Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    не разбирам мила ти кажаа ќе те пораѓаат само од таа причина што имало помал обем на стомак или едноставно дојдено е времето зошто за 38 веќе време ти е ?
    Во тежина како е бебето ? А и другите мерки си напредува ли ?
    Многу имам читано тука со разни мерки , па чим се породат гледаат дека врска нема со реалната ситуација живи, здрави прави бебиња се,.. така да не се плаши, ќе си се олесниш што убаво (y):muscle:

На marchi-cool, NNA, bela.m и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Ви благодарам на сите за честитките.
    Поголем дел од времето заборавам дека сум трудна. Посетувам курс, потоа низ дома да се пофати нешто, па дете од градинка...капак на се само ми се спие.

Немам нешто кој знае што да кажам.
    Кратко реков да ве поздравам.
    После оваа недела ќе ве дружам почесто.

На flower30, VedaG10, Autumn_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Se e vo red so postelka so plodova voda, ctg e super... me proveruvase vaginalno ne sum bila ic otvorena a bidejki e ponazad so 2 nedeli nemalo vreme za cekanje pa sledna nedela da sme zavrsele raganje... nez so da kazam. Sledna kontrola mi e narednata nedela pa togas da se dog za koj den?? Nez so e pricinata so brza za carski... nez so da kazam epten se iznervirav ne mislev deka vaka ke ispadne.. znaci haos cela bremenost se nes da te maci...

4. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    И јас мака мачам со отечени непца кои крварат. После миење заби ставам 3%-тен хидроген во уста и го држам минимум една минута. Многу ми помага, а и дезинфицира.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    незнам кој доктор те води таму но очигледно некој многу те вади од памет, да било нешто алармантно бар по мене ќе те породат уште сега, нема да чекаат наредна контрола па после да закажуваат... туку работава да те изнервира само и исплаши...по моја логика не е ништо страшно верувај до сега на итен царски би те зеле, така да немаш потреба од плашење... уште малку со бебуш ќе се гушкаш не се секирај... а и да е послабо бебето што е битно живо, здраво да е , ќе си надокнади :muscle::hug:

На flower30, NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  6. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Здраво мамичкии јас да ви се придружам 15+1 досега сум добро со минимални мачнини поминав се е во ред така да е до крај на сите му посакувам истото.
    Од терапијам примам утрогестан по 1 на ден,фемибион и магнезиум директ по 1 исто така испив и имприл 2 паковања ама ми ги прекинаа доволно биле.
    Е сега имам едно прашање од сабајлето имам некоја чудна болка во стомакот тапа болка да се нарече повремена е ,незнам точно како и јас да ја објаснам дали грчеви се незнам или бодежи.И се јавив на матичната вели дека магнезиум ми било малку1 на ден но сепак да поминам да ме виде.
    Дали се нормални тие такви симптоми ?

На Lorins и VedaG10 им се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.673
    Ако бебето е назад две недели со раст, по логично е да те остават да порасне, а не да те породат. Исто како да сака некој да те пораѓа во 36та недела со царски.
    Зошто не сакаат природно?
    Кај мене настојуваат за договирен царски доктори што очекуваат да им пуштиш некој денар, да не е и тука иста ситуација :)

На Mia Fuentes и Софија 88 им се допаѓа ова.
  8. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Колку што знам кога бебето назадува со мерките само во стомакот, укажува дека нема добар проток/не се храни доволно. Кога расте бебето прво нутриентите ги користи за развој на витални органи , мозоче а после останатото за да става на маса, килажа и баш затоа заостанува само во стомачето. Ова ми е прочитано некаде, може и да ми е разбрано не доразбрано, во што се сомневам ама не сум медицинско лице. Која недела си, не разбрав зашто се плашиш, ништо не е страшно ако има индикација да те породат на време со царски

На Mihaela123456 и NNA им се допаѓа ова.
  9. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ако бебето е назад со мерки значи постелката е со намалена функција и бебето се вади штом докторите проценат дека е безбедно, постелката не се регенерира па бебето да си надокнади, туку само полош проток ќе има и не дај Боже полоши работи да се случат

