегин да си купам уште една кутија Полигинакс и ме напна аптекарката. Леееј Вика трудна си неможе од овие,така пишува. Абе знам викам,еве матичната ми ги препиша. А да размислиш за други некои,стварно не ги зимај овие Аиииии,ме напна скроз Како пензионер се расправав на шалтер
Значи мила за анемијата немој да се грижиш. тоа е јас еве уште сум на болница одма по породувањето ми дадоа ќесе со крв село време сум под терапија секој ден ми проверуваат крв и пак сум анемична ќе се подобри и тоа само треба трпение и здрава исхрана.јас и со првата бременост бев анемична па после се среди.плус пиеш лекарства и јас тотхема треба да ја продолжам додека малку да го стабилизирам железово и хемоглобинот.
Јас да ти кажам во цела бременост имав неколку така "бришења со крв" ама слабо онака розевкасто. А бебка, постелка се беше во ред. И изгледа од уринарна инфекција беше то. Не проверив детално за урината. Ама и ако имаш камчиња во бубрези можи да е и од тоа.
@Ive13 @beba@meba @srekice ги земав и сидерал во прав, ми ги препорачаа како најдобри. Ги имам пиено порано ама сега во комбинација со Хеферол и ц витамин се надевам ќе го средам до пред пораѓај. Ако не се случи нешто вечерва пошто имам некои болки долу во стомак и тегнење и грчеви, и болки во грб. Само се да биде во ред, многу се плашам.
Правев уринокултура пред 1 месец, беше чиста. Ама докторката ми спомна пак да направам. Овие денови ќе проверам. Инаку сите јадат јаболки за смирување на киселини, само мене после 1 јаболка ми се јавуваат киселиниСега на ред е со млеко да пробам
јас земав силиконска лажливка на baby nova и пак од нив ќе земам. Ефтини се и супер ми се покажаа со првото. За шише исто на baby nova заедно со цуцла и тоа цуцли од оние топчести зашто има и сплоснати.
Lugjenca, dobrovecer dali na nekoja od vas i bil zgrutcen stomakot pred poragjaj, terminot mi e do sabota megjutoa nemam nekoi si menstrualni bolki tuku samo kako grcevi... prva bremenost mi e i prethodniot pat koga imav bolki ispaniciv za djabe bev vo bolnica, sega mi e strav da ne utnam ako se vistinski da ne stignam
јас за 12 сати болки ќе умрам и на крај бебе со царски ќе го ваѓаат за да не го закопаат со мене не можам да трпам заб да ме боли неколку сати а не па такви болки со саати
Mene maticnata mi dade magnetrans od 375mg i mi rece sabajle i navecer po edno, kaza deka ne e stetno po dve sepak prasaj si pak kaj maticniot vidi sto ke ti kaze
Мешиња добровечер на тие што се трета смена,другите кои ќе ме читаат сабајле нека им е доброутро сакав да прашам прво за она што го викаат прво мајчино млеко. Со првата бременост уште од 4ти месец почнаа градите да ми стврднуваат и да потекува "нешто" кога прашав нормално било тоа. Е сега еве уште малку 8ми месец ќе сум ама ништо од "симптоми на прво мајчино млеко" си викам треба ли да земам нешто за да пиење чај ова она не знам што,што би можело да придонесе за добивање на млеко или да си чекам па после породувањето ќе знам дали ќе имам или ќе немам млеко. П.с не знам што ме фати умот во оваа помисле. и уште сакам да прашам околу движењето на плодот. Денес т.е последниве неколку саати како да се бори со нешто встомак. клоцс прета со нозете се тегне ќе застане во некоја положба што ни мене ни нему му е удобна и така ќе стои местото здрвено и испакнато. Па само врти се тегне буквално се бори со нешто. Мене страв ме фаќа. Да не не му е удобно да не му е нешто.... Не може да си најде положба.
Moze li slika od cuclata.. od site vidovi i marki gledam.pa.da znam.sto baram po aptekite za da mozam da odlucam, oti stvarno pojma neam od nis haha
Оф леле и јас барам трета смена од вас. До вчера бебе не застануваше само преташе, вечерта на скрининг баш супер беше се, а денес некако слабо ја чувствувам. Повеќе денес си прилегнував и некако понеактивна ми е. До вчера јас бев турбо и кога ке застанев, војна во стомакот со јаки удари. Денес мрзливо и млитаво. Некако и притисокот што го осеќав на вагината ми се намали. Можно е од тоа што одмарам денес? Еве сега се напив ладна вода и осетив 5-6 удари и толку се смири. Нормално е??????
@Presrekna Што дали е нормално? Еден ден бебе да е турбо, друг да е мрзливо? 100% нормално! Исто ко ние што имаме денови кога не ни се станува од кревет и денови кога не застануваме....
Хеферол со витамин Ц и јас пиев верувај железото не мрдна но откако го земав феротон железото дојде до 20 за недела дена.. а нормално е до 26... значи од 10 да дојде на 20 не е мала раб .. тоа е голем успех.. пробај нема да се покаеш...