Кај ја најде Павлина жити се! Незнам веќе кој оди таму и дали уште постои ... Приска на клиника правев.
i jas bev denes kaj nego i isto pominav. Edna recenica samo mi kaza, mi dade matna slika i tolku. ke si platam vo sistina kaj dimcev dur uste imam vreme.
Добро вечер жени , како сте ми ? не сум се уклучила цел ден а вие 5 страни сте изнапишале Јас денес заморно , немав многу време да седнам да ве читам , станав рано да завршам сабајлечки некои работи па на работа , па ќерка ми ја носев на роденден.. ја бањав , па со мајка ми на скајп саат време па сега дури легнав.. @bela.m кога сме кај козметиката , јас и пред бременост гледав колку толку да користам нешѕо поприродно за нега на лице , имав мрсно лице и користев креми на Dr.Hauschka и една фирма Апивита што ја има овде во Грчка.. Е сега од пред недела дена гледам лицето на образите и кај носот ми се лупи, а на останатите делови ми е нормално. Јас понекогаш порачувам и од оваа страна ecco-verde италијанска е , сите производи за нега и декоратива се природни и ми стигаат мене овде за околу 7 дена , а и многу поевтини се , па баш сега ќе ја прашував биодевојка што да земам за кожава , ваљда нешто за нормална до сува кожа ќе земам. А баш гледав една крема со алое вера , ме интересира зошто не смее да се користи?
Ах мила како да имав избор. Приватната лабораторија кај што дадов со нив соработува. Друг избор немав... Се надевам нема да ми бидат бадијала парите кои ич не ги жалам но очекувам реални резултати.
А што очекувавте да ви каже? Штом не потенцирал нешто значи во ред е. Ич ништо нека не кажи, само нека рече добро е, нема потреба од многу зборување. Еве мојата докторка секој преглед кажува пример: бутна коска треба да биде до толку и толку должина, кај бебето е волку, во ред е. И за се што проверува кажува. Ама па ако докторот се сомневал во нешто не верувам дека немало да ви кажи.
здраво, дали имате искуство со селф клеар тестот ( 5 дена по зачнување)? на 8ми ден од однос го правев излезе негативен, дали е уште рано? ве молам за совет неможев да најдам тема за тестовиве затоа тука се упатив. фала пуно
На 8ми ден ако има бременост веќе треба да покаже две цртки. Доволно долг период е поминат за да се покаже. Јас на пример кога бев на втор скрининг (знаејќи дека се прави заради вродени аномалии) очекував да почне, срце-уредно,бубрези-уредни и се така со ред да ги спомне сите органи и да потврди дека се формирани. За сметка на тоа слушнав само:еве надлактица,подлактица,бутна коска, (срцето сфатив сама дека е тоа на екранот поради пулсот) и на крај ова ќе биде витално момче. Ниту мерки да каже колку треба да бидат, ниту колку се. Потоа во извештајот видов дека напишал и за плодова вода и плацента,па дури и зрелост од 2 степен за дома да бидам цела во прашалници што значи тоа, зарем не е многу зрелост од 2 степен во 22 недела... Не бараме којзнае колку ама барем кратко и јасно да се каже.
од парацетамол ништо посебно не гледам. Магнезиумот ми помага ама да е поголема доза не онаа во прашак - кесичка од 370 или 400гр. Ми даде докторот магцитра 1900 мислам пишува дека е во милиграми ама ќе проверам. Е од него има ефект. Ме опушта исто како диазепам да сум пиела моето не е баш мало а и секако само дома нема да е а сигурно и твоето. И ќе видиш дека повеќе ти ќе плачеш по него место тоа по тебе како што очекуваш. Јас така на работа прв пат кога го оставив о заодев,4 години имаше беше цело време со меме реков како ќе издржи без мене и така седам јас на рабора плачам и се јавувам на секој пола сат. За на крај да ми рече аман мамо 1000 пати се јавуваш досадна стана. И се подсмирив. за тело бекутан масло ама ако ми текне или ако имам време. За лице само прајмер и маскара и ајт со здравје Доста е па и во жештинава со што ќе се шлапаш на лице?
Па како за прва бременост очекуваш повеќе информации од втор скрининг кој е најважен,не само 'бебето одговара со гестациската недела'. Го чекаш скринингпв еден месец, одиш таму, и докторот си гледа во монитор, ти во таван, па мисли ти 20 мин што гледа и зошто молчи.
