Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Ke pisuvam na latinica bidejki sum od mobilen a I sum dosta isprovocirana...pa moram da pisam. Dzanina nemoj da se potresuvas od zborovite na doktorkata. Mnogu tresat gluposti. Nema red vo dvizenjata na bebeto nitu vo brojnosta na pokretite. Taman rabota site po šema da mrdaat po 10 pati na den. Pa nekoe e pomirno bebence,nekoe e poaktivno, nekogas si ti najadena blago pa bebeto ima poveke energija,nekogas si gladen,loso ti e...ima/nema prostor za mrdanje...se e relativno. Nemoj srce da se opteretuvas, opusti se I pusti go bebceto da si pravi kako na nego mu e ubavo. Ayleenn za toa deka e pogolemo bebeto...I toa neka ne te sekira ama ic...I mene mi beše dve nedeli ponapred vo goleminata I bas se raduvav deka e taka. I si rodiv bebence od skoro 4 kila, I Ete go I Sega si e golemko,visocko I napredno. Uzivajte si so mesinjata,Kolku e samo ubav toj period od zivotot.

На Ayleenn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Од утре сум 31 недела значи влегувам во 8 месец ,имам и шекер што е многу висок и инсулин понекогаш не ми помага па затоа ме водат како ризична бременост и имам контрола секој две недели и на ехо и на цтг и затоа се плашам ако не ја осетам па и дека докторката ми рече и си ставев на ум, и јас сум напредна со недели кога бев 29 недела беше скоро 1700 грама и и беше подуено стомачето е пред две недела дена бев и спаднало малце ама не скрос еве утре ке видам пак сум на контрола да видат како е само со грижи сум си мислам дали ке биди се во ред Али бог ке ни помогни на двете наместо овие два последни месеци да уживам вака ке ги поминам сакам времето да помини што побрзо да се роди па да ја видам дека се е во ред и овие проблеми грижи да ми поминат :(

3. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Прашање до бременките, особено до оние кои имале болни и отечени гради пред добивање менструација: како ви реагираа градите кога останавте трудни? Значи, првите знаци на бременост? Дали градите продолжија да ве болат или болката се намали со текот на времето? Мене секој месец ме болат градите пред добивање, ама кога ќе ми се намали болката, знам дека ќе добијам за кратко време. А, еве чекам да не добијам веќе 6 месеци, ама ништо... :)

4. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Кај мене имаше болка во градите ама минимална, а во текот на бременоста незнам точно како да дефинирам. Некогаш ми беа подотечени и болни посебно при посилен допир, некогаш па воопшто не ме болеа. Јас мислам дека неможеш да се ориентираш спрема тоа бидејќи кај секој е различно. :)

5. Joana333

Joana333 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Здраво трудници :)
    Јас сум нова на форумот , редовно ве читав но денес решив и да се приклучам на дискусиите
    Во 33-та недела сум и веќе стомакот почна да натежнува повеќе но најмногу ги сакам нежните движења на бебенцето
    Од минатата недела почнавме и да икаме , најверојатно е икање тоа пулсирање во стомакот
    Би сакала да ве прашам дали и вие при станување имате болка во долниот ел од стомакот која брзо поминува?
    Дали стврднувањето на долниот дел од стомакот значи дека се контракции и дали е нормално сега да се јават?
    Инаку јас сум настината или реагирам на "чистиот воздух" кивам кашлам и тоа доплнително ми го напрега стомакот

Поздрав до сите и до вашите мешиња

6. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Ајде да пишам и јас..вчера бевме на контрола дека термин и затворена сум скроз кога ме прегледа вагинално мислам господ во пижами го видов ( башка и што ми тече сега кафенко од прегледот).и докториве се само да те испаничат ми вика малце големко бебево, постелката 3 степен, еве и кристали има во плодовата вода и прави фаци, а јас испаничена ја гледам како теле... и сега денес сум пак на контрола да видел и др доктор, може ке требало со индукција, царски...уфффф...се искинав од плачење цел ден, каде и не сум спиена цела недела уште ова ми фалеше..глава ме боли, очиве никакви, ме испаничија до максимум :(

7. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011

Па и ова докториве значи катастрофа се, како може на бремена жена да и кажуваш негативни работи па уште и фаци да и правиш јас незнам.
    Во секој случај не се секирај, не плачи, не се нервирај на крај се ќе биде во ред. На колку се позитивно му кажале па најдебелиот крај го извлекле. Па и што ако е големко бебето. Подобро големко отколку мало и 1 недела во инкубатор да ти го држат.
    Не секирај се само позитивно и храбро. :)

На Joana333 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Фала ти донна :))) си го подигнав расположението малце, ке одам после па ке видам што ке кажат денес :**

На donna.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Уфф уште што не ќе прочитам и страшно се нервирам.. значи толку се непрофесионални..до немај каде. Јас кога ви велам дека се за отепување :@ Не знаат што кажуваат бре, некоја од здрава-права,напразно ќе ја загрижат и триста бељи ќе се изнаслучат..ццц.Памет немаат..

bebe.Marta2 те молам не се грижи душо,да знаеш дека поима немаат од животот штом можат на бремена жена такви работи да и изнакажат. Тоа што си под стрес најмногу влијае на твоето бебуфче,да знаеш.Опушти се и не се грижи за ништо од тоа што го рекле,остави нека си биде така како што ќе си биде,се ќе биде во ред и за кратко ќе си држиш бебенце во рацете :) И мене ми рекоа дека било поголемо отколку што треба и се загрижив ама што фајде дали ќе се грижам или не,само можам полошо да си направам. Остави нека си биде се како што треба, и не се грижи за ништо.Ќе видиш дека ако не мислиш подобро ќе испадне.Гушкии :*

