Mene maticnata nis do sea mi nema spomnato za toa, so mere i so gleda taa pojma neam. A koga bev vcera vo Plodnost taa doktorka taka kaza i sea za 2 nedeli mislam se paga pak treba da odam da vidime so ke kaze. Nez zas vaka bas na kraj izleze...
Здраво девојки 34+2 сме и денес на бришење имав како розев исцедок има некоја со слично искуство, многу сум испаничена...што може да биде?
ооо душо ти дошол моментот тебе, ајде со лесно, што побрзо да се олесниш... пс те чекаме со убавата вест.
и кај мене стомачето назадува, а главчето е нанапред со неделите... докторот рече очекувано е, ништо страшно, воопшто не беше загрижен, така да..
Da i ovaa doktorka ne bese zagrizena, rece nis ne e. Do kraj ke vidime kako ke napreduva pa na sledna kontrola da vidime. Ama nez ete shube mi e nekako ne sedam mirna...
те сваќам потполно и јас не сум баш мирна, но читајки дека се раѓаат бебиња, со не исти мерки во тежина како што биле на ехото, така почнав да си се тешам и дека сите останати мерки не се баш така прецизни... нека ни се живи и здрави битно, на килажа ќе си стават со тек на време, останатите работи нека се супер.
Ајде мајкаа само храбро,убрзај процес 9ти сме на роденден ќе можат другарчињата од школо да му доаѓаат. Сооо лесно
Лепотица моја не ми се сеќирај се ќе биде најдобро само позитивни мисли те молам ти си силна лепотица и наскоро ќе го гушкаш најубавото нешто на светот
Од тоа што го мерат до реалноста има доста разлика. Углавном еве ви пример, кај мене викаа дека е над 3кг па излезе 2.8кг. На снаа ми и викаа над 4 па излезе 3. Мерките на деловите на телото ма ехо на бебица никогаш не се поклопуваа, се нешто беше напред - назад, па фала му на Бога здрава права ја родив.
Бебе денеска ме мава во лев јајник. Ама боли кога ќе мавнеее Да ве прашам, дали сте приметиле мозолчиња таму долу? И претходно знаело да ми се појави некое чат пат, ама сега па на секое..
А изгледаше кај тебе дека големо бебе носиш, а сепак 2,8 кг. Мерките се според математичка равенка и не се секогаш точни. Ама во твојот случај доста интересно и јас помислив дека над 3,5 ќе биде
Шо би рекла мама " полна ѓубре сум била" Затоа после пораѓај одма 10кг како од шала симнав. Со другиве 10 ке се помачам изгледа
Женичкии има некоја како мене со несоница и жешкото да ја убива?? 35н и веќе почнав несоница, тежини осеќам, омалаксаност, гадење.. Знам дека не се станува лесно мајка, то и на мм му го велев.
Еве јас сум тука Не се диши бре а цел ден климата лади. Му кажав и јас на мм, здравје за второ со план зимно време да го темпираме, ова вака у сред лето не се трпиии
Хаха исто и кај нас ладеше, башка отворен е прозор сега. Ама џабе пак ми ежешко. А и со мм ко ќе сме негде дали дома или друго место/просторија пр. Болница, гости, надвор имаме со мм различна толеранција на топлина. Мм вели таман му е или малку свежо време, а јас пукнувам од жешко... Хормони мила тоа е.. Ајде уште малку. Да живее нет оти незнам шо ќе праев вака доцна навечер
sofi site bebinja ne se isti i ako dr vika oti se e ok ok e znaci jas mojata na kilaza begase 12 dena ponapred i dr mislese oti imam skrien seker ama fala bogu nemav i togas mu rekov Dr nekoe bebe ke se rodi 4 kila i kusur nekoe dve i pol tri kila inace uste kolku imas do poragaj mila
Честитки на новите бебушки девојки и ви посакувам се најубаво.Сакам да ве прашам како сте задоволни и дали ги користите препаратите од топ шоп за превенција од комарци,лебарки......оние што се уклучуваат во штекер.Сакам да купам,па дали се ефикасни?Ви благодарам мили мои