Ајде блиску си до гушкање со бебе. Мене ме прегледаа 3цм отворена, ако нешто да идам вечер. Ако не, сабајле пак на контрола па ќе видиме. Помага ли прегледот со рака? Ме прегледа докторката со рака и ми вика ќе те боли поише пробувам да го омекнам грлото. Сега имам малку крв и се молам да почне процесот. Инаку, @Мариаа. ајде па после ние да ви го фатиме редот за мекици. Само со убаво да помине се
Да поблиску сум ама ме фаќа паника .. сепак немам болки нема ништо.. се е ок.. уште сум отворена 1,5 цм ко што бев и претходната недела... па не знам дали помага мене за оваа недела ипол што помина трет пат ме прегледуваат со рака и сеуште сум отворена само 1,5 цм..
@beba@meba со лесно, се да помине брзо и лесно и набрзо да се гушкаш со бебка. @cinderella5 мене така со преглед со рака ме "доотворија" 3 прста плус. Ме видоа дека одев 2 дена по ред со некои болки, и ме враќаа дома, па се смилувааи така се отворив до 4 прста и ме примија. Со лесно и тебе
Леле дај боже. Сабајле ќе видиме. Оваа ми вика поише секс со сопругот јас не можам да се опуштам. Пробавме пред некој ден не оди, преболно ми беше. Мм се шали као не ми се верува ти дека не можеш да имаш односи, секс машина беше хахаххаха ама тоа е не чепнато.
@beba@meba лесно и брзо да се олесниш, да помине се во најдобар ред @cinderella5 и кај тебе се гледа крајот, за многу брзо ке гушкаш бебе, со лесно и тебе.
Кај мене беше така. За 2-3саати ме проверуваа со рака 2 докторки и едната (дека боли нели) ми намигна вика издржи, ќе се отвориш вака побрзо. И јас цела недела бев 1 прст само, а со рака за 2,5саати 3 прста плус бев отворена. Така да, се надевамќе помогне и до утре ќе се гушкаш со бебче
А како изгледа уствари таа проверка? Колку долго трае?? Ја имам уплав од проверување со рака само тука што ве читам..
Не трае долго, дали пола минута. Ти брца рака, прсти да провери колку си отворена. Не е така болно колку е непријатно. Тука прегледуваат така кога ќе влезеш во 9ти. Мене во првата бременост едно 4-5 пати ме гледаа така
Сите го имаат тој уплав. Кај некои прегледот со рака помага да се отворат ете. Искрено за мене беше малтретирање, од пораѓајот едино тие болки ми будат страв пак. Ако повеќе сати чекаш да де отвориш, влегувањето на доктори на секој пола саат и брцкање рака не е баш нај нај искуство. Сакам да кажам дека од еден прст не може за пола саат на 10 да одиш, зошто на секое брцкаат се нервирам.
Језиво е, не викам дека ништо не се осеќа. Кај некои е малку поболно. Не дека мене не ме болеше, ама штом не се сеќавам толку на тој дел значи не е 100% страшно Ама мора да се помине и тоа
Не се плаши, не се замарај само шо праат за да не се стегниш. Ако си поопуштена помалце би те болело. И за друга цел се прави тој преглед не само во бременост. Мене ми беше правен на ГАК од практиканта. Не ми ни кажа шо ќе праи ама одеднаш цела рака имаше во мене Не боли, освен мала нелагодност шо осеќаш. Пред некоја година би рекла - да. После некои статии за темава, дефинитвно - не. Баш ако го најдам интервјуто со Радица Грубовиќ, ќе ви го постирам за да си видете сами.
@beba@meba @cinderella5 со лесно нека ви е @Yowannty мене ме проверуваа истиот ден пред пораѓај , колку сум отворена , непријатно е и не би требало да е многу болно , ама таа кога ми ја збрца раката внатре на сила мислам ѕвезди изборив , а и виде дека ми стана непријатно и ми вика уште - ау па ова те боли?
@Софија 88 @Martka Vaka jas koga bev Bitola vo Plodnost me prasaa u ni ponudija. Cenata e od 1800 do 2400 evra, zavisi vo koja bajka i koja drzava ja biras. Za amerika mislam bese 1800 evra a za germanija 2400 evra so moznost na 24 rati po 100 evra. Pred poragaj treba da kazis dali sakas ili ne, a ako veke se odlucis treba da se nabave oprema za toa. Ima telefonski broj od kade sti se naracuva i ti stignuva doma, na piragajot ja nosis taa obavezno. E sega poveke se zamisliv radi toa sto ne e 100 posto sigurno za nedaj boze, tuku 60 posto mozda bi odgovarale kletkite za roditelite a za samite deca 80 posto. Jas seuste se mislam za ovaa opcija.
Ми ги зема свекрва ми резултатите, ми се јави. Ми се покачил ТСХ и ендокринологот ми препишал Еутирокс. Сега ќе си кркам и од нив Кога ги редам на сабајле еден куп ги имам...