Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Несмеат да те избркаат од работа бремена! Убаво распрашај се, има тука тема и за правни совети, пролистај, ќе најдеш. Среќно! ;)

На nedzma му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Еве ти детални информации на овој линкhttp://bebeboom.mk/pravni-informatsii-za-trudni-zheni-i-nivni-chpp/, не можат да те избркаат заштитена си како бремена затоа немој да се плашиш.

3. kostadinka11

kostadinka11 Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    4 nedela sum od bremenost mi se pojavi malo krvarenje :( sto moze da znaci malku sum uplasena

4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    здраво девојки,
    сакам да прашам дали е нормално и дали од бременоста ова е многи сум нервозна ниту можам да спојам многу стресно се чуствувам.жногу ми се плаче понекогаш.што можам да направам се трудам да се контролирам ама ништо не ми помага дали е штетно за бебето ?многу ви благодарам за советите имајте убав викенд :*
    поздра

5. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Добро вечер девојки само на кратко да ве поздравам...овие два дена на форумов се релаксирам,некако мноогу сум нервозна не дека има некоја посебна причина (ми влезе во глава дека буквално немам што да облечам) со хеланки скиснав веќе,фармерки-и последниот пар што ми беше таман почна да ме стега кај мешко,за кратко време доста порасна...и два дена си плачам од таа глупава мисла-немам што да облечам...а да отворам шкафот фул е...ама ајде.

За крајот на денов најдов нешто на што слатко се изнасмеав...погледнете и вие :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=E4h6nphw9Bo#t=45
    http://www.youtube.com/watch?v=OetCpTJu9T4

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    немаат право бремена зена да бркат од работа.. законот ги стити трудниците.. ако те избркаат од работа не потписувај нисто туку едноставно пријави ги ... и ке ги стопат со казна и плус тебе ке ти платат остета.. јас моите ги пријави у трудова им одеа инспекција па ми платија придонеси и плата ми дадоа... не се пласи нисто не ти мозат
    kostadinka11 подхитно на лекар

7. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    Slimy исплачи се кога ти е тешко мислам дека е подобро отколку да го собираш во себе, нека искочи се од тебе и после главата горе, можам само да кажам дека хормоните си го прават своето во бременоста и на секоја ситуација гледаме тродупло трагично, така да не се нервирај, на бебчо не му е ништо ама гледај да се смириш ;)
    јас бев иста таму трети месец ме фатија кризи од плачење на моменти до смеење и така многу променливо расположение, испомешани чуства, стравови, паника и сл. али не се секирај ќе се стабилизираш, гледај да разговараш колку можеш повеќе се што те сеќира да излезе надвор , дали со мажето дали со блиски другарки со кој можеш :)
    ќе помине верувај :hug:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Добро утро од мене јас сум станата од рано сабајле, со надеж дека времето ке се подобри да шетнеме некаде ,ама изгледа ништо од бизнисот. Инаку сме добри вчера бевме на последната контрола клоцко расте и полека полека почнува да пакува куферите за надвор. Со душа го чекаме поздрав од нас да се фатиме нешто за работа :D

9. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Здраво мамички од нас ние денес сме добри и сега убо ја осеќам како се движи ми се познава и раце и нозе кога се растегнува само не можам да разликам дали е нога , рака или лактот :D еве дури пишувам ме шутира внатре посебно околу папокот ама се радувам бев многу исплашена по вашите совети се отпуштив и таа почна да си мрда , значи голема улога игра психата , инаку вчера бев на контрола па големи сме 1940 грама скоро две недели напредни сме само ме интересира кога едно бебе е напредно дали само во тежината е напредно или и во другиот процес на развивање ? Многу ме интересира тоа кој знај нека ми одговори изгледа ке се родиме многу порано сега сме 31 недела а 1940 грама хмммм Али нека е здрава и жива порано се грижев ама сега не поарно нека се роди буцка отколку мала па во инкубатор да биди како што рече една фемининка , инаку вчера бевме да купиме количка ја купивме 400 евра ама со три дела, и со најлон за заштита од дожд и чанта па кефој сум оти ја најдев на намаление а тие колички коштат повеке од 600 па си зедевме и креветче за спална ама тоа ке го добиеме во јануари кога ке имам време ке ја ставам количката да ја видите ама во друга тема , извините за долгиот пост Али радосна сум што уште малце ке се гушкам со керќичката па се што купувам ме исполнува имајте пријатен ден :*

На ddevojce и gluvarche им се допаѓа ова.
  10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добро утро и од нас ние сме добри синока не сме спиеле бас добро се вртевме цела вецер.. имав центрафуга у стомакот :D сности бебето правесе вртоломи :rofl: колку ми е било интересно.. нека ми е здраво и зиво....времето е убаво денеск па ке излеземе малку у сопинг... бидете поздравении убав деен

11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    многу ти благодарам глуварче за советите.
    многу ми е полесно кога гледам дека не де чуствувам само јас така дека не ми се случува само мене тоа зашто почнувам да паничам да помислам дека навистина нешто не е во ред со мене.
    еве во понеделник треба да одам на контрола едвај чекам да ми каже докторот дека све е во ред со моето бебе.
    станав многу паничарка сега во бременост изгледа од хормоните исто така и чуствителна многу се земам при срце.
    се нафевам дека овој период ќе ми помине брзо.
    поздрав до сите вас:)

На gluvarche му/ѝ се допаѓа ова.
  12. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Мешковци здраво и од мене. После цела ноќ лелекање и офкање конечно успеав да станам од кревет и мислам дека ќе се распаднам цела на два дела. Од спиењето настрана и од тежината ме болат колковиве, неможам да си најдам поза за спиење се вртам на 5 минути многу ми е тешко последниве 2 недели од таа гледна страна, а на грб неможам никако да спијам незнам што ќе се прави до крајот.
    Бебуш не е застанат, ме убива со клоцање и тоа е тоа. Мм вика за цела бременост што немаше никакви проблеми откако влезе во 9-ти месец некако наеднаш се нешто почнува да ми станува од страна на болки и тежина и мачнина.
    Едвај чекам да дојде крајот, да ми речи некој ајде одиме да раѓаш-тргнувам без никакво двоумење одма :D

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    ако случајно најдиш лек кажимиго и мене ;( :worried:

14. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Да се јавиме кај баба Рада сигурно таја знај некој лек. А во краен случај Доктор Оз :rofl: :rofl: :rofl:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ме снема и сега ме има пак :P ама ќе се читаме во темите Бебе.
    Мамички, пресреќна сум си. Си се гушкаме со бебуш и не можам да ви опишам чувството какво е :inlove: :inlove: :inlove:

На gluvarche, Jagoda123, ddevojce и 6 други им се допаѓа ова.
  16. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Честитки мила да е живо и здраво бебенцето, само среќа да ве следи. :inlove: :clap:

17. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Cestittki captivating da e zdrava i zivaa :D :*

18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    35.326
    честитки мила, да сте живи и здрави и да бидете најсреќни цел живот.

19. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    captivating честитки да е живо и здраво бебушко големо да расте. :$ :hug: :inlove:

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Само да ве поздравам официјално во зимава :lol:
    денес сум фулл со обврски, до сега гости, другите кај и да се ќе стигнат.
    Така да се читкаме во вечерните часови ако успеам.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.