Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Јас во првата бременост до термин одев кај матичниот. На одделение 2 пати само појдов.
    стршлените се многу опсни и имаат отров во себе,јас не сум знаела маж ми едно лето 3 стршни го каснаа ама не обрн внимание после одреден период почнаа несесници да го фаќаат да губи координација и дури тогаш беше на лекар. Му дадоа некој лек му рекоа дека се отровни и оставале последици к во наредните 10 ден секон ден одеше на инфузии. А дали во бременост се користат средства против убод на инсекти навистина не знам.

На NNA, Presrekna и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  2. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    ма ајде... Ја делкав мартини и пиев од јутра до сутра во првата бременост. Плус и си бев на одмор со дечкото (сегашен сопруг) спиење дали 2 саати ама не знаев дека сум бремена тогаш а сум била 2 месеци трудна. Па ене ништо не му е.
    јас не верувам во тие апаратчињата. Ми нема логика.

На NNA, Presrekna и Amelie1708 им се допаѓа ова.
  3. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Јас правев пред еден месец, гиникологот ми даде упат до Институт за јавно здравје. Мислам дека не платив ништо, не ме факај за збор зашо и брисеви носев Инаку резултатите ми беа за два дена готови

На NNA, Presrekna и bella.gk им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.041
    Допаѓања:
    108.742
    Женски , за аутанот да содржи хемии ама имате спрејчиња на природна база , лани купив од Logona продавницата во Центар едно од фирмата Mapez и цело лето со ќерка ми се мачкавме.

http://biodevojka.blogspot.com/2017/06/2.html?m=1

баш за ова Биодевојка има пишувано и на форумов :)
    @Yowannty ќе ја тагнам во Гр може да го бара тоа на Апивита и тоа го имам користено исто така супер штити :)

Јас да ви кажам почнав да ставам во собата од овие апаратчиња за во штекер против комарци , ваљда не штети :wasntme: малку мириса кога ќе се доближиш ама па гледам далеку од мене да го ставам..
    А пиво , вино охоо колку ми се пие на моменти ама прашав доктор и ми рече никако алкохол :(
    А додека го доев првото дете па пиев пиво , баш и во болницата ми рекоа при доење да си пијам една чаша пиво на ден , одлично било за млекото :D

На NNA, Presrekna, Mia Fuentes и 3 други им се допаѓа ова.
  5. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @marchi-cool моја матична а и во Систина ми рекоа обавезно на една недела штом влезам 36та недела да идам на редовни контроли на Гак.Мислеа ќе се пораѓам кај нив,али пошто реков не нема,тогаш совет од Ивановски беше иди редовно во државна.Јас сметам дека е подобро да се иде,сепак они го работат породувањето активно за разлика од матичните гинеколози.Ама ова е мое мислење,сега кој како си љуби.

Инаку за комарциве ,она апаратче од Топ Шоп,незнам на која фрекфенција работи,и на кој принцип ,алии толкави главоболки ми правел тоа е чудо едно. За после убод сум мачкала течна пудра и супер брзо поминувале.А за на тераса си палиме од оние познатине Грчки спирали против џиновски комарци :D

На NNA, Presrekna, kikin и 2 други им се допаѓа ова.
  6. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Nedelava imam bolki vo stomak no ne znam dali e normalno, sum 18+4 i se plasam...ponekogas bolkite mi se samo na dolniot del i ponekogas cel stomak me boli ....dali ima mesto za panika

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Јас сум 19+3 и имам болки малку да се изморам и почнува да ме боли стомак мислам дека е нормално не се плаши цел организам се менува и матката се шири
    Јас си земам утрогестан навечер по едно

На Presrekna и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    ајде здраво и од мене :D
    Четвртокот бев на цтг, ме прими Костадинов и ми рече дека можно е викендов да ме фатат болки, и понеделник сум пак на цтг. Бебе спуштено скроз доле, намалена плодова вода, спремна за надвор :D:rofl:
    Ако не ме фатат болки денес и утре ,можно е понеделник да ме задржат, ме води Димчев утре се врака од одмор. Синока не спиев од возбуда ,страв , се измешано.:worried: 38ма влагам во понеделник ,држете срека што и да бидне, ма да ја едвај чекам да се олеснам без разлика колку ми фуфка :rofl::whew:

На NNA, tina2018, Софија 88 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    Нема фуфка мајче. Тоа ќе излези кога решило. Ако не сега по една две недели. Само со лесно и убаво. Не мисли на болки. Живеј за моментот кога ќе ти го стават на гради и се се заборава. Ако беше толку лошо никој второ не ќе раѓаше;)
    Јас како старински те искарав од сабајле. Ама стара сум до годините е:D ијас ќе раѓам за 2 месеци и искрено имам моменти на фуфки.
    Те:hug:и чекаме мекици

