Девојки, почнаа што почнаа горештиниве, знам алкохол не е дозволено ама чаша пиво? Радлер можда?! Или ништо?
Карши полициската на бит пазар. Ако знаеш кај е бебето, од задниот влез одиш према полициската станица. Ќе ја поминеш и малку подоле ќе го видиш од лева страна.
Ја до сега по некоја чаша Скопско си мавав,ок е Кај цело тело боли,барем чаша пиво да не опушти Живели,не му ја мисли
Стварно? Ја по пивото нешто многу не сум, ама сакам радлер да дрмнам во жештиниве. Забораив да го прашам докторот кога бев на контрола, а искрено да му се јавам само за тоа ми е незгодно. Сеа веќе откако нарачав леден чај ми текна овде да прашам.. ама жежок викенд е пред нас.
Јас прашав ми рече дека една чаша е ок. Вика боље чаша пиво за млеко да имаш него сокови и чаеви полни со шеќери Сум читала и научни статии за ова. Секако не секој ден
Еј, и овде 2 другарки ми спомнаа дека чаша пиво било добро за млеко. Прв пат од нив слушнав, крај на месец сум пак на контрола, па баш ќе прашам доктор.
Секако, на жештинава супер оди. Јас и до сега од време на време си пиев една чаша, ништо не е. А дека не е страшно не е, дури и со докторот заедно сме пиеле по една чаша, ама само една.
Јас не пијам пиво, ама читајќи ве стрв ме фати Јас од страв и во првата бременост ништо не пиев, ни пола чаша. А знам трудници што пиеле пиво. Јас повеќе по јадењето сумСекој ден ми се пријадуваат разни јадења. Стрвла
Денес баш матичната ја прашав за аутан. Ми рече подобро не. Не е испитано дејството. Ми предложи од оние апаратчиња за во штеќер на висока фрекфенција. Има во џамбо ги користам јас дома. А за синко исто земав од џамбо на батерии со врвка за на количка. Беа многу ефектни. А ми нагласи да се чувам од комарци. Со чорапи и долги панталони.
Стварно не за аутан? леле хорор... јас баш заборавив да ја прашам пред некој ден... ццц,ќе не изедат... кај на тоа топло по чорапи и панталони
Охххх.. Мене "ренде" ме прават секое лето. Јас и онака по долги ќе го поминам летото заради модриците на рацете од клексаните. Ама јадат бре и преку облека. Сепак е потенка облека на долги. Дома имам и јас апаратче ама за мрднување некаде велам. Ќе се чуваме, нема друго
Јас го прашав докторот баш сеа пред некој ден кога бев. Мене обично никогаш претходно не ме касале комарци, ама лани лето, бев толку касана, и толку многу големи беа убодите, не можев да престанам да се чешам и дополнително ги влошував. Докторот рече овие по маркети аутани такви работи содржат многу хемикалии, ама има во аптеки, поприродни спрејчиња на база на босилек и цитронела, претпоставувам и во МК има. Таков земав, како пена за бричење е, се мачка на кожа, мириса ужасно, ама бар нека бегаат комарците.
A да не имало бележици за возрасни против комарци како тие за бебиња шо се? Безбедни биле демек... знае некој?
Веќе завлегов во 8 ми ѓесец. Забележувам дека како ѓи радте мешко и се шири папукот мој така и ми се затемнува кожата околу него. Дали е тоа нормална појава?
претпоставувам дека е, и мене ми е потемна околу папокот, сменета ми е и неговата форма, но и бојата внатре во него која е речиси црна ќумур