Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Добро е што треба да го забрза пораѓајот, лошо е што болките стануваат неконтролирани во неправилни интервали и настапуваат одма по инфузијата. Кај некој е од голема помош, кај некој не делува.

На srekice и NNA им се допаѓа ова.
  2. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Ve molam spodelete iskustvo dokolku nekoja od vas imala strasni vrtoglavi vo bremenost. Ne mozev da izdrzham i zavrsiv na dezurni...zamislete vo takva sostojba ne me primija vo 8mi septemvri so izgovor deka nevrologot ne pregleduva zeni koi se so rezicna bremenost ....ete taka jas trebase da odam vo sistina kade za srekja mi dadoa infuzija koja mi gi smiri vrtoglacite... mi padnal hemoglobinot i zelezoto no spored niv sigurno imam problem nesto so vratot ili kicmata . Ne sakaa vednas da mi pravat snimka zaradi bebeto no ako se povtori ke mora toa da go pravam. Bas koga treba strogo da miruvam so skraten cerviks mi se sluci i ovaa ....

3. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Mesinja denes bev na pregled i vidov tochka :inlove:
    Ushte bilo rano za srceva akcija.

Sabajle prv pat zabelezhav iscedok kremasto-kafeava boja i se isplashiv malku ama na pregled koga me vide dokrorot reche ne e nishto strashno.No za da ne prodolzi mi reche da zemam tableti Dabroston.Ama bile hormonski i ne znam dali da gi pijam a poveke iscedok nemam sega za sega.
    Vi posakuvam na site lesna bremenost:l:

На fina erika, NNA, Larahappy и 7 други им се допаѓа ова.
  4. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Bas se raduvam za tebe. Jas nemav nikakov iscedok pa mi gi prepisa doktorot i mi rece po edno na den, dokolku mi se pojavi nekakov iscedok so kafeava boja ili krv da pijam po dve.

На Tedyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Нема мислење за терапија препишана во бременост, ќе си ги пиеш апчињата, особено за Дабростон немај страв, за поддршка на бременоста е. Со среќа :D

На Tedyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мајкички, доле ниското на моменти многу ме заболува, нормално е нели?... Да не паничам...

7. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Прашања кои ме мачат. Колку треба да си отворена за да ти пуштат провокација? И колку време те чуваат на патолошка дур чекаат да се отвориш?

8. SevenHeaven

SevenHeaven Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2019
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    299
    Jas bev samo 1ipol cm otvorena i mi pustija provokacii

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gagicka25

gagicka25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Девојки малку сум исплашена 38+2 сум неколку дена наутро ми се качуваше притисокот 130/140 со 80/90 и успевав да го регулирам некако ,цела бременост имав низок и пред тоа 90 со 60 денес на ГАК на закажан термин ми беше 180 со 90 ми ставуја инекција и за еден саат ми бесе 158 со 85 цтг уредно а бебе малку касни со мерките ми дадоа да пијам апчиња и да го следам притисокот, ама ме фака сега нервоза од што толку се качува

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    И јас со добри вести денес. Бев на контрола, цервикс од 26мм рипнал на 30мм дури во друг агол и 35мм најде др мерка. Малку повеќе ми дозволи движење но ми рече да си купам појас за трудници. Дали знаете од каде и колку чини? Ми рече може најобичен,на гугл кога пишав ми се појави еден од Енци менци на Чико. Ако имате искуство пишете.
    Примив уште една инекција Прогестерон,ќе треба уште 3,продолжувам со утрогестан и магнезиум.
    Ми падна камен од срце,за 2 недели на контрола.
    Бебуш посебно размрдан овие денови,вчера не ме остави да спијам во ниедна позиција не му одговараше:wasntme:

На Andonia, mimi257, lejlla и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.507
    Допаѓања:
    184.017
    Еее супер Софија. Баш ме израдува. Пушти срце сега и уживај. Следи препораки и се ќе биде во ред. :hug:

Како сте труднички? :)

Мене бебе преку ден послабо деновиве ми претка. Валда и на неа и е топло, ама затоа по цела ноќ журки е. :sweat:
    @Presrekna се изнаплива ли женска? Како си проаѓаш? :)

На NNA, koritsaki, Presrekna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    суперррр имењачке, ... јас си купив од Медикус Хелп мислам се викаше да не утнам некоја буква... на приватно секако, зошто преку фонд комплицирано е, сличен имаш и во Славеј но овој по мене ти е подобар баш види на нивната фб страна.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Se raduvam za tebe mamicke daj vleci noga pa zaedno da slavime , dobro me potseti za pojazot bas da go prasam doktorot dali smeam jas da koristam.... so lesno, te guskaaaam

На NNA, Sofi.ja и Presrekna им се допаѓа ова.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Која цена го купи појасот Софи?

15. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.941
    Поздрав женички.
    @Yowannty баш се изнапливав. Каконми дојде ова. Плус ја обожавам грчката храна и ми годи против запек. Регулирав столица:lol:. За движењата не се секирај. Јас пред 1-2 недели два пати бев на ехо заради слабо мрдање. Да не си поактивна или ептен пасивна денојве. И тоа си има мирни денови. Не се секирај. Ќе те здрма и џабе секирации. Од искуство ти велам мила.
    @Flower123123 се држиме ние две. И јас 30 недела терам. Ближам + 6,6 -7 кг. Ама тежина воопшто не осеќам.
    @Sofi.ja баш ме израдува. Се ќе е ок само одмарај.
    Честитки за новите мешиња со лесно.
    Се празни списокот. Ближиме кон врвот:worried:. Од една страна едвајј чекам. Од друга ќе ми фали меше.
    Па поздрав до сите.

На Flower123123, NNA, koritsaki и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Здраво женички,

10та недела сум правам свадба за два дена па под стрес вознемиреност некако повеќе.. прееска дури и паника ме фати.. се држам некако и повеќе обврски нормално мислам дека не сум застаната последнава недела.. имам како подујаност и тегоба во долниот дел на стомакот.. пред 2 недели бев на преглед се беше супер слушнавме и срцева реакција проверив некни и крвна слика се е супер.. дали треба да појдам на лекар на ехо повторно пошо понеделник одма заминувам и на одмор.. ??

ваше мислење и искуства.. со лесно на сите :inlove:

17. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    отприлика беше негде 1800 ден ..

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Во Медикус Хелп имаш таков појас. :)
    На Водњанска е продавницата.

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    На интернет има цена 1890 ден, а продавница во Аеродром и на Водњанска.
    Не памтам дали примаш и инекции прогестерон депо,прашај и за тоа. Да ги зголемиме цервиксите па да одиме во шопинг за бејби:)

20. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    И уште сакав да те прашам од која недела го носиш?