Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.040
    Допаѓања:
    144.486
    Добро утро и од мене,
    Од денес 16та недела. Од синоќа осеќам пак како тежина долу. Страв ми е многу за цервиксот, беше 3,5см иако 2те докторки рекоа не е страшно. А не можам да одмарам цел ден, дома сум сама со мало дете и мора да сум во движење. Само се надевам да не се намали повеќе. И меме докторката ми рече претходниот пат(тогаш бев кај матичната) дека може и од тоа што ме болеше стомакот да не покаже точно, т. е. Помала должина.

@Мариаа. Ако добро памтам ти пиеше Еутирокс. Како се пиеја? Знам насабајле на гладно, па дури после пола саат кафе и доручек, така ли беше?!?!

На koritsaki, NNA, VedaG10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    Најубаво е 12+ за скрининг, точно како што и планираш.
    Јас не знам пол, ама умот пак на женче ми оди. Не се замислувам со машко, ама тоа дека немам затоа. Мене ми е сеедно. Наредна контрола ќе се знае.Толку брзо ли ти поминаа мачнините? Среќа! Јас уште не пробувам кафе:puke: Еве 13та ја почнав, ништо не се менува:|

На betty oh и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    25.041
    @flower30 да да,минимум пола саат пред кафе и доручек.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Немав некои јаки мачнини . На почеток само осекав како топка во желудник, и малку како вртоглавици. Не можев да функционирам како што треба . Ама ништо страшно . Помина за 2-3 недели . Тогаш и баш син ми беше болен,па некако тоа беше во втор план. Сега дури како да не сум трудна, освен што брзо се заморувам. Со син ми па ништо немав , само стомакот ми растеше :) Среќа имам со такви бремености.:clap:
    Почна да ти се познава стомакот ? Мене одма ми рипна а 10 недела сум . Не дека е труднички ама се познава а и мнг се осекам отечено .
    Јас имам чуство дека е женско ова бебе , ќе видиме дали ќе биде така. Со син ми исто бев сигурна дека е машко . Јас и моите осечаи :D:D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.040
    Допаѓања:
    144.486
    Фала ти, препрочитав и во упатството(после ми текна(facepalm)труднички памет:)).

Инаку, за полот јас овојпат сакав машко. И машко е. Со првата бременост сакав женско и женско беше:):). Сега прво ми рекоа женско и на мм му викам трај си, барем гардероба имаме еден тон:)се ми е скоро ново и сочувано, многу гардороба доби ќерка ми од поклони.
    И сега се смееме, викам за дома ќе го облакам во женски алишта, оти се ни е на розево:Dза надвор нови ќе му купиме:D:D:$

Последна измена: 21 јуни 2019
    На koritsaki, Sesil, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    И јас од син ми сеее чувам. Поготово тие алишта со се додека е ептен мало бебенце. Некои и се како нови. Па кога ќе дознаеме сега пол ќе видам што ќе задржам што ќе дадам на некого. Имам и многу работи кои се неутрални ќе може и за женско и за машко :)

На NNA и flower30 им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.040
    Допаѓања:
    144.486
    Јас дека имав многу гардероба, некои дали само по 2 пати се облечени. И се чувам. Некако не знам, може себично е, ама не ми се даваат. Кај нас па дека голем дел од гардеробата и е од поклони и се убаво доби, ама скоро се е во розева боја:D:Dнеутрални бои, ние што купувавме боди, бела боја.
    Ми кажуваше некој на машко бебе му купувале "женски бои" за да не го фаќаат уроци, па ете ќе се најдат:D:D

На Sesil, VedaG10 и NNA им се допаѓа ова.
  8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @flower30 и мене не ми се даваат , затоа и ѓи чував . И уште тргам . Ама ќе мора некои работи да се даваат:) А ако и ова е машко ќе си има гардероба да си носи еден куп . А тек што ќе се купува и што ќе се добива на поклон :whew::clap:

На NNA и flower30 им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.040
    Допаѓања:
    144.486
    Богами кај нас сите поклони што ги доби, се беа убави. Се ми се свиѓаше и се и облакав:)
    Ако е машко, ќе има од баткото гардероба, па парите ќе одат за повеќе играчки:D

@cinderella5 како си ти? Дома си или те задржаа во болница?

