Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.618
    Ве читав прееска за шишиња, и баш сакав да спомнам дека јас сум задоволна многу од шишињата на Чико. Стаклени се, околу 500ден беа. Купивме и на Томи Типи пластично(антиколик).

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Болка во јајник како овулација во 21 недела,нормална е?

3. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    За железо пиј само феротон... гадно е за пиење ама верувај ефикасно е.. јас за недела дена што го пиев од 10 железото го качив на 20... во зегин го има .. околу 600 ден е ..15 кесички во едно кутивче.. исто и мене матичниот ми кажа дека при пораѓај ќе изгубам мн крв па дека ќе требале да ми даваат др крв.. вака планирам и понатака да го пијам ова за железо и немам гајле...

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Само алпимед хемопро маст помага.. веднаш ги пука хемороидите и ги заздравува... после тоа немаш проблеми никакви.. ама мн крв ќе истече од хемороидите и тоа темна дури накај црна... пече боли но бргу поминува..

На NNA и flower30 им се допаѓа ова.
  5. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Бев у Зегин да си купам уште една кутија Полигинакс и ме напна аптекарката. Леееј:D Вика трудна си неможе од овие,така пишува. Абе знам викам,еве матичната ми ги препиша. А да размислиш за други некои,стварно не ги зимај овие:o(facepalm) Аиииии,ме напна скроз:D Како пензионер се расправав на шалтер :D

6. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Значи мила за анемијата немој да се грижиш. тоа е јас еве уште сум на болница одма по породувањето ми дадоа ќесе со крв село време сум под терапија секој ден ми проверуваат крв и пак сум анемична ќе се подобри и тоа само треба трпение и здрава исхрана.јас и со првата бременост бев анемична па после се среди.плус пиеш лекарства и јас тотхема треба да ја продолжам додека малку да го стабилизирам железово и хемоглобинот.

На Makedonka007, cinderella5 и flower30 им се допаѓа ова.
  7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    :^):^) Зашто мора крв ,брр језиво е тоа нели :wasntme:
    Колку ти беше железото?

8. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Јас да ти кажам во цела бременост имав неколку така "бришења со крв" ама слабо онака розевкасто. А бебка, постелка се беше во ред. И изгледа од уринарна инфекција беше то. Не проверив детално за урината.
    Ама и ако имаш камчиња во бубрези можи да е и од тоа.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    @Ive13 @beba@meba @srekice ги земав и сидерал во прав, ми ги препорачаа како најдобри. Ги имам пиено порано ама сега во комбинација со Хеферол и ц витамин се надевам ќе го средам до пред пораѓај. Ако не се случи нешто вечерва пошто имам некои болки долу во стомак и тегнење и грчеви, и болки во грб. Само се да биде во ред, многу се плашам.

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.618
    Правев уринокултура пред 1 месец, беше чиста. Ама докторката ми спомна пак да направам. Овие денови ќе проверам.

Инаку сите јадат јаболки за смирување на киселини, само мене после 1 јаболка ми се јавуваат киселини:):D:DСега на ред е со млеко да пробам|(

На NNA, Makedonka007 и Yowannty им се допаѓа ова.
  11. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Ниско ми е 6 е и хемоглобинот ми е 70 затоа морав да примам крв лепотица

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    јас земав силиконска лажливка на baby nova и пак од нив ќе земам. Ефтини се и супер ми се покажаа со првото. За шише исто на baby nova заедно со цуцла и тоа цуцли од оние топчести зашто има и сплоснати.

13. SevenHeaven

SevenHeaven Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2019
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    299
    Lugjenca, dobrovecer :D dali na nekoja od vas i bil zgrutcen stomakot pred poragjaj, terminot mi e do sabota megjutoa nemam nekoi si menstrualni bolki tuku samo kako grcevi... prva bremenost mi e i prethodniot pat koga imav bolki ispaniciv za djabe bev vo bolnica, sega mi e strav da ne utnam ako se vistinski da ne stignam (facepalm):D:D

14. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    јас за 12 сати болки ќе умрам и на крај бебе со царски ќе го ваѓаат за да не го закопаат со мене :sweat: не можам да трпам заб да ме боли неколку сати а не па такви болки со саати

15. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Mene maticnata mi dade magnetrans od 375mg i mi rece sabajle i navecer po edno, kaza deka ne e stetno po dve sepak prasaj si pak kaj maticniot vidi sto ke ti kaze

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Мешиња добровечер на тие што се трета смена,другите кои ќе ме читаат сабајле нека им е доброутро :$ сакав да прашам прво за она што го викаат прво мајчино млеко. Со првата бременост уште од 4ти месец почнаа градите да ми стврднуваат и да потекува "нешто" кога прашав нормално било тоа. Е сега еве уште малку 8ми месец ќе сум ама ништо од "симптоми на прво мајчино млеко" си викам треба ли да земам нешто за да пиење чај ова она не знам што,што би можело да придонесе за добивање на млеко или да си чекам па после породувањето ќе знам дали ќе имам или ќе немам млеко. П.с не знам што ме фати умот во оваа помисле. :^) и уште сакам да прашам околу движењето на плодот. Денес т.е последниве неколку саати како да се бори со нешто встомак. :| клоцс прета со нозете се тегне ќе застане во некоја положба што ни мене ни нему му е удобна и така ќе стои местото здрвено и испакнато. Па само врти се тегне буквално се бори со нешто. Мене страв ме фаќа. Да не не му е удобно да не му е нешто.... Не може да си најде положба.

На NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  17. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Moze li slika od cuclata.. od site vidovi i marki gledam.pa.da znam.sto baram po aptekite za da mozam da odlucam, oti stvarno pojma neam od nis haha

18. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    Оф леле и јас барам трета смена од вас. До вчера бебе не застануваше само преташе, вечерта на скрининг баш супер беше се, а денес некако слабо ја чувствувам. Повеќе денес си прилегнував и некако понеактивна ми е. До вчера јас бев турбо и кога ке застанев, војна во стомакот со јаки удари. Денес мрзливо и млитаво. Некако и притисокот што го осеќав на вагината ми се намали.
    Можно е од тоа што одмарам денес?
    Еве сега се напив ладна вода и осетив 5-6 удари и толку се смири.
    Нормално е??????

19. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    6.511
    @Presrekna Што дали е нормално? Еден ден бебе да е турбо, друг да е мрзливо? 100% нормално! Исто ко ние што имаме денови кога не ни се станува од кревет и денови кога не застануваме....

На NNA, Makedonka007, bela.m и 3 други им се допаѓа ова.
  20. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Хеферол со витамин Ц и јас пиев верувај железото не мрдна но откако го земав феротон железото дојде до 20 за недела дена.. а нормално е до 26... значи од 10 да дојде на 20 не е мала раб .. тоа е голем успех.. пробај нема да се покаеш...

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.