Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    прашував и кај нив имаат мн убави, но искрено кога ми кажа дека оградите ги полнеле со антибактериски силикон, се замислив... не сум мн упатена колку е тој безбеден и каков е тој силикон ... може и да нема гајле да таков треба да биде, али еве пишете ако имате инфо дали е тој сигурен или не :?:

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Mamicki aj ve molam pomognete mi inace ke puknam od nervoza...doktorkata vo cair koja trebase utre da mi obezbedi izvestaj so konzilijarno mislenje me zaboravila i zaminala na odmor. Jas toj izvestaj treba da go dostavam do komisija do 03.07.2019. Dali mozam da zakazam termin vo sistina i od niv da pobaram izvestaj so konzilijarno mislenje....

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    почекај,ќе те советуваат сестрите ако треба, се зависи од тоа бебето како ќе се научи на рефлексот на цицање. Тоа само си ги извлекува брадавиците со цицањето ама јас не бев изгледа толку упорна па пробував на полесен начин со "реквизити"
    јас го имам истово неколку дена освен стврднат стомак. Односно мене стврднат малку ми е горе помеѓу папукот и дијафрагмата ( се надевам разбирате за кое место станува збор)
    со нив има поголеми шанси бебето со млекото да се изнаголта и воздух после да се чудиш од тоа колку грчеви може да има.

На koritsaki, Makedonka007 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    сестра на моја пријателка се породи така со разлика од околу 6-7 години.
    мене ништо не ми побараа со првото. Или дали 200 ден мислам платив за инфузии не знам што

5. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Можеш во Систина или Ремедика, само на претходните страни прочитав дека се плаќа.

6. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Женскии, кога ви се спушти бебето? Јас сум 37ма и уште ми е под гради, умирам од киселини, сабајле на контрола докторот ми рече требало да се спушти веќе ама моево излеа абер нема за излегување(facepalm)

7. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Нема баш некое правило. Со син ми бев на контрола во 37 недела беше вторник, уште беше високо. Се породив во сабота, се спуштил за раѓање.

На Martka и hristinan12 им се допаѓа ова.
  8. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Абе ќе си пукнам од болка. Многу ме болат препоните и погоре притиска на матката изгледа. Бев на гинеколог ми рече не си отворена, ми закажа следна контрола за 2 дена. А сега умирам од болки, не се издржливи. При секое движење ме боли. Оххх. Нормално ли е ова или да барам чаре?

9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Нормално е. Се подготвува телото :) пиј вода колку што можеш повеќе.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Маленааа ајдее ве чекаме (waiting) :hug: како оди успеваш ли да се движиш? Многу ли се јаки болките пиеш ли магнезиум?

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Тотхемата се добри ама тешки ако можеш да ги поднесеш супер а за другите незнам.

На Mini90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    655
    Сидерал.За испиени околу 20кесички го качив железото од 4 на 10.Тотхемата е ако е намален хемоглобинот.

На Mini90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Охх бе мила. Ептен се осеќа притисок. Не можам ни да се вртам, ни да станам, ни да се исправам. Мм ми поможва цело време. Ама сега сабајле е на работа, што ќе правам сама до 15ч.... Ајде ќе се издржи. Ќе пијам вода.

На Мариаа. и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  14. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Абе мила до пред 3 дена немав ништо, никаква болка и се движев и излегував на прошетки, ресторан ама од среда наваму со болки сум, големи. За спиење да не прајме муабет, ич не сум спана.
    Ама ајде даа ситно броиме. Треба сабота на контрола па ќе видиме што ќе рече гинекологот.
    Ете гледаш магнезиум не пијам. Еве сега ќе земам одма. Па ајде се читаме за скоро со убави вести :inlove:

На marchi-cool, koritsaki и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.493
    Допаѓања:
    183.892
    Добро утро труднички :)

Вчера доктор рече се е супер. Плацента ок, вода доволно, бебе со главче надолу, да се надеваме така дека ќе остане. Тоа што со коленца ме мава во дијафрагма ќе преживеам. :wasntme: Го прашав докторот ако помалку го чувствувам дека претка кога да се загрижам, рече нема простор за грижи, се случува и тоа е нормално да се стиши на некое време. Да легнам на грб подигната на 2 перници, да каснам нешто благце и да пробам да го занишам стомакот сама. Еве ви совет што да направите пред да почнете да паничите ако не го чувствувате бебе некое време. :)

Следна контрола за 2 недели, а понатака на 1 недела. Конечно ќе почнам со цтг и ми спомна стрес релив, стрес релакс нешто.. знаете што е тоа и како се изведува?! :?:

Рече пливање е супер активност за периодов што следи и викендов ќе шлапкам повеќе од прошлиот. :D

Уште киселини да немав супер ќе беше. :| Со болкиве учам да живеам. :sweat:

На Makedonka007, Mia Fuentes, marchi-cool и 6 други им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.022
    Допаѓања:
    108.667
    Добро утро и од мене :)

@Yowannty се мислам сега што е ова , ама не се сеќавам дали сум правела нешто такво :?: или е нешто ново е ова стрес релив или сум заборавила :D а цтг да ме ставија и мене успеаа само еднаш :lol:
    која недела си сега?

На Presrekna и VedaG10 им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.493
    Допаѓања:
    183.892
    @koritsaki денеска сум 33+2 а бебе е понапред за цела недела. Дали тоа значи дека може порано да се породам или уште е рано да биде клучно? :?: Во извештај ми стои очекуван датум како и до сега 14 Август, ама можен после вчера стои 8ми. Докторот ништо не ми спомна додуша.. ова сама си размислувам на глас...

А ова за стрес ме праша докторот дали знам што е, реков не, ми рече ок ќе дознаеш. :rofl:
    А за цтг.. само стомак им треба?! Да знам што е најзгодно да облечам за ако треба да се соблакам поедноставно да е..

На Presrekna и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.022
    Допаѓања:
    108.667
    @Yowannty не мора да значи :) никој не може да знае кога бебе ќе сака да излезе :rofl: кога ќе влезеш во 9ти веќе ќе очекуваш :D јас втората недела од 9ти се породив , а немав никаков знак дека нешто наскоро ќе се случи :)

А да за цтг јас како што се сеќавам само ми врзаа каишеви околу стомак лежев едно 40мин и тоа беше :)

На Presrekna и Yowannty им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.493
    Допаѓања:
    183.892
    Како сака нека е веќе, само здраво живо :)
    Ти до кај си @koritsaki ?
    На контрола кога? :) Знаеш дали ќе имаш 3 скрининг?

На Andonia, Presrekna и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.022
    Допаѓања:
    108.667

Така е :inlove: јас на 5/7 сум на контрола , во јули ќе идам два пати и на крај бидејќи август ќе бидам Мк :lol: ама ќе видам и негде средина на август во Ск да отидам да ме ѕирнат на ехо :)сега сум 24+3 :)
    А за трет скрининг не сум прашала , баш ќе го прашам сега кога ќе одам на контрола :)

На Yowannty и Presrekna им се допаѓа ова.