Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    Леле не можев да ве дочитам.
    @Magic13 јас истите купачи од лани прелани си ги користам. Дводелни со низок струк од Лиска. Точни ми се. Само мешко е на мене. Пред тоа бев буквално без стомак сега ао мешко на плажа ќефови. Плус од хормоните влакно немам. Брич само под пазуви. @Yowannty @koritsaki сестра ми има земено ол лидл купачи. Преубај и испаднаа. Лесно се сушат и убави се.
    @Cindarella издржи мила. Ќе биде се ок кога ќе го гушниш ангелчето.
    Синконе роден 2900 па штонела не те плашат.
    Едно прашање. Ме касна комарец. Дали е опасно??? Имам од зегин ракавица ама само на рака делува. Во соба имаме за во штеќер на фрекфенција и делува.

На NNA, Magic13, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  2. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Lele ne znam zosto no mene tie od alkaloid voopsto ne mi pomagat, teraj po dve na den....me smiri malku toa sto kazuvas deka prvata bremenost ti bila so bolki , jas gi imam postojano i toa me plasi mnogu no stom ti kazuvas togas daj boze i jas da isteram do kraj.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. newyear2015

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Vo cair e 50 eur sigurno i vo drzavna e isto

4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Ако веруваш од позитивниот тест до пораѓај бев со болки. И плус на работа одев до средина на 8ми месец. Се проверував и се беше добро. Крвна слика стакло, брисеви чисти, урина/уринокултура исто. Ехо, скрининзи, приска супер. Се породив во 39та недела. Бебе живо, здраво.

Сега пак исто, само некако појаки болки имам и повремено имав кафеав/светло розев исцедок. Во овие 4 месеци проверив брисеви, 2 пати урина/уринокултура, 2 пати крвна слика - се супер. Ехо, скрининг супер. Нифти тест правев се е добро. Примам терапија. На прегледи се е добро, бебе напредува како треба.
    И докторките ми викаат се е добро.
    Е само јас голема паничарка и ужасно се плашам. И молам Господ да е се во ред.
    Дај боже и кај тебе да е се добро. Одмарај само, колку што разбрав дома си и прво бебче ти е. Сега само лежи.

На newyear2015 и Autumn_ им се допаѓа ова.
  5. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Од ден 50€ така?

6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Мене не, а бев близначка. Од 7ми почнаа зошто минимално се скрати, било очекувано. Ако има нешто се гледа и абдоменално. Ама пак ако осеќате потреба, барајте си.
    Нема зошто језа, не боли и безбедно е. Минимално ја ставаат сондата. :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    За болка не ми е, туку колку е безбедно. Ама на докторкава и верувам па мислам не би ме ставила на ризик(во смисла ако не е препорачливо). Ја и без да барам оваа бременост ме гледа, дали дека често ме боли стомакот.

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.041
    Допаѓања:
    108.744
    @Yowannty општо убав состав имаат apivita , баш нешто ако планираш да купиш од нив прашај ја биодевојка :)
    И алверде имаат убави производи (барем за лице што сум користела) затоа баш сега кога одам за мк ќе купам доста работи , па се надевам ќе ни се погодат :)

