Zdravo idni mamicki, vasi mislenja i iskustva za prisca vo 12 nedela? Kade ste pravele i dali pri konstatiran High risk ponatamu se konstatirani realni anomalii ili prisca cesto doveduva do panika? Pretpocitam mislenja od iskustvo!!! Jas imam odlicni rezultati od skrining no sega cekam i sevkupni rezultati od krvna analiza. Primerok e ispraten vo PZU Pavlina Skopje! Pozdrav, ubav den
А зошто се замараш унапред. Види ги резултатите прво нека ти стасаат како ќе бидат. Инаку мене во Ре Медика кога го правев првиот скрининг ми рече докторката според резултатите од скрининг немаш потреба од приска. Па можеш да заклучиш колку е битна приската
Исто ми рече и мојот матичен. Правев приска затоа што сум 36. Втора бременост. Се надевам на се најдобро, но мајка , да си мисли
Немој да се плашиш. Внуката од сестра ми беше помала во мешето и се роди во 38 недела со царски затади тоа. Ене ја здрава и жива само многу палава и лична Инаку денес бев на преглед бебуш скоро 1500 напреднат 200-250 за недела дена. И мене ми рече дека мешето му заостанува за 1 недела но и минатиот пат беше исто, важно напредува. Јас +300 гр оваа недела на одмор и тие во бебе. И конечно свртено е со главчето надолу убаво наместено. Нека не мрда сега пак горе.
Ajde so lesno i ne se zezaj, lezi odmaraj kolku sto mozes . Imas srekja so imas normalna bremenost i daj boze do kraj taka da isteras. Pozz
Жени ми фали да кукам во темава. Ве читам редовно, и таман кога сакам да пишам да ве поздравам беба викнува да плаче и ме прекинува гледам добрички сте ми сите, мило ми е јака ви душа со променливово време, јас не сум трудна па едвај го поднесувам @Leo-nora срце додека лежев на патолошка постојано ме прегледуваа дали напредува бебето. Кога ја прашав докторката зошто толку често проверуваат мерки ми кажа дека доколку бебето подолго време не напредува, дали во тежина, дали во одредена мерка, а веќе е во недела безбедна за пораѓај, тогаш е подобро да се роди. Ако стагнира значи дека не се исхранува доволно од некоја причина, без разлика дали станува збор за слаби протоци, презреана постелка и нешто трето, а се додека е во стомак не може да се влијае врз тоа колку се исхранува. Надвор е веќе друго. Затоа не се плаши. 38ма недела е таман за пораѓај. Башка се сеќавам ти колку мака виде во бременоста, радувај се што ќе се олесниш и ќе си гушкаш бебе. Ве гушкам сите
Eve sum i jas ...se vrativ od 2 skrining. Doktorot voopsto ne objasnuvase, samo potvrdi deka e masko, dobra postelka , bebeto e dobro i tolku . Jas zboram zboram zboram on si kjutese, ne mi se veruvase deka nema da mi kaze detali . Na kraj mi go dade izvestajot i tolku
Da ne pisam posebno na sekoj.. fala vi na site za utehite i sovetite. ednostavno se pomiriv so carskiot, samo mi bese strav zas ne e nis 2ra nedela od 9ti bara da sum otvorena... na pat do doma se iznaplaiv so mn prasalnici vo glava. E sega neznam dali do sleden pregled da baram drugo mislenje vo dr privatna bolnica? Cisto da vidime dali navistina treba da se ubrza procesot za carski... vase mislenje?
Јас секогаш сум за второ мислење. Само тоа ти е доказ. Се друго е претпоставка и нема да ти донесе мир.
Јас само за Димчев можам да ти кажам мислење, само кај него сум била во Систина (3 пати) и мислам дека е одличен.
И јас сум во Плодност за пораѓај. Мене ми рекоа ако се е во ред ќе тераме до термин и ако треба ќе те ставиме на мирување да дочекаме термин. Но ако се отвориш или имаме индикации дека плодот не расте веднаш индуцираме пораѓај. Јас имам целосна доверба во оваа болница. Многу внимателно одат на случаите и не оставаат ништо на ризик. Само немој да се стресираш премну, се делува на бебето. Инаку 38 недела не е рано. Јас синко го родив во 37+5 спонтано
Девојки ајде нека дојде мојот ден да си се гушкам со бебуш.Ајде,ајде....нека мрднат деновиве.Во последно време ми се пие мнооогу кафе турско или оние 3во 1(дали смеам да се напијам дека имаат кофеин па ми фуфка).Иначе сум 31+.
Женички 31 недела сум и денес осеќам штрекања во јајници ќе ме сецне и го снемува, а кога се движам па макар и два чекори осеќам притисок доле кај бешика и јајници, мислиш ќе ми испаднат ко камења да носам ... некој со слични работи и дали е нормално ова ?