јас правев во 12 та, на клиника на институт за јавно здравје, бесплатно е за трудници...упат од гинеколог земав јас.. резултати негде за две недели..
@kikin Bev denes, ama uste nisto samo nekoi minimalni kontrakcii pokaza na ctg za koi mi rekoa deka se normalni..Ke si pocekame uste nekoj den
Добро девојчиња од каде зимате или планирате да купите комплети за новороденче со долги ракави да е ... или се распар, или некои безврска се моделите ич не ми се допаѓаат...предложите ми некоја продавница ?!
Во Вајкики има шпихозни и џемпери со долг ракав. Јас фустанчето го зедов од Грција, џемпер од Вајкики, а холахопки во дуќанче за бебиња. Со долг ракав може да најдиш во дуќаните кои држат роба од Турција, а брендираниве само во картерс. Верувај сегде поминав нема нигде ништо. Еве слика од комплетот за бебушка моја за од болница уште да се испери. А за дома само шпихозни планирам или памучни комплети.
Среќичка ти ќе се пораѓаш на ГАК?Од кога одиш на прегледи последните од 30 недела или рано е.....Со лесно мила Води ме по патот,да не залутам.
Мешковци, ваква тема не најдов, сакав да прашам совети за превенција на убоди од инсекти и исто терапија после истите. Што е дозволено да мачкаме, прскаме оти сепак се јаки хемикалии... Од памет ме вадат овие стршлените, читав биле многу опасни за бебка После пороѓај ваљда смееме со бебешки гледав има и од чико. Аман овие месеци глава не се крева од бубачки Поздравче
Локо Кроко имаат убави комплетчиња и се што е потребно за бебе... плус и квалитетни се, за внуката купував таму сега и за бебушов си земав се од таму... преубави работи имаат а и пристапни цени ...
Последен преглед кај матичен во 35та недела,ќе ти земе брисеви и ќе те праша за каде сакаш да се пораѓаш.Ќе ти даде за во Гак упат,и онда идеш тамо на закажано,прво на цтг па во амбуланта бр.35. Тамо секогаш има специјалист те гледа и они ти даваат после упат за секое наредно одење.
Колку често ти закажаа цтг? И дали и преглеф ики само цтг? Бебе не сака да искача, школска година е уште Ти како се чуствуваш?