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Овие денови сум во гужва заради славата...па немам време да ве читам.
    Но еве барем да ве почастам за вчерашниот роденден на маж ми и за славава

На koritsaki, l-a-d-y-di, gluvarche и 2 други им се допаѓа ова.
  11. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498

Јас немав болни и отечени гради пред добивање, но кога останав бремена, првите месеци ме болеа кога ќе ми беше терминот за менструација

Иначе вчера бевме на контрола, бебушко е се ок, и чекаме уште некој ден за да одиме на 4 Д

Имајте убав ден мамички :)

12. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Среќен нека му е Сноу роденденот на мт и честита да е славата и за многу години, и се што сака да му се исполни. ;) Инаку ме пристрви сега со богатава трпеза. Да си лизнам од рака или од прсти како викаат. :D
    Инаку добар ден убави мешиња. Ние сме добро домче си седиме си се топлиме. Уште маглава ни требаше и да не уништи. ;( Кај загаден е воздухов маглава дојде како јагода на шлагот. Ах снегу каде си ?! :?:
    Јас воопшто не го сакам снегот да си бидам реална, но овој пат го посакувам како јајце велигденско. :lol: Малку да се расчисти да излезам и јас од дома на работа да си одам како човек.
    Вчера седиме со свекрва ми пиеме кафе и баш ме праша абе ти го осеќаш бебето, и јас и викам дека се уште е рано да се осеќа, па скоро 14 недела си вика ќе почнеш да го осеќаш како жапче некое да скока. :lol: Јас осеќам мааалку нешто од лева страна долу како да ме чешка внатрешно како некои жабурчиња. :$ Здравје ајде ќе дојде и тој ден. Голем поздрав убави мешиња. Јас утре до кај моите ќе одам да ги видам во градот кај што се родив во мојот ми роден град. Два месеца не сум ги видела, на тато името да му го честиме и славата. Поздрав ! :hai: :inlove: :*

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    здраво зенски да ве поздравам... јас се привикнувам на овдесниот воздух и клима.. времето тмурно и облацно се надевам нема да станам депресивна :| .... се привикнувам и на храната i vodata па малку цудно се осекам.. инаку си се просетуваме низ трговските центри си разгледуваме за бебуската креветцина колицки веке имам бендисано.. остана само усте неколку да просетам и одма у акција купување... бидете поздравенки..... ;)

14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    40.711
    ddevojce ти си сега во Германија нели , да те потсетам сега се почнати попустите во H&M, C&A, Zara .
    Можеш да најдеш ефтина бебешка облека, ние се изнакупувавме и ѕа бебето и за поголемово алиштенца куп . :D :D

На ddevojce и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Agrona јас моево го почувствував на 15-16 недела за прв пат.
    Сите ми велеа дека ќе почувствувам како во стомакот да ми се движи некоја змиичка, а јас чувствував пуцкање.
    Буквално како меурчиња од сапуница да ми пукаат во десната страна од стомакот. :lol:
    И еве го бебушко сместено на десна страна, таму најмногу ги чувствувам неговите движења.
    После 20 недела тие движења стануваат се посилни. :)
    Утрово од 08:30 до 09:00 часот фудбал играше кај мене во стомак, јас ова со фудбалска топка ќе го родам 100% :rofl:
    Сега ми е интересно да го гледам стомакот во моментите кога бебушко претка, движењата се видливи, стомакот ми мрда на тие места каде што удира. :)
    Радости! :)
    Кога ќе го почувствувам ми олеснува на душата, се насмевнувам, знам дека е тука, живо и здраво.
    Чувството со зборови не се опишува, а ти си на прагот да го доживееш тоа. ;)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Joana333

Joana333 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Сакав да ве прашам за 4Д ехо . Јас сум во 33 недела и кај мојата матична нема 4Д ехо . По нејзина препорака само во 21 недела правев со Систина кај Павле Димчев и сега ми рече дека нема потреба да си собираме слики од бебето ќе сме го гледале цел живот :D но јас сакам да направам и да си ја видам малата. Каде правевте вие 4Д ? Сте биле ли вие кај Кокоромановска или во ИНА ?

17. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Давајте совет!!!
    Навлезена сум во 4 месец и сега на газдиве им текнало ќе ме бркаат од работа, знаат дека сум бремена, како да постапам, што да правам? Една година сум во нивната фирма, работава сега најмногу ми треба, а уште повеќе ми значи породилното.

18. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Jagoda123 блазеси ти за фудбалот. Моево со рагби се занимава, па сега претпостави си како ми е мене кога ќе се заигра :rofl: :rofl:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brusalica

Brusalica Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    :* здраво еве јас сакам да ви писам и да не се чуствувам сама јас со трето инвитро останав бремена сега сум 6 мес и 2 нед фала богу 15 год цекав и сега за прв пат незнам како да се чуствувам измесани чуства и после долги год неуспех сега цуствувам страв од тоа да не се сруси ова радост многу ми е страв и не занам како да го надминам позз и советувајтеме

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  20. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Само уживај во бременоста и труди се да имаш позитивни мисли
    Не мисли на лошо, јас од тоа( не) мислење на лошо почнав да плетам(не дека ми е до плетено дојдено) :D ,
    Те советувам да си најдеш некое хоби, пишувај, читај, или нешто др само не мисли на лоши работи
    Имај лесна бременост

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.