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    14.572
    Здраво мешиња :)
    Од денес 23 недела. Толку неосетно ми поминаа се чудам кога стигнав до пола. Се си викам имам време ама и ова шо остана одма ќе ми летне и ќе се најдам на болница. :)
    Денес една вест за почината родилка многу ме потресе. Цел ден мислам на неа. Плус шо ја познавав уште толку ме растажи. ;( Стварно не знам веќе шо се дешава во здравствово наше. Да ти е страв да одиш на пораѓај, да се молиш жива да излезиш. :(
    Вистина секој со својата судбина, ама прежално ми е. :(
    Овие 2-3 дена многу ме болат препоните. Не знам да објаснам точно каде ама не можам саглам да одам. Пак ако седам подолго време готово се укочвам скрос, а работата ми е со седење. Некогаш ко ќе брзам не ни успевам да станам да се раздвижам. :worried: Па и бебево послабо мрда ако сум уморна. Еве сега дека легнав почна да тропка. :inlove:
    За цервиксот досега докторов не ми спомнал ни мерење ни должина ништо. Единствено во 12 недела ми измерија во странство дур бев. Толку. И страв ме фаќа понекогаш ко ќе осетам некоја болка одма натаму ми е умот. А малово си бара да го кревам плус не заспива сам туку со нишање. Тогаш ми е најтешко. И половина и стомак, раце се ме боли. Мажево само вика јас ќе го заспивам, ама ко ќе е со него многу го зафркава. Сакам таму, не нанам, сакам ова-она и на крај ќе се изнервирам и пак ќе го земам да ми тежи. :sweat: Па и плаче без потреба, драми невидени. Еве цела недела со мене заспиваше без проблем и плачење. Денес со него истата песна. И пак на крај јас си го кркам. :)
    Еве свекрва ми е тука и се нуди за да го заспие ама не оставам, не знам зошто ме фаќа некоја нервоза ко ќе е кај неа, а јас да стојам од страна. Не можам да поднесам. :| Ќе тераме вака дур можам, па можда до октомври ќе се научи сам да заспива. (fingers)
    Доста се распишав, очиве ми паѓаат за спиење.
    Добра ноќ :hai:

На tina2018, NNA, Autumn_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Ми текна сега, го читав интервјуто на Васка Леонтиќ за нејзината бременост. И баш спомна дека имала појаки мачнини и вкус на метал во уста во поодмината бременост. И рекле, после испитувања, дека и бил намален калиумот во организмот.
    Па ми текна дека некоја трудница (не ми текнува која) овде пред некој ден прашуваше за вкус на метал во уста.
    Па еве чисто ко информација, нека си консултира доктор за тоа

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Девојки, дали ве нервира прашањето за полот на бебето, посебно од луѓе што ви се само познаници?
    Мене ме иритира. Често првото прашање е "какво бебе носиш", "машко или женско", искрено не те прашуваат ни како си, директно тоа. Посебно ме нервира од луѓе што не ми се ни малку блиски, само на здраво што сум и некој општ муабет.

На Autumn_, Larahappy, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  12. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    655
    И тоа како ме нервира.Посебно сега со второ,дека првото е машко сега носам пак машко и одма коментари ај па 3то женско.Што е битен полот,само нека е живо и здраво.

На Autumn_, Magic13, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Не е 50 јас прашав 100 е ако сакаш сама да бидеш ако сакаш со дугарка е 50 ама не си сама, и во обичните соби се по двајца ама разликата во вип собата е дека имаш право на визита кога сакаш. Поздрав

14. newyear2015

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Jas lezev dva dena koga imav krvarenje i plativ 50 evra za den, nema soba so drugarka , samo edna vip soba e so eden krevet i fotelja...nema luks samo sto moze maz ti da dojde i da ostane kolku i koga saka

15. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Извини, мене така ми кажаа па еве ме имат лажано јас сакав вип соба затоа прашав ама крај родив во гостивар. Поздрав

16. newyear2015

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Da, prvo mi e posle eden spontan abortus so ivf posle 5 godini ...sega prirodno no so 100 komplikacii i bolki ...fala daj boze site da sme dobri i da spodelime vakva pozitivna energija posto ponekogas stravot znae da me pobedi i da poludam. Srekja sto ve imam feminki

Ti veruvam posto i za taa “vip soba” treba vrska da najdes i najlesno im e da gi otkacat lugjeto

На flower30 и NNA им се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    и јас не знам како одат мерењата,ни па мерките знам што значат. А ме интересира

18. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    So kolku cm otvorenost poragaat?
    Od kolku e startno i dali postepenoto otvaranje ubiva od bolka?
    Vlegov 9ti mesec, isplasena ko zajak sum... prv pregled od 9ti mesec mi e od ponedelnik taa nedela.
    Toa ctg koga prv pat se pravi.
    Imam milioni prasanja u glava i nieden odgovor :worried:

19. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Од 36та скоро сите почнуваат со цтг, а јас почнав од 34та затоа што на матичниот тоа му било пракса (300денари цтг ми наплаќа иначе:rofl:)
    А за пораѓање ваљда со 10цм пораѓаат, нека каже некој поискусен:lol:

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Јас само можам да ти кажам дека на ГАК примаат за пораѓај од 4 прста-сантими отворена,за другото некоја од второротките :D