Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.436
    Допаѓања:
    18.674
    Да си земеш боледување ич да не се замараш со работата. Јас толку многу вложував и се трошев себе си, работам како одд наставник,како кловн бев да им биде убаво на децата за после кога ми кажаа да легнам во кревет дека е ризична работава да си викам будала сум била. Ако ништо друго барем 14 дена од матичен земи си. А на мт да му кажеш дека грев е мајката да се троши и нервира а сето тоа да го чуствува бебето. Сигурно ја немаш истата сила и енергија како пред да останеш бремена.
    Сликичка добив и црна и жолта,дури кога сакав да сликнам на мониторот за да му пратам на мм,дека бев сама др ми врати назад како снимка беше зачувано и сега имам клипче кај што бебко денса во стомак со раце горе мислиш на свадба е:lol:

На NNA, Septemvri, Starlič и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Мила ти беше кај Снежана така?! Во клиника Коруноски... слободно земи си патолошка, јас од 5 месец сум на патолошка... сепак и јас во маркет работам и не сакав да му наштетам на малиот ангел... Му кажав на матичниот каква ми е работата и одма средивме за патолошко... и кај мене на раб не е баш сјајно јас сум каса сала ме шетаа секаде а само по 3 девојчиња бевме на смена зошто ни фали персонал, си земав боледување и ги оставив нека се снаоѓаат сами... ич не мислев за нив, можеби грев е така но сепак бебево ми стана побитно од сé.. секој ден ми се јавуваа да ми се жалат колку било тешко на раб, како не можеле здив да земат... ма тоа е нека се снаоѓаат како знаат и умеат битно јас со закон сум заштитена, никој сега не може да ми наштети па кај и да е и за некој ден ќе се породам па 8-9 месеци ќе сум си со бебче, дири следната година ќе ме видат на раб ... а не ме виделе 5 месеци ... така да штом земеш патолошко уживај во бременоста тоа е најубавиот период кај жената...

На NNA, Septemvri и Starlič им се допаѓа ова.
  3. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Кажи ми како оди процедура за патолошка? Прво матичната пишува 2 недели па после се оди на комисија така, ако треба тие продолжуваат. Да кај Коруноски сим,скрининг ќе правам кај Снежана.

4. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Мамички дали сте патувале за време на бременоста? Која недела? Бањање во море кое е вашето мислење? (hollest):hai:

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    14 дена ти дава гинекологот, за тоа време ти одиш на клиника или некаде приватно за извештај, се враќаш кај матичната за предлог и со предлогот и извештајот одиш на комисија во букурешт.. и така секој месец притоа што вториот месец од патолошко покрај извештајот ти даваат и конзилијарно мислење, со тие две работи се враќаш кај матичната по предлог и одиш во букурешт на комисија... на комисија може друг да појде место тебе, може сопругот, братот, свекорот било кој...

На NNA и Starlič им се допаѓа ова.
  6. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @Starlič никој ама никој на овој свет во овој момент не е поважен од твоето бебе!
    Ти си напната од друго, не од детето. Детето здравје ќе си го родиш. Мајчинскиот инстинкт ќе проработи... Не се секирај и дај му шанса на твоето бебе да порасне во тебе.
    Родителите и фамилијата потесна и поширока се важни да, но не повеќе од твојот дом и твојата бременост. Чувај си го гнездото и заблагодари му на Господ што ја благословил твојата утроба.
    Ти посакувам лесни денови, бистра глава и позитивни мисли. Одмори некое време домче. :*

На Andonia, NNA, Starlič и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Врв на себичност ми е да се лутиш на трудница, мене ме повреди ова што си го пишала за брат ти, извини, не сакам да ти долевам масло на огнот, напротив.
    Ти посакувам бременоста да ти помине беспрекорно како до сега, а дали дотогаш или откако ќе се роди бебето ќе си ја најдеш силата и да ги средиш сите семејни ситници или малку поголеми недоразбирања, ќе заминат и лошите мисли и ќе бидеш најсреќна на свет со мешето или веќе роденото бебе, се е прашање на време, сите имаме демончиња, ама силата на секоја мајка нив ги победува. Не се казнувај ни за лошите мисли ни зашто не можеш да им удоволиш на твоите, се ќе си дојде на место, само треба време... да ти дојде силата.