На Makedonka007, NNA, Mia Fuentes и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Фала фала најпуно :hug::D
    Ке пишам ако има нешто пак , не ве оставам без инфо 8)
    ии ај да прашам ,тоа што почнала да се намалува плодова вода значи дека ке биде брзо така? мене заден термин ми е 24ти, докторов ми рече каков 24ти далеку е, ама ја пак 101 филм во глава си правам :wasntme:

На NNA, flower30, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    Мене за синко 19 јули ми беше термин, а се роди вечерта на 24 јуни 36+6 бев.Цел месец порано плус прворотка. Паметам на 15 јуни бев на последна контрола, ми рече др Таше намалена е водата и има калцификати. Може да турниш или брзо да биде нема правило. 9 ден после тоабсе породив во 2 часа со 10 прсти отворена без сечењи и шиење. На сите а и на себе си посакувам таков пораѓај пак. Хехехе.

На NNA, Mia Fuentes, flower30 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    дај боже секој ваков порагај да има :* ме охрабри, фала ти многу!:hug:

На flower30 и Presrekna им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Аааа дај боже да имаш таква уста сите да поминене така:rofl::rofl:

На flower30, Septemvri и Presrekna им се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    има едни апаратчиња по топ шоп ги рекламираа мислам,демек со некаква радијација штитат од секакви инсекти. Пишав претходно дека не им верувам плус и радијација... Колку што сум запознаена радијацијата и нас на луѓево ни штети ако не сум нешто грешка. А за ваки не знам баш. Може би пробала.

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    јас пишав како беше пред 6ипол години. Плус кај нас мал град има гинеколошко одделение и акушерско одделение. (Може малку застарени сме) е да од 36 недела веќе матичниот те упатува каде ќе се пораѓаш некои ги праќаа во други градови некои па сами си изразуваат желба да одат на пораѓај во друга болница друг град. Цтг кај матичниот ми правеа цело време. На одделение последната недела ко ме примина ден пред термин пошто бев со закажан царски синко абер немаше да се роди ама матичниов мој не знам како и што гледа ама и за тие со природно им кажува кога ќе се породат и за кога да се спремни. Знам дека недела пред пораѓај имав на одд преглед од тој што требаше да ме породува еднаш ехо еднап цтг и она "роварење со раката" е сега 6ипол години гледам дека и низ прегледиве многу нешта се сменети па ќе видиме како понатака ќе се одвиваат работите. Ама да од 36та недела одиш кај тие што те превземаат за породување.

На NNA, Presrekna, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    Немаат ефект тие од топ-шоп. Јас го имам. Ко за украс стои во штекерот. Раид апаратчињата се ефикасни, било тие со лентички или со течност внатре.

На NNA, Presrekna и marchi-cool им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.041
    Допаѓања:
    108.742
    @marchi-cool моите родители купија такви од топ шоп и ставија насекаде , ништо не помагаат

На NNA, Presrekna, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Fala
    Cela bremenost mi bese so bolki no eve se slucuva nekoj den da mi se pojaki.... vednas me fakja strav/panika

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Од искуство ти кажувам дека ако немаш демурна аптека во близина имај си за секој случај едно шишенце и млеко. Мене ми се случи во сред нок да снемам млеко, земав пумпицата ни 10мл неможев да измолзам. Беба гладна почна да вришти. Среќа што имав за секој случај купено млеко и шишенце.
    Инаку јас земав шишенце од Авент со филтер против грчеви и задоволна сум многу, и пумпицата од Baby Nova ми се трансформира во шише ама тоа поише и прави грчеви. Цуцла земав од BabyLove и ми врши работа зошто беба пред да заспие цица ракави па и ја ставам цуцлата и чим заспие и ја вадам.

За потењето при доење сосема се во право. Јас ретко се потам, ја ставам ли на града извира пот од мене. Земав као дезодоранс без алуминиум и алкохол, ама исто ко да не сум ставила. Кој што прави само се туширам и се прскам ама пак мирисам. Нз што да правам :@

На NNA, Presrekna, drugarka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.673
    За алкохол во бремрност.
    Јас знам две - три трудници што си консумираат црвено вино и пиво. Се разбира една чаша не да се претерува.
    Знам дека е и здраво да се пие посебно пиво.

Јас дека не сум љубител на алкохол до сега се имам напиено два пати по една чаша црвено вино и тоа кога ми се заврти во глава дека ми се пие. :)

На NNA, Presrekna, Amelie1708 и 3 други им се допаѓа ова.