Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Денов хаотично почна, хаотично заврши. Ај јас завршив прегледот, после се слушнав со другата докторка ми рече не е толку страшно за цервиксот, и нешто во смисол дека и од болките (не ја разбрав убаво) може така да покаже, а после да е повеќе. Утре ќе носам за уринокултура па ќе чекам резултати.
    Ме боли стомак уште.

Попладнево малата беше кај свекрва ми, ете ги идат во 20ч си прснала течен прашок во очи. Очите жар црвени. И тука нервози. Ај ја туширавме, миевме и пак плачеше и ајт на Клиника. Одам со маска на лице и докторот ме гледа и ме прашува ко ќе ме тепа-зошто носиш маска?! Му викам трудна сум, и заради морбилите. Ме погледна попреку. А на врата огромно известување забранети посети заради морбили(facepalm)
    И еве сега ќе одиме дома, малава заспа. Како ќе и ставиме капки не знам, не соработува воопшто за вакви работи. Едвај чекам да легнам. Мм па утре на работа е, газдиве доста алчни за пари се:@

Ајде добра ноќ

На Presrekna, bela.m, NNA и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    137.256
    има во зегин бележици против комарци за возрасни, 179ден на акција. Пишува дека се безбедни за трудници. Не е лошо да се пробаат ...

На Presrekna, bela.m и Мариаа. им се допаѓа ова.
  3. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    И јас се пријавувам :hai: :drunk: :sweat:

На Presrekna, NNA, Мариаа. и 2 други им се допаѓа ова.
  4. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Во десет ипол излегов на шетање, во осум на тераса викам да видам ме удри топло дека цел ден сум под клима. Си викам како ќе го шетам бебево. Кога? Во 5 сабајле, па тогаш па кучиња има многу лаат кај мене пред зграда и по паркчињава, а нема луѓе. Ама ај, ќе мислам тогаш.
    Следно цтг на термин, ако не реши за два дена да искача.
    Пакет вода пијам дневно, за вечер имам 3 шишиња се мислам да одам да земам на пумпа, малку ми е, се налевам.
    Шетам по улица, огромна, рандом луѓе ми викаат, со лесно. :D

Крајот се гледа. :inlove:

На Софија 88, Presrekna, Yowannty и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    Ако не во 5 сабајле,во 8 навечер:)
    Не пиј толку вода,ќе стануваш ноќеска да мочкаш:D се шалам,на овие горештини само тоа помага колку толку... ајде се гледа крајот поуживајте уште некој ден со маж ти,после ќе пишуваш тука како си не наспана и не одморена:)

На Presrekna, Septemvri, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    53
    Женскии, едно прашање. Дали знаете дали постојат бесплатни предавања за трудници, и доколку има, каде се одржуваат?
    Ви благодарам однапред на одговорот :*

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    Во Систина има секоја среда, најди ги на ФБ Лулка и Матрона и тие организираат еднаш во неделата или на две недели. Нивните спонзори даваат промотивен материјал и подароци.

На Liky и Presrekna им се допаѓа ова.
  8. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Да не е само за тие што водат бременост или се пораѓаат таму,?

9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    немој со лоши мисли, Господ е со тебе имај верба, чуда се случуваат многу случаи завршиле добро. Слушај доктор не се вознемирувај одмарај лежи не се форсорај. Ќе издржиш барем до 7ми блиску ти е. Само немок стрес да си правиш

На Meckicja и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Добар ден,
    Ноќта пола спиење, пола будење со дете. Сега одмарам малку, оти уште ме боли стомакот. Однесов урина на испитување и бидејќи дури во понеделник ќе ги види докторката резултатите сакав да ве прашам дали знаете вие што значат Кетони во урина?!
    И епителни клетки и кристали треба да е +, кај мене резултатите се -. Дали сте имале вакво искуство. Уринокултурата ќе биде готова во понеделник. Копро културата е во ред.

На bela.m и Yowannty им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    јас сум 31ва недела планирам уште еден месец да одам да си го земам одморот последната недела од јули и после тоа да си го отворам боледувањето. Ќе ми се фати 10месеци да одсуствувам од работа. Со Господ напред ако испадне според планираното,ако издржам. А до тогаш не знам,тешко е жешко е.... Дали ќе ги ослободат трудниците од работа поради жежштиниве не верувам. Со боледување со слободни денови ќе покриваме некако,јас се надевам дека ќе издржам уште еден месец. А за отоци сум немала мака ни со првата бременост ни сега до пред некој ден. Приметив дека два дена ми отекуваат малку нозете на работа. Повеќе сум на нозе а и жештинава си го прави своето штом дојдам дома одма легнувам и се испружувам се ми поминува.
    јас мислам дека стврднат стомак е поради што бебето така се поставило. И мене над папук да не речам кај желудников ми е стврднат не верувам да е контракција или нешто. Ме ме боли немам мака а знам сите органи тука ми се стиснати. А исто кај што објаснуваш ти и кај меме тука му е ноџето па како џумка ми изгледа некогаш е ок некогаш стиска силно па мислам не може да си најде положба.
    поубаво за тебе. Мене на 18ти август ми е термин а сакам порано. Не ќе можам да издржам сигурно. Ем жешко ем тешко.

