Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    6.514
    @Septemvri Нормално е да не фаќа депресија на периоди, ама ете добро е што знаеш дека е само психа во прашање:) Тргај тие црни мисли од глава и иди на шопинг за бебе:*
    @Sesil Не е дека ке се умре без плажа, ама на тие што им годи море и плажа а немаат проблем или забрана зошто да не. Кога мама ужива, и бебе ужива...

На marchi-cool, NNA, Magic13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    625
    Epa preporaka od maticen za otvaranje na boleduvanje

3. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Значи можно е да ми дадат боледување кога ќе ги земам брисевите, така?

4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Последниве неколку дена почнав да осеќам некои нагли брзи движења. Како да ме удира буквално по 5,6 пати во секунда. На моменти ми е језиво:wasntme:
    Вие што сте 30+ осеќате така?

На Makedonka007, NNA, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    625
    Незнам дали боледувањето зависи од брисеви. Ќе си прашаш кај матичен. Не сум запознаена.

6. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Јас од 27 недела негде почнав да го чуствувам така и еве 40 и некој ден уште е така. Ќе се навикнеш па кој нема да клоца ќе го бараш хахахха.

На NNA, Meckicja, drugarka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Јас на интервали осеќав, ко да ќе ме пробуши. Еве 40+ сеа е послабо ама си се јавува од време на време.

А се прашувам како издржуваат 42 недели. Скренав скроз. :D

На marchi-cool, NNA, Мариаа. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    А да си побараш жолта сликичка? Што прави бебко,мрда? Да не ти кажаа за пол? :)

9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    @cinderella5 @drugarka држ'те се:D:D
    Ајде уште некој ден,па мекици да правиме:D уствари може уште утре што :party:

На marchi-cool, Makedonka007, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    Ако мислиш за правење крвна слика и мокрача од Авицена знам дека можат да дојдат до дома,прашај ги за боцкање. Избегнувај ги скалите,за таквите ко мене и тебе воопшто не се преппрачливи,мене одма ме прашаа дали имам скали за качување. Тоа тек во 9ти месец да помогнат за отварање :)
    Околу килажата во првите 3 ипол месеци ослабев 5кг, до 6ти си ги вратив тие (во стомак) а откако сум во 6ти имам качено 1кг. На апликацијата во оваа недела (23та) пишува дека е вообичаено да се качува по 450 грама неделно. Сепак сега и бебето расте.
    Апетитот за разлика од првите месеци ми е вратен во нормала,но не јадам обилно освен овошје.
    Јас и претходно сакав овошје ама сега мислам дека дупло јадам,можам по 5-6 праски и неколку резанки лубеница и диња да изедам во еден ден. Денес ми донесоа и петровки кога им седнав може повеќе од 10 изедов:$ не знам колку е тоа здраво и нормално ама се тешам дека се витамини.

Боледување од матичен 14 дена можеш многу лесно да земеш,што сака може да пише, пр болки,крварење, кај мене е дијагноза лажно раѓање заради скратениот цервикс.

Дали сте правеле ехо на срце на бебето, во која недела се прави?
    Во кој случај се прави испитувањето за скриен шеќер? Во 26та недела чинам беше? Мене секогаш околу 5 ми се движи шеќерот.
    Што има други испитувања после вториот скрининг?
    Јас сум во четврток на контрола за цервиксот а следната недела би отишла за контролно ехо на бебко,2 недели не сум го видела,претходно одев на 3 недели.

И да не знае некоја Надица Ѓероска- Мама кога е на одмор,да си планирам да не ми треба нешто?

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Бебуш беше многу немирен, се сврте 360°, како да сакаше да ми каже мамо види што знам хахах многу беше матно, во вторник ќе одам за читање на резултати, ама закажав и за преглед, ќе барам сликичка. Немаше никакви шанси да се види полот. Може Др. Васо ќе каже нешто хахаха.
    Инаку за боледувањето јас ја прашав, бидејќи јас побарав нели, и она ми рече ќе видиме сега,и толку беше муабетот. По пат читав што ми пишуваше на упатите и на упатот со брисеви имаше пишано за боледување, веќе ми беше касно да се враќам за да прашам.. и сега срам ми е и глупо ми е да и се јавувам.. Немој да ми имаат отворено боледување а јас на работа шибам, но од обичен матичен кога сум земала обично ме прашуваат колку дена отприлика, сега не ме прашаа..

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. лукајана

лукајана Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    506
    Јави и се прашај ја, за боледување прв пат не ти треба извештај од специјалист. За продолжување ке ти треба ама тоа е после 15 дена.

13. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Снага ми се тресе, ќе рече ти толку ли си мутава па не разбираш ништо...

14. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Добро утро мешковци, од денес 40 недела и 2 ден.. сè уште е мирно се... нема болки нема никакви знаци за пораѓање... бебе нејќе да искача... денес ќе одиме на цтг да видиме до кај сме... убаво утро и убав ден на сите

На Andonia, Autumn_, Mini90 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мамички се придружувам кон темава :inlove: вчера си слушнавме и срценце:inlove:прекрасно чувство!

На LUCI 99, Andonia, marchi-cool и 18 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Добро утро и од мене,
    Бев да ми земат крв сабајле, уште од 6.30ч сум станата.
    Пред некоја недела си купив труднички фармерки, ми се иде да ги фрлам. Како ми се свлекуваат надоле, ко помочана сум:). Треба да се издепилирам и да проверам дали има некој фустан што ме собира:$.
    @lejlla добредојде и честитки. Лесна и убава бременост ти посакувам.

На Septemvri, Mini90, Makedonka007 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Женски дали би зачувале матични клетки , какви ви се плановите и сознанијата на оваа тема ?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    И јас би сакала информации на оваа тема,кои се условите и начинот кај нас.Поздравче мила

На bela.m и Софија 88 им се допаѓа ова.
  19. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Мешковци само да ве поздравам. Го пијам "утринско" (од 6 сум разбудена) кафе на балкун и слушам музиче се обидувам да се релаксирам.
    Жешкото многу ми смета и ме прави нервозна. :sweat:
    Со сите мешковци погоре се пронајдов за сите мисли, состојби низ кои поминуваат (fingers)
    Ајде уште малку имаме ние. Мешко ми е голем баги, и ниту ми се седи ниту ми се лежи, уствари не ни можам одма болка осеќам во грб или половина.

Ама си се тешам со сите вас тука и благодарна сум на поддршката. Имаме каде да се "пожалиме".:P

Ајде да се спремам дојде време, треба да излегувам обврски ме чекаат.
    Бацкии до сите. :* 8)

На marchi-cool, koritsaki, NNA и 6 други им се допаѓа ова.
  20. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Девојки мене ме задржаа на ГАК... ме оставиа да лежам под нивен надзор... без болки , без никакви знаци за раѓање со изговор дека плодовата вода се намалила... е сега ми преостанува да си чекам... :( :sweat: (facepalm)

На koritsaki, lejlla, Makedonka007 и 9 други им се допаѓа ова.