Искуства со ешерикија,21недела сум!После две год.ми се јави.100000е,инаку нешто посебно не ја чувствувам.Чекам да видам гинекологот што ќе ми каже.
@koritsaki како што имам читано и да си алергична при првото каснување од пчела не се јавува алергиска реакција. Тек од второ каснување се јавува алергијата. Син ми пред некоја недела го касна на челото, скоро во косата и цело лице му потече, очите му се затворија, ама не е алергичен и претходно е неколку пати каснат.
Умебоши (јапонски сливи), се продаваат во продавниците за здрава храна. Една недела ќе јадеш по пола насабајле на гладно и семката ќе ја задржиш во уста 5-10минути за се да внесеш од сливата, иначе се како маслинки малечки и премногу солени. Мене само ова ми помогна, а испив претходно 3-4кутии ампицилин и џабе.
Здраво Ме интересира дали царски по моја желба се наплаќа ( на незакажан термин) и закажан Во кој случај се наплаќа Чаир
Не може да се закаже пораѓај по желба (царски) во државна клиника. Освен ако немаш врски некои не знам...
Ова со измолзувањето како јас да сум го пишала... од збор до збор е така... јас го искусив пред 1 недела на гак.. мене плус ми викаа дека немам млеко и не можам да дојам.. после сум немала брадавици а сум имала млеко... после сум имала млеко за 10 деца да цицаат... ако сифе ги сфаќав здраво за готово ќе заминев в Бардовци
@Presrekna по еден месец пиење хемовит и вит.ц, мојот хемоглобин останал непроменет 105. Серумско железо добро, исто намален хематокрит и еритроцити што укажува на анемија. Ке видам што ке ми дадат следно, ке пишам. Друго холестеролот и триглицеридите покачени, но овој пат триглицеридите 4,46 се загрижив.
Размислете дека ќе го родуте човечето што најмногу ќе го сакате.Се е дел од природа,размислувајте на убави работи.Не си правете ваков стрес.
Немој срцка да се стресираш сега н крај, секој случај сам за себе. Мисли си и дека твојот ке биде филмски како на другарка ке биде се супер.
Софи мајче не се секирај, тие си трошат твои резерви. И плус се што јадеш кај нив оди. Јас цели 5 месеци на почеток губев на килажа, цело време повраќав од се ми се гадеше ништо не јадев, а бебе се развиваше нормално. Сега се чудам, како на толку малку јадење качувам по кило-две. Со 2 оброка на ден од кои доручек ми е стандард корнфлекс, и ручек нормален, на пример денеска една полнета пиперка со салата. Вечер или ќе каснам некоја цреша или слива или ништо. Во меѓувреме само чаша џус од портокал со железото, и многу вода. И сега за саат ипол сум на контрола, гарант пак ќе ми каже дека сум накачила килце две и пак ќе се чудам од каде. Иначе во цела бременост имав само еден единствен ден каде бев лакома и не знам што све не прејадов тој ден. И толку беше. А си мислев тоа е тоа, ми се отвори апетитот, ама не. Јас немам големо огледало и си мислев дека сум иста и не растам многу. Се до пред некој ден кога мајка ми ми побара слика да ме види, и маж ме шкрапна. Па има значителна разлика споредено со сликите од пред некоја недела. Ко лубеница да сум голтнала буквално сум сега.
https://www.facebook.com/532977133526489/posts/1301737199983808/ Јас од оваа страна си порачав постелнина за 3600 ден доста парчиња има. Имам и од синко 2 една жолта една крем доста скапи ги земав тогаш и искрено оваа од ќеф за нова да биде ја порачав. Спојлер Инаку денес пак цел ден со молери, не сум седната. Сега заминаа утре пак, ама барем се движиме кон крајот. Беба само неколку пати ја осетив денес. Цел ден на вибрации е душа мала. Ама и ветив откако ќе се роди цело време неа ќе и го посветам.