Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.502
    Допаѓања:
    183.990
    Има некоја будна?
    Имам како некакви слаби грчеви... долу ниско. Сум немала менструални болки претходно, па не знам како тоа изгледа.. сега грчевиве ме загрижуваат.. :| има простор за паника?

2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Мислиш на здрвување на стомакот,стегање држи околу минута .Снемуваш воздух,не можеш да мрднеш и писле се опушта ко ништо да не било?
    Ако да, тогаш немаш гајле,матката така си го спушта и мести плодот,би му дошло како пеперутка кога излегува од мешунка:D не се плаши ништо не е,и јас ги имам ми рекоа не е страшно.Породилните не се утнувале |(

3. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Породилните не ги утнувате што сака нека е на почетокот поблаги се баш како менструални додека да се средиш и стигнеш до болница ама после е после кога ќе фатат се појаки и појаки сите светци да ги видиш прв Свети Павле па како што доаѓаа така ги крстев по светците :rofl: нека ми простит Господ ама така е

На flower30, Софија 88 и kikin им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.040
    Допаѓања:
    108.737

Не се грижи , ми се јавувале и мене такви грчеви во првата бременост (за 30+ зборувам). Ама поминувале одма , не сум давала значење. Како си сега? Ако гледаш дека не поминуваат подолго време јави се на лекар :l:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    @SevenHeaven нема да имаш утка со породилните,верувај. Ајде денес на контрола си ваљда, и кас сум.

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еј,мои менструални болки се ужасни .Да ми даде човек безопасна игла ќе знам како да го средам со нејзе:D
    Порано по 4-6 кетонал форте дрмав на ден зашто не се издржуваше,па после поминав на 3 налгесин форте.Рачунај ја болката:D:D
    Лани имав напад на бубрег од ешерихија,седев дома 2 дена со болки и 40 температура на крај завршив у државна.Ај се тешам тука негде е јачината на болките:^)

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.502
    Допаѓања:
    183.990
    Сега сум добра. Мене ми е страв оти јас сум имала лесни менструации, ретко некогаш некоја болка слаба, и сега не знам дали ќе препознаам што е за паничење а што е нормално.. (facepalm)

На NNA, koritsaki и Софија 88 им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Не ја плаши среќата оти нема ич да отиде на породување така ќе си седи уште девет месеци ќе си стиска:D

На NNA, tetoviranta, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    здраво,дали некој правел TORCH испитувње во 12 недела,прашав на микробиологија во мојот град немале реагенси а и исптувале само дел,сакав да прашам дали мојот матичен мозе да ми даде упат на клиника и како точно да глади упатот

10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    :P:P Убаво ми е мене,си имам болки во кичма ама пуна сум со енергија.Штом се работам по дома и џоњам од 22 до 10 неам гајле.Уште 9 ги гурам,освен сите овие што вртат на секој саат да видат демек што правам:rofl::rofl:
    Некни у болница свеки ми вика "Аааа,посета само од 17-18 многу кратко"
    Викам не,нема посата тоа старо им е ,сега забранија :rofl: само таткото може на брзина да остави нешто и толку8)

На NNA, tetoviranta, Grasiela** и 5 други им се допаѓа ова.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Свеки на крај сфати дека си бремена:rofl:
    Само девет месеци пропушти од бременоста али за посета прва е.

Ич да не ја пушташ заведи ја таму на врата дека има морбили :rofl:

На NNA, flower30 и Ive13 им се допаѓа ова.
  12. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @bella.gk јас правев во Ремедика, платив 1400 денари.
    Кога јас овде прашував за да проверам на државно некоја од членките ме упати на институт за јавно здравје, со упат од матичен. Мислам дека таму можеш да завршиш работа. Нека кажат поискусните. Како сте вие, добри ли сте? Не сум те читала :*

На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Се е спремно за мекици,да имаат време пивото да го стават да се лади:rofl::rofl:
    Никој не пуштам,само муж за да можам да го пцујам.Али тој лисица е опасна ќе ескивира ]:)
    Готово,страв ми помина се помирив со фактот дека и тоа мора да помине нели:^) Или ќе читате во породилни приказни или во најавна шпица во сите дневници:rofl::rofl:

На NNA, FreeMind, kikin и 2 други им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.294
    Допаѓања:
    28.060
    Може на клиника да те испрати, на клиника за микробиологија се испитува, многу брзо е испитувањето, само даваш крв. На мојот упат од гинеколог баш така пишуваше, ТОРЧ испитување, прашај ќе знае матичниот да те насочи. Знам дека од моите другарки не правеле сите ТОРЧ, некои матични не даваат препорака за оваа проверка. Инаку не се плаќа ништо ако си бремена. Резултати има за три дена.

На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Е среќо рачунај ти немаш гајле ако си ја поминала најстрашната и најтешката болка на бубрези на светов зошто таа е пострашна од породилна.пак јас да те тешам ова она а таа требало мене да ме теши пред пороѓај аман што не кажа ти рачунај најубо ќе поминеш ајде убавица моја уште малку.ние најверојатно денес си одиме домче сега уште педијатаров да ја прегледа Деспина и ќе ми кажат
    П.с. Кажи и на свеки посебно забрането посети за свекрви е зошто многу коментираат на кого ќе личи бебе итн и дека оваа долу од кај ке излезе бебе е п.... А не фотокопир :rofl:

На NNA, FreeMind, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    :rofl::rofl: Ма не ја пуштам за инает да влезе.А што се однесува до тоа на кого да личи,нека личи на мм ,си има пластични операции ќе си корегира детето што не му се бендисува,туку карактерот да не се метне на нивна жица и инаетот :!: тогаш ќе имаме сериозен проблем:rofl::rofl:
    Ти штом после три дена си вака свежа и позитивна значи мука немаш,поминало се .Сега ќе се гушкаш со двете прчли дома:inlove:

На NNA, drugarka, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  17. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Жени незнам дали е за тука прашањево, исправете ме ако грешам, после колку време откако доцни менструацијата се препорачува да се отиде на гиниеколг (имам позитивен тест) и дали мора да се проверува HCG преку крв или нема потреба ?

18. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Да да супер сум веќе се движам убаво само првиот ден мии беше потежок заради анемијата ама ме средија сега и за дома препораки ми дадоја и така

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Зависи на колку време добиваш,ама обично првиот преглед за да се види нешто го прават после 2 недели.Можеш преку крв да видиш вредност која ти е и да отидеш на матичен ако смета дека треба да ти даде некаква терапија,фолна да пиеш и така нешто.
    Инаку со лесно бременоста ,еве јас ти посакувам да е лесна и уредна како мојата:inlove:

На NNA, flower30 и lejlla им се допаѓа ова.
  20. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Screenshot_20190607-105937.png .истово шише го имав,стаклено.
    Screenshot_20190607-110011.png а цуцла оваа.
    јас пијам кафе секое утро а ми викаат дека од кафето се активни бебињата и да не пијам често,а морам зашто имам мн низок притисок. Инаку твоето нормално е. Малку мрда малку не ама јас.... Ова салто врти.

На NNA, Presrekna и Leo-nora им се допаѓа ова.