Најбитно е докторот да каже дека се е добро. И да ви каже детали, ниеден од нас нема такви познавања од медицината за да сами процените што е добро а што не ваља, па ќе отидете дома и ќе земете да гуглате и од толку информации на интернет, на крај уште толку ќе се збуните. Ако нешто не чини, докторот ќе спомне. Чим се е во ред за џабе џава кревате, место да сте среќни. Мене докторот еднаш ме збуни со вода во мозоче, ако имало поише ќе било вака, ако имало помалку ќе било онака.. а уствари моето бебе има нормално. Виде дека ме збуни и исплаши оти не го разбрав, па ми објаснуваа со маж после пола саат дека нашето е добро, туку не требало да има повеќе од тоа што има... абе глупости. И од тогаш чиста работа, ова е бутче и е добро, срце добро, мозоче добро, детали нека одат во архива. Оти мене како мајка ми е најбитен заклучокот на крај - се да е добро. @koritsaki женска, прашаците што ги барав овде и двата ги нема.. и сега не знам што да праам. Или да нарачувам следниве години Ариел бејби кој со достава од Атина ќе биде 15 евра, или да импровизирам со што се наоѓа овде... како си задоволна од продерм детергентот?
@Yowannty ги нема а хм , јас купував што ќе ми дојде при рака од детскиве прашаци, ама зошто имаме продавница и мм го наоѓаше за подобра цена , најчесто го земав Продермот. Немав никаква жалба од него , добро мириса - нежен мирис , добро ги переше алиштата. Леле 15 евра многу е срц , а да знаеш дека често ќе переш Јас едно време бев заинтересирана за био прашак за перење бебешки https://www.organicbrands.gr/el/pro...cting-laundry-poweder-for-baby-clothes?sz=167 https://www.harmonys.gr/index.php?_...Naturae-Biricco-Baby-Liquid-Laundry-Detergent ги гледав на skroutz.gr е сега не знам по нашиве места кај што живееме кај може да ги има ама претпоставувам по продавнициве кај што се продава здрава храна , органска козметика и сл. А не се којзнае колку поскапи од тие што ги има по супермаркетите
@koritsaki Воопшто не прогуглав за да видам од кои причини алоето не е добро во бременост. Само ќе си завртам нешто во глава, а не би сакала да се вознемирувам. Не требало и толку. Инаку мене најмногу ми одговара обичен пантенол за лице. Плус и безбеден е. Арно ама тој на Фитогал што го користев го нема никаде веќе. А беше смешни 90 денари. Имам користено од најскапа со најефтина козметика и ништо не ми се покажало подобро од тоа кремче. Вчера купив пантенол на галеника ама повеќе како маст е, помрсна. За навечер е екстра ама за под пудра нема да ја бива мислам. Исто така, здравје и за доење, аптекарката ми кажа дека градите се мачкале, без потреба од измивање пред подој. За оваа на галеника зборувам
@koritsaki што е многу многу е 15 евра за детергент што ќе лета како алва. Ама па стварно не знам што да праам.... Иначе баш вчера со маж гледавме био детергент не знам дали баш некој од овие беше, ама па тој што го гледавме беше поскап, 13 евра само детергентот, со достава којзнае колку ќе фати... а овие што ги постира баш ќе прочачкам дал може овде да се најдат..
Феминки едно прашање, доколку се сомневате во бременост и одите на гинеколог, дали е дозволено вагинално да ве провери веднаш за да се констатира бременоста или само преку ехо?
Kako toa sto ocekuvavme so ogled na toa deka cekam 5 meseci so 300 cuda da znam do kade sme stignale a ne on samo da molci....ne se tolerira bogami no nemame drug izbor osven privatno.Ne baram nisto osven malku vnimanie no toa e ....daj boze da e se kako sto treba a ne na kraj da mi kazat nesto loso i da poludam. Srekja sto ve imam feminki i od vas nauciv mnogu raboti i dobiv mnogu podrska.
Ај здраво од мене Последниве недели ќе ги поминам во кукање затоа што секое делче од телово ме боли. Ниту да спијам,ниту да седам можам Почнав да перам постелини,бањарки и тетри. Цел стан на бебе ми мириса,убавини анти стрес терапија Ме лупа филм дека нема да стигнам да ги направам последните брисеви,закажано имам крај на 35та цело време трипам дека мажево порано ќе дојде Ај да допијам кафе,може и ќе пеглам