На Mihaela123456 и NNA им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.673
    Па нели даваат клексани за подобар проток во вакви случаеви.
    Така сум читала негде.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ако е при крај и ако веќе толку назадува претпоставувам дека нема да завршат работа клексаните

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    не сум медицинско лице но ќе си кажам од мој случај и кај мене стомакот назадува, ова дека не се храни добро и нема добар проток воопшто не ми е кажано...баш напротив супер постелка, проток се супер така да јас не би ги поврзала овие две работи едноставно не се сите бебиња со дебели стомачиња, а тие ехо мерки не се прецизни...така да не не вади од памет плис

На Mia Fuentes, ocicka2014 и Autumn_ им се допаѓа ова.
  13. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Пред тоа што ти го кажале гинеколозите јас молчам апсолутно, и ако ти рекле се е супер тогаш сигурно е така, ама ако мене ми речат дека заради тоа што назадува ќе ме породат во сосем безбедна недела нема да го сфатам како намера само да ме исплаши и изнервира, сигурно не ги знаеме сите детали на прегледот, јас сама сум излегувала од преглед полузбунета “што сакаше да каже докторов” ама ако препораката е јасна и на следен преглед, нема тука што да се дискутира. Поентата ми беше дека @Leo-nora не треба да се плаши ако докторите увидат дека има индикација за царски, значи добро што приметиле и регираат, до следен преглед може и да кажат сега супер се мерките, затоа без разочарување

На tina2018 и NNA им се допаѓа ова.
  14. mamaibebe

mamaibebe Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    66
    Denes gizedov rezultatite od krvnata slika...hemoglobinot 115.mi prepisaa feroglobin.ama zaboraviv da Prasam za ishranata shto da jadam za da se pokaci... nekoj sovet?

15. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Е да и јас ова сакав да го напишам, и јас тоа го знам значи бебето не се храни доволно подобро нека го ваѓат, 38 недела е тамам мене ливринова сакаше да го извади на 38 недела моето бебе само зато што таа ке оди на одмор и сакаше да ми стави провокација, затоа пораѓав во мојот град. Поздрав

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Два апартмани се еден со еден кревет и е 100 евра и еден со два кревета и е 50 евра од ден.
    Јас бев скоро цел ден во апартманот што е со два кревета додека не се ослободи кревет,и да ти кажам искрено собите се скроз исти,со тоа што во апартманот има зебра завеси и две фотељи и посета кога сакаш.
    Другото е се исто,во сите соби се по два кревета.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Да не се разбереме погрешно, не тврдам дека ова е случај со @Leo-nora , туку општ факт што го знам, не би сакала паника да направам, убаво кажа @Софија 88 ако било итно ќе го ваделе одма, ама секогаш сум за да сериозно се сфатат докторите, ако викаат царски... царски

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  18. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    @Autumn_ @Софија 88 na ova izvestajot pisuva postelka ll stepen, so znaci nezz...ureden dopler na ACM, OPV dovolno....
    Neznam nis ne mi e jasno, ednostavno me zbuni skroz.. se okej mi vika ctg super pokaza... ama da go zavrsime raganjeto sledna nedela... po koja osnova neznam, sto e pricinata. Sreda da odam na pregled pak za togas da vidime i da se dog koj den. Me gledase vaginalno so prsti, bolki jaki osetiv i vika ne si otvorena stok te bole.. pa me bole ete so da praam.
    Vikam ima li sansi do togas da se otvoram, vika ne veruvam..

На NNA, Autumn_ и Софија 88 им се допаѓа ова.
  19. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Следниот пат убаво испрашај го докторот, ако уште вика царски, зашто вика, на што се сомнева, кој е ризикот, некогаш и докториве мислат дека знаеме повеќе од што знаеме. Ти смирено и без паника, макар побарај и второ мислење ако имаш каде, ама ако ти објасни зашто смета дека порано треба царски, ич да не се разочаруваш, не има многу тука што пораѓајот ни е сосем различен од што сме очекувале, релакс ;)

20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Уреден доплер значи дека протоците се добри,а ОПВ значи дека плодовата вода е ок и со нормално количество. Немаш никакви индикации за плашење сега. Пробај друг доктор да те види.

На Leo-nora, NNA, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.