На NNA, Starlič и bela.m им се допаѓа ова.
  8. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Zenski eve sum i jas so istite maki... za 3 nedeli skraten mi e cerviks od 3.7cm na 2.7cm a sum polni 20 nedeli....ovoj pat ne se rastaziv bidejki toa samo negativno moze da vlijae...strogo ke miruvam, samo do wc i na krevet. Doktorot mi rece da izdrzam vaka uste 12 nedeli i na 33 nedela mozam da se porodam bez problem.
    Od koga sum bremena eden den ne disev na raat no toa e .....se nadevam ke uspeeme

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    28.070
    Јас заради работата патувам постојано и ако е ок бременоста, нема проблем за патување. Во море може да се бањаш, во базен и езеро не :)

10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Сега да паничам или не?!
    15+3 сум и денес ми се стврднува стомакот, ко да ми се грчи. Знам пишувавте пред неколку денови ама не запамтив. Овие 2 дена бев поактивна па викам од тоа да не е?!

11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Пиј магнезиум и повеќе вода.
    Лажни контракции се.
    Кога ќе ги осетиш легни и одмори. :)

На NNA, Софија 88 и flower30 им се допаѓа ова.
  12. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас со брат ми никогаш несум била блиска. Тој од мене е постар 17 години, никогаш несме биле блиски... И никогаш не ми помогнал... Секогаш бил тука за мене за да ме навреди и понижи.. Додека јас животот можев да го дадам за него..

13. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Срцке :) не се замарај ниту со брат ,ниту со никој друг. Ти,твоето здравје и бебето моментално сте најважни. А и во иднина исто :) Го имаш маж ти,и имаш се :) Никој друг не ти треба. Тоа животче во тебе не е криво за ништо. И ќе те направи најсреќна кога ќе го гледаш на ехо секоја контрола како расте,и кога ќе осетиш како мрда живот во тебе :)

На NNA, Flower123123, Sofi.ja и 4 други им се допаѓа ова.
  14. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    6.514
    Јас патувам од почеток на бременост. Патував и 10 саати со кола во 6ти месец немав проблем. Бањање во море е дозволено и многу ке ти годи. Ако се е океј немај гајле

15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Ме фати страв дека е рано за лажни контракции. Магнезиум пијам 1 на ден (магнезиум директ), а вода овие денови почнав повеќе да пијам.
    Фала ти, ќе одмарам и ќе послушам совет.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.941
    Моментално сме на море 30 недела. За 8 дена 31-8 месец. По препорака на гинеколог дојдов. Морето и пливањето се ок ако немаш забрана. Инаку на бебе му годи ептен. Гледам само си мрда, јас одморена...

На NNA, Magic13, Autumn_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    108.761
    @Larahappy јас првата бременост патував со автобус сама 4ти месец и 7ми месец , 500км во еден правец.
    Сега втората бременост 3 месец со кола (јас возам) исто толку км
    И здравје август месец ќе бидам крај на 7ми исто ќе одам со кола накај Мк..
    Ако е се во ред со бременоста нема зошто да не патуваш :)

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Верувај ми дека ја разбирам таа љубов, ама во моментов не ти менува дали брат ти те сака ама не те разбира или воопшто нема емоција кон тебе, до тебе е, да се ставиш во центар на универзумот додека се роди бебето, после него ќе го сместиш на тоа место

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Во првата бременост патував во 7ми месец, до Грција на одмор. Без проблем поминав и по пат и таму. Се бањав, но треба жештините да се избегнуваат. Сега за 3 недели пак ќе одам здравје Боже, ќе бидам 28ма недела. Дозволено ми е од лекар, дури ми спомна дека е корисно пливањето, но да не седам на жешкото на плажа. На утро до 11h, попладне после 17h.

20. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    625
    Може да се патува само со паузи или кратки летови со авион ако можеш да поднесеш. Јас патував 2-3 пати во други држави со автомобил и со кратки паузи од 5--7 месец. На море немаш проблем ако се пазиш.

Мешиња, нормално ли е бебе да мрда константно, посебно во одреден дел од денот, те горе те доле, мислиш ќе излета од стомак понекогаш и боли. Инаку 8 ми месец, а од 6ти се почести и препознатливи движењата, претходно како рипче имав во стомак :)
    I koga pocnuvaat pregledite so ctg, da si znam da se spremam psihicki :)