Добро утро и од мене, Од денес 16та недела. Од синоќа осеќам пак како тежина долу. Страв ми е многу за цервиксот, беше 3,5см иако 2те докторки рекоа не е страшно. А не можам да одмарам цел ден, дома сум сама со мало дете и мора да сум во движење. Само се надевам да не се намали повеќе. И меме докторката ми рече претходниот пат(тогаш бев кај матичната) дека може и од тоа што ме болеше стомакот да не покаже точно, т. е. Помала должина. @Мариаа. Ако добро памтам ти пиеше Еутирокс. Како се пиеја? Знам насабајле на гладно, па дури после пола саат кафе и доручек, така ли беше?!?!
Најубаво е 12+ за скрининг, точно како што и планираш. Јас не знам пол, ама умот пак на женче ми оди. Не се замислувам со машко, ама тоа дека немам затоа. Мене ми е сеедно. Наредна контрола ќе се знае.Толку брзо ли ти поминаа мачнините? Среќа! Јас уште не пробувам кафе Еве 13та ја почнав, ништо не се менува
Немав некои јаки мачнини . На почеток само осекав како топка во желудник, и малку како вртоглавици. Не можев да функционирам како што треба . Ама ништо страшно . Помина за 2-3 недели . Тогаш и баш син ми беше болен,па некако тоа беше во втор план. Сега дури како да не сум трудна, освен што брзо се заморувам. Со син ми па ништо немав , само стомакот ми растеше Среќа имам со такви бремености. Почна да ти се познава стомакот ? Мене одма ми рипна а 10 недела сум . Не дека е труднички ама се познава а и мнг се осекам отечено . Јас имам чуство дека е женско ова бебе , ќе видиме дали ќе биде така. Со син ми исто бев сигурна дека е машко . Јас и моите осечаи
Фала ти, препрочитав и во упатството(после ми текнатруднички памет). Инаку, за полот јас овојпат сакав машко. И машко е. Со првата бременост сакав женско и женско беше. Сега прво ми рекоа женско и на мм му викам трај си, барем гардероба имаме еден тонсе ми е скоро ново и сочувано, многу гардороба доби ќерка ми од поклони. И сега се смееме, викам за дома ќе го облакам во женски алишта, оти се ни е на розевоза надвор нови ќе му купиме
И јас од син ми сеее чувам. Поготово тие алишта со се додека е ептен мало бебенце. Некои и се како нови. Па кога ќе дознаеме сега пол ќе видам што ќе задржам што ќе дадам на некого. Имам и многу работи кои се неутрални ќе може и за женско и за машко
Јас дека имав многу гардероба, некои дали само по 2 пати се облечени. И се чувам. Некако не знам, може себично е, ама не ми се даваат. Кај нас па дека голем дел од гардеробата и е од поклони и се убаво доби, ама скоро се е во розева бојанеутрални бои, ние што купувавме боди, бела боја. Ми кажуваше некој на машко бебе му купувале "женски бои" за да не го фаќаат уроци, па ете ќе се најдат
@flower30 и мене не ми се даваат , затоа и ѓи чував . И уште тргам . Ама ќе мора некои работи да се даваат А ако и ова е машко ќе си има гардероба да си носи еден куп . А тек што ќе се купува и што ќе се добива на поклон
Богами кај нас сите поклони што ги доби, се беа убави. Се ми се свиѓаше и се и облакав Ако е машко, ќе има од баткото гардероба, па парите ќе одат за повеќе играчки @cinderella5 како си ти? Дома си или те задржаа во болница?
Ајде и тука да си прашам 7ма недела сум, од минатата недела почнаа мачнините, но денес не само што ми се лоши туку се чувствувам премалаксано, едвај се движам....нормално е до толку да ми е тешко?
У болница од вчера, ќе чекаат до понеделник излеа за провокации. Полудувам, 3 цм отворена и сите ги примив и испратив. Ме мава на психа многу само плачам. Нека заврши ова.
Не се секирај , нормално е. Ако можеш повеке одмарај , и вода пиј нон стоп. Денес и јас имам вртоглавици од време на време ..
Ајде не се секирај. Не мора да значи дека до понеделник ќе чекаш. Може бебуш ќе реши да излезе порано. Знам дека ти е тешко и не можеш да се опуштиш, ама сега пробај одмарај и јади да имаш сила за кога ќе дојде моментот. А и ако ти дозволуваат движи се повеќе, во соба движи се почесто. Ајде уште малку остана. Со лесно и ти посакувам до вечер да ни пишеш убави вести
Јас си купив појас од Славеј, на приватно околу 1800ден, повеќе ми одговараше делот за кичма поцврст е од тој во медикус и го носам нон стоп и на движење и кога седам од 5 месец до сега еве 31+ сум, инаку цервиксот не може да порасне само може од различен агол да бил фатен сепак уживај, одмарај и слушај др.☺
Добар ден и од мене. Најпрво @beba@meba честитки, да е здраво и живо. Јас сега само што се прибрав дома, пазарев малку, ама во глава ме удри жешкото. А и не сум наспана, се разбудив во 3 и пол и до 6 не можев да заспијам. Не можев да спијам кај од жешко, кај од грчење на мм, а и еден комарец лом ме направи. @Yowannty @koritsaki најдовте ли костуми за капење? И јас сакам целосен да земам, ме собира и дводелниот ама не ми се оди така како балон @Yowannty ти од кога викаш за на плажа, мислам редно време е да се оладиш Одвај чекам и јас да одиме на одмор, ми беше за син ми да му се направи меракот, ама и на мама и ќе и годи плажата и морето @Presrekna уживај сега, в година со новиот член заедно ќе биде позабавно Се надевам убаво си поминуваш.
ајде нека се пријавуваат и новогодишните бебиња @VedaG10 добредојде во клубот на среќни женички. мене да,имав 2 месеци мнооогу мака 10тина дена "пауза" па кога реков фала богу уште 10тина дена пак иста мака. Но по завршување на 3тиот месец фала богу беше конечно.
со тоа што те фаќа нервоза си го креваш притисокот дополнително. За снижување многу помага лук ако можеш јади.