На Mini90, koritsaki, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    мене колку и да ми објаснува некој јас не можам да разберам какви се тие контракции како се осеќаат каде се осеќаат... Во првата бременост ништо ич немав на цтг малку покажуваше јас ништо не осеќам. Сега досега фала богу лесно терам ама на крај се мислам од уплав ќе цркнам ако ги осетам тие контракции. Секогаш сум мислела дека не се издрживаат.
    кај нас фала богу уште не излегле комарците. И не знам дали повеќе е жешко или е тешко

На Makedonka007, Presrekna и NNA им се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    бележници против комарци??? Прв пат слушам за такво нешто какви се како се користат....
    само ову ноч.... Па да плачемо до јутра... Жења ми је то.... Лакше биче ми.... :music::music::sweat::sun:

На Makedonka007 и Presrekna им се допаѓа ова.
  14. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Било кој може, јас бев на две. Не водев бременост таму. Ти препорачувам за доење да одиш на обуката на лулка. Види на фб и прати им мејл, навистина е корисно.

На cinderella5 и Presrekna им се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    досега ве читав и коментирав сега јас да се "исповедам" од недела кај нас пак ќе врне не знам дали да се радувам или не зашто летно време и дождот не чини. На сиот жежок асфалт уште дождот фали да настане поголема запара. Се надевам дека ќе подазалади ама само се надевам. Вторникот бев на вечера од работа во еден ресторан на тераса ко фати еден град ко истури леле абе милина беше. Сите гледам палта облакаат јас батка разголена во фустан до колена и горе како корсет абе посвежо летово не ми било. Тие ми се чудат мене јас нив.
    Денес празник па не сме на работа ќути ќе одморам 3 дена и ќе средам низ дома. Човек на вакво време да не знае што јадење да спреми да јаде. Повеќе на течности сум одколку на јадење. И сама не знам како издржувам. Синоќа во 1 сатот праски си јадев. Ќути ко се наканив нешто да ставам во уста. Мешево ми е како брановине во океаните абе таласи таласи... Среќа имам растеглива кожа немам мака нека се тегне стрии не ми се појавија сеуште. Имам само 3 линии во долниот дел од првата бременост испукав последните 10дена пред породување. И денес можам да кажам дека се наспав после 100 дена. Вчера зедов плата ќе шетам во наредниов месец па што сака нека биде. Досега не е лошо добро се држам после пораќај за шетање дури после година дена.

На tina2018, koritsaki, Makedonka007 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    137.256
    Screenshot_6.jpg
    како тие за деца исти се, 189 биле ете...

На Presrekna и marchi-cool им се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    ахам. Е фала,абе човек на мака се ќе проба,а овие и не се скапи само ефект да имаат.

На Presrekna и Sesil им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.797
    Допаѓања:
    145.361
    Мачкав Аутн во бременост, локално се става. Нема никаков проблем.
    Ако не сакате има Чико спрејче и стикчи за бебиња, на природна база.

На Yowannty и Мариаа. им се допаѓа ова.
  19. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.941
    Здраво мешиња и мамички. Јас конечно ноќеска се наспав убаво. Од 1 до 7 кома бев. И бебе сигурно спиело штом не го сетив. Утрово се јави. Во оваа позиција со главчето горе повеќе мава во бешика, но за спиење поубаво е.
    Да ве прашам дали некоја сегашна или мината трудница имала искуство како мене?
    26 недела бебе беше спуштено долу свртено со главче надолу. Дури ми рече др повеќе мирување пред канал е, ако се отвориш 7 месец ќе го родиш. Вчера отидов да ме види бидејќи паничев го немаше така често и јако да го сетам. А госпиѓицава свртена со нозете надолу. Мава ли мава во бешика, дури се подмочнувам, а чучната и притиска на дебело црево( затоа по 3-4 пати одам тоалет). Главата кај папок. Ми рече подобро вака бидејки главчето тежело на долу порано, а имало време да се сврти.
    Ако не цезареа- леле воопшто не сакам.
    Прашањето ми е дали сте имале вакво бебе што се предомислува. Свртено на долу, па 29 недела вратено назад со глава горе и дали пак се свртило и која недела?
    Инаку и кај нас е пекол, но дома ок ми е. Сеуште комарци нема, а мене не ме има чукнато горештина. Ќе се издржи

На Sofi.ja, NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  20. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    20.181
    Кај мене е така. На два ума ми е бебе, не знае која позиција му е подобра. :D

Беше со главчето надоле, па се сврте обратно, со ноџињата во бешика. И кога маваше, чувството беше многу непријатно. Сега е испружено преку цел стомак. Главчето десно, ноџињата лево. Пак мава во бешика, ама не така страшно. Новава позиција ме теши дека ќе се сврти.

Мене ми е трета бременост и преплашена сум од цезареа. Двете ги родив природно. Паничам дали после ќе има место за вртење.

А и кога ќе се сетам и првото ми се сврте карлично, негде околу 30-та недела и тераше така скоро до пред раѓање, па се намести. Тоа ми е голема утеха.

На Makedonka007, NNA и Presrekna им се допаѓа ова.