Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Докторот строго мирување, трета бременост ми е ,со другите две сњ беше во ред.
    Две машки имам ,третово женско.
    Ај со лесно на сите.

На betty oh, Lorins, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Dali nekoja od vas bila na skrining vo cair...utre sum tamu i bi sakala da znam dali vlagas na vreme ili cekas so saati, jas sum so termin no kaj nas se e mozno. Sto potocno ke mi pravat, eho neli

3. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Јас дојдов да ве поздравам. Прекрасно поминав, бев максимално позитивна и така излегов. Реков јас, три сцени.. филмски...
    Болеше ама има крај, среќен крај. Уште сум пренасмеана и восхитена од тоа мое бебенце.
    Едит: со провокавиција, без анестезија бебе 4 кила.

На butterfly.mk, Girl-Rabbit, bella.gk и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Малечкоxxx

Малечкоxxx Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    156
    Обично ехо. Чим си со термин ке си влезеш горе доле на време не би требало мн да чекаш

На NNA и newyear2015 им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.005
    Ја да се фалам дека конечно пливав. :muscle: Јес да цели 5 минути пливав ама и тоа се брои. :D
    А на сите кажав дека ја кога ќе решам да пливам конечно ќе заврне и стварно. :devil: Ама инат ме фати, и влегов со толкави бранови внатре на 5 минути за инат на времето. :D

Едвај чекам да се апдејтираат термините па да се преброиме кои сме на ред. :D Од сеа ви кажувам да си терате како е редот, немој некоја случајно да ме пушти мене преку ред. Не сум спремна. :bandit: :wasntme: :D

На Lorins, Autumn_, tina2018 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Ми се плива и менеееее :)
    Уште 2 недели треба да чекам.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Значи не сум нормална. Цел ден низ дома работам, бришев прозори, качисе слези на стол, како вежбање ми дојде и сега почна ниско да ме заболува стомакот да ме стега, ко да ми е истргнат надолу од стоење и наведнување. Колку ми е криво сега, санки ме тераше некој. Инаку 10та недела.

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.005
    Ајде ајде што се 2 недели одма ќе поминат. :)

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Не е мое да се мешам, ама сега си на почеток на бременост. Без разлика дали се осеќаш супер(во смисла немаш мачнини), сметам дека треба помалку да се форсираш, барем сега.
    Настојувај да одмараш повеќе,и барем сега не се напрегај.
    Јас за болки од почеток пијам и Магнезиум директ, ми дозволи докторката.
    Мислам дека можеш да се напиеш ако имаш. И сега лежи одмарај

На butterfly.mk, ladymici, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  10. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Моите прозори метар прашина имаат. Ако мајка или свеки не фатат нешто по дома, мене нема сила што ќе ме натера. Јас единствено мијам чаши и чинии. Толку. Аа, почнав и прашина од стакло од маса да забришам. Свеки е задолжена за закачување и пеглање алишта и готвење, мама ми чисти. Маж спрема перална, мие садови. Јас само дугмиња стискам. Чувај си се, ако сама не се чуваш, нема кој. Ништо страшно, сега одмарај само.

На Girl-Rabbit, Andonia, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    пливај пливај,имаш воздупно перниче во стомак тоа држи :rofl: пливај додека можеш после здравје вгодина ова време.

Зедов денес магнезиум магцитра,докторот ми го препорача уште од третиот месец а јас дури сега во 8ми го земам :$ (facepalm) имав чудни болки притисок што знам што ли уште не кога земав кога не од оние магнезиум со в комплекс. Сеќавав дека слаби ми се почнаа и нозе да ме болат со оглед дека на работа повеќе време на нозе стојам. Отварам јас внатре... Абе огромни апчиња реков ова нема шанси да се голтне. А таман 60 внатре да истуркам уште 2 месеци.

Кога сме веќе кај лекови земав и капки против забоболка,што не се трпи не се трпи. Од апчиња ништо не смее да се пие ама болката не се трпи. Ставив еднаш фала богу помина. Од еднаш ништо не е. Претходно негде 2ри - 3ти месец пиев пола аналгин 2-3 пати ама реков ајде доста беше.

