Ic da ne se sekiras jas sum sega 37+4 od 33 pocnaa istoto da mi go kazuvaat sreka moja e sto ova mi e vtoro so prvoto isto mi pravea i od pamet se vadev ja rodiv tocno na termin 2900 taka da nema da bide golemo bebeto i odi na kontroli da se sledi dali prodolzuva so razvoj
Едно прашање труднички, нормално ли е да ме фаќаат кризи, страв, како ќе се снајдам, во новата улога како мајка ? Само јас ли имам вакви измешани чувства ?
Да нормално е,прва бременост ти е и јад уште кога останав бремена така ми беше,како ќе го чувам,дали ќе можам да го бањам итн..
Јас се плашев дали ќе знам да го држам Ств баука бев за деца. На првата обука ставив пелена наопаку Ма раце ми се тресеа. Дома веќе од прв ден бев како 10 деца да сум чувала. Не давав друг да го пипне. Инстинкт си води, верувај.
Нее, ме моткаат уште. 7 дена да поминеле па после со провокации, па ако не бива царски. Него јас да прашам, бебево е активно некогаш цел ден, некогаш помалу. Ама нон стоп ми се опира на една страна и ми се прави ко топка или ми го разобличува стомакот. Деновиве многу често. Нормално ли е така? Јас мислам нема место више, инаку цел ден ме клоцкаше, активен си беше. И дај кажете како да се олеснам. По жешково секој втор ден прегледи, многу се нервирам.
@cinderella5 Znaci imalo nekoj ist kako mene, jas sum 6 dena posle termin i uste so ne probav i skali i cucnjevi nisto ne ubrzuva...
Јас и километражи одење по 10 километри, некогаш и поише ама не ја бива. Све што прочитав пробав, мм се смее не му дошол денот кој ќе ми рече ми иде да го треснам хахаха. Ми паѓа и притисок од топлово, не сум човек што се поти ама ова не се издржува. Туширање секој саат. Секој ден плачам за нешто и секој преглед, се што ќе ми кажат анализирам. Вчера на дежурен докторката ме прашува скрининг и приска дали сум правела. И викам зашто, дали има проблем и не ми кажа ништо рече носи ги документите од двете работи во понеделник да спореди доктор. Сега мира немам. Све си беше у ред, бебе одлично напредуваше, сега не качува на килажа, бутната коска е помала, незнам што не. Крајов ми е стресови. Не сум ова јас.
Мапез спрејче земи си. На природна база е. 300и нешто ситно во Зегин. Лани и во грција ја прскав, немаше еден убод
Дозволено е за трудници? И мене ми треба, сакам на природна база, ама да е ефикасно. Цела сум искасана, сношти буквално ми се плачеше.
Девојки дали да одам на фризер,дали е безбедно(мислам на епидемијава(иначе сум вакцинирана)користење на фарба,шампон за фарбана коса,гел?За депилација рано ми е,30+ сум,кога од прилика да отидам да ми ја направи џам,зошто не сакам да ме бриџаттаму,ќе ме испорасечат.Ви благодарам
Јас пред два дена бев на фризер,оди мила зашто после со бебуш нема да можеш да одиш редовно. Живеј нормално, школска година заврши, луѓето по одмори почнаа, не се плаши толку. Јас имам дете што оди на школо, и цела зима имаше по некој вирус од школо донесено, но за среќа мене не ме фати. А и нема што да превземам, сепак е мое дете и морам да го негуваме, иако и сопругот помага. Сепак сме заедно сите цело време.
Да на природна база е , и за мали деца е дозволено и за трудници И кај нас "почна" сезоната на комарци вчера осетив ќерка ми ја испокаса и од денес ставам таблети Раид , може штетни се ама веќе не знам што е по штетно , да те касаат комарци или да вдишуваш од таблетиве..
Јас цела бременост одам на депилација по еднаш месечно, толку многу ми се изретчени што и тие неколку што ќе излезат не се познаваат, иначе планирам ја околу 37-38ма да идам уште еднаш, па ако не искочи бебушот до 40та тогаш пак да одам
@cinderella5 Ova za vo Cair? I mene mi gi pobaraa, samo gledase dali se sovpagja posledna menstruacija so nedelite, nisto strasno. Kolku da imaat preglednost. Utre ke te primaat?
Нее, незнам дали ке ме примат неделава воопшто. Којзнае кога ќе биде. Вчера изнапримија сите со врски што беа и што потплатиле така функционира кај нас тоа.
со здравје д си ја користите. Да ја протуркам неделава пошто мене 5те работни дена ми се мачни па за викенд посветувам време за дома. Здравје ќе пробам да се подспремам. Планирам да одам до гостивар слушам таму ефтини работи имало па ќе пропазарам ќе се прошетам и така. Време ми е да се подспремам,убаво викаш. Сега рано рано ама после да не биде оф леле сега касно било.