На NNA и VedaG10 им се допаѓа ова.
  10. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    2.384
    Ајде и тука да си прашам :) 7ма недела сум, од минатата недела почнаа мачнините, но денес не само што ми се лоши туку се чувствувам премалаксано, едвај се движам....нормално е до толку да ми е тешко?

На NNA и VedaG10 им се допаѓа ова.
  11. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    У болница од вчера, ќе чекаат до понеделник излеа за провокации. Полудувам, 3 цм отворена и сите ги примив и испратив. Ме мава на психа многу само плачам. Нека заврши ова.

На NNA, Мариаа. и flower30 им се допаѓа ова.
  12. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Не се секирај , нормално е. Ако можеш повеке одмарај , и вода пиј нон стоп.
    Денес и јас имам вртоглавици од време на време ..

На NNA и lejlla им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.040
    Допаѓања:
    144.486
    Ајде не се секирај. Не мора да значи дека до понеделник ќе чекаш. Може бебуш ќе реши да излезе порано. Знам дека ти е тешко и не можеш да се опуштиш, ама сега пробај одмарај и јади да имаш сила за кога ќе дојде моментот. А и ако ти дозволуваат движи се повеќе, во соба движи се почесто.
    Ајде уште малку остана. Со лесно и ти посакувам до вечер да ни пишеш убави вести:hug::hug:

На Martka, NNA, lejlla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    25.041
    Издржи,поблиску од било кога си до гушкање со бебчо :)
    Со лесно:hug:

На cinderella5 и NNA им се допаѓа ова.
  15. mimi257

mimi257 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    238
    Јас си купив појас од Славеј, на приватно околу 1800ден, повеќе ми одговараше делот за кичма поцврст е од тој во медикус и го носам нон стоп и на движење и кога седам од 5 месец до сега еве 31+ сум, инаку цервиксот не може да порасне само може од различен агол да бил фатен сепак уживај, одмарај и слушај др.☺

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Добар ден и од мене.

Најпрво @beba@meba честитки, да е здраво и живо.
    Јас сега само што се прибрав дома, пазарев малку, ама во глава ме удри жешкото. А и не сум наспана, се разбудив во 3 и пол и до 6 не можев да заспијам. Не можев да спијам кај од жешко, кај од грчење на мм, а и еден комарец лом ме направи.
    @Yowannty @koritsaki најдовте ли костуми за капење? И јас сакам целосен да земам, ме собира и дводелниот ама не ми се оди така како балон :D @Yowannty ти од кога викаш за на плажа, мислам редно време е да се оладиш :)
    Одвај чекам и јас да одиме на одмор, ми беше за син ми да му се направи меракот, ама и на мама и ќе и годи плажата и морето :)
    @Presrekna уживај сега, в година со новиот член заедно ќе биде позабавно :) Се надевам убаво си поминуваш.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.503
    ајде нека се пријавуваат и новогодишните бебиња :clap: @VedaG10 добредојде во клубот на среќни женички.
    мене да,имав 2 месеци мнооогу мака 10тина дена "пауза" па кога реков фала богу уште 10тина дена пак иста мака. Но по завршување на 3тиот месец фала богу беше конечно.

На kockichka, NNA и VedaG10 им се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.503
    со тоа што те фаќа нервоза си го креваш притисокот дополнително. За снижување многу помага лук ако можеш јади.

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    Трети месец го рачунате дека заврши по завршувањето на 14 недела? Таква табела имам јас

На tetoviranta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    25.041
    14 недела веќе си влезена во 4ти месец :)

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.