На flower30 и Yowannty им се допаѓа ова.
  12. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Баш како што велиш, не осеќам никакви мачнини ни промени и затоа не се ни припазувам, башка и втора бременост ми е, сум поопуштена. Лежам сега, се напив магнезиум дирекот и еден бедоксин. Сеуште ме стега долу ниско. Се надевам дека ќе ми дојде паметот.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    Добро утро.
    Ние веќе дома сме, одморени, исончани.
    @Yowannty го скрши мразот за капење. Кажи колку е убаво. Моево бебе ќе сака море дефиниривно. :inlove:И еве сум кандидат прва да раѓам пред сите. Ако сум крај на август, макар на 2 да родам не се жалам;)
    @Magic13 блазе си ви што одморот ви е за брзо, нас некако одма ни помина :( ама здравје до година со бебе ќе биде (poolparty)
    @ladymici не претерувај. Ова како она со магарето и зајакот доаѓа. Ама ти сега се мислиш и кога ќе легниш никој ќе нема. Јас така втора бременост, супер сум и од првиот ден не застанувам. Кај 24 недела на ехо др ми вели мн е доли спуштено бебето, ако не застаниш ќе го родиш пред време. Искрено не дека легнав, ама гледав да приседнам, и фала богу добра сум еве 31 недела се работам со одмори.
    @Мариаа. јас спас за непцата со ц витамин најдов. И кажав на др дека ми крварат ми рече вит ц. Земам сега редовно од 1000мг барем и железото ќе го врзи. Пробај.
    @marchi-cool и јас пред 2 дена имав ужасна главоболка и се напив парацетамол. Иако до сега освен витамин немам ништо друго земено, ама не се трпеше. Од еднаш нема гајле. Веќе големи сме.
    Сега дома работи колку сакаш а времето лета...

На marchi-cool, NNA, Софија 88 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.005
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Кога си во право, во право си. :D

@Presrekna комотно излагај преку ред женска. :D Како се наближува време, се поише и поише мене страв ме фаќа. :tmi: :wasntme:

На marchi-cool, Presrekna и NNA им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Абе сите сме исти. Јас сум со болки од првиот ден. Лежам поголем дел од денот. И ако еден ден ми е подобро, тој ден не седнувам. После наредните 2 недели пак сум со болки:).
    Жени... Не знаеме да одмараме:)

Ти сега барем припазувај повеќе, не кревај тешко, после се знае, сите сме турбо:D:D. Уствари знаеш веќе, имаш искуство:)

На Presrekna и NNA им се допаѓа ова.
  16. Baby boo

Baby boo Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2018
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    66
    Здраво,
    Дали некоја знае на веќе завршена патолошка може да се отвори боловање кај општ матичен лекар, пред да се отвори породилното? Фала..

17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво трунички .
    Денес на работа ама уморно . Вчера бевме на свадба , останавме до покасно а сабајле син ми будилникот во 6 и 30 не разбуди :whew: И сеа бројам саати да си одам дома и да си спијам . Оваа бременост мнг спијам .

Сакав да ве прашам како се справувате со емоциите кога ќе ви текне дека треба да го оставите првото дете дома а вие да идете на порагај ? и во мојот случај 5 дена ке бидам во болница без него , си плачам по некогаш ;(:D:D А да и оваа бременост хормоните ми се хаос ! си плачам нон стоп :x(facepalm)

На koritsaki, Lorins, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Мешковци како сте, жешкичко м?
    Ќе издржимее, силни сме ние.
    Абе сакав да прашам, каква препатативна козметика користите? Макар и декоративна?
    Мене сега некако страв ми е да се "шлапам" со се, а сум си гоолем мераклија на козметика. Сега на лице мачкам една наводно органска хидратантна крема со алое на Fleurance, а на тело само кокосово масло.
    Од декоратива, течна пудра на лореал True Match, понекогаш и камена на Seventeen, руменило, кармин и тоа.
    Лице наутро и навечер мијам со гел на Freezyderm. Толку.
    Вие како се средувате?

19. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Deneska pak bev bo Plodnost, bidejki pred 2 nedeli mi kazaa deka vo obem.na stomak e pomalo za 2 nedeli deneska se potvrdi deka seuste e za 2 ponazad i nemalo vreme za cekanje sledna nedela ke trebalo carski. Sledna nedela sum 38ma.. epten mi e strav ne sakav vaka sa ispadne.. se plasam:(:(

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Здраво мила . И јас користам на Fleurance ама онаа со Royal Jelly што е,ноќна и дневна.На Fleurance и мицеларна користам и пена за миење на ROC .Знам дека Алоето и се што во состав има Алое не се препорачува во бременост,затоа и не го користам .Прочепкај по нет види си сама па доколку јас сум во некоја заблуда информирај ме . За тело сеуште ја ставам од мојата омилена Балеа ,ама планирам да потражам нешто органско деновиве. Декоративна козметика не употребувам секојдневно па затоа си останав на истата што ја употребував и претходно ,ама тоа е максимум еднаш неделно .