Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

прашував и кај нив имаат мн убави, но искрено кога ми кажа дека оградите ги полнеле со антибактериски силикон, се замислив... не сум мн упатена колку е тој безбеден и каков е тој силикон ... може и да нема гајле да таков треба да биде, али еве пишете ако имате инфо дали е тој сигурен или не :?:

Presrekna likes this.
  2. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Mamicki aj ve molam pomognete mi inace ke puknam od nervoza...doktorkata vo cair koja trebase utre da mi obezbedi izvestaj so konzilijarno mislenje me zaboravila i zaminala na odmor. Jas toj izvestaj treba da go dostavam do komisija do 03.07.2019. Dali mozam da zakazam termin vo sistina i od niv da pobaram izvestaj so konzilijarno mislenje....

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

почекај,ќе те советуваат сестрите ако треба, се зависи од тоа бебето како ќе се научи на рефлексот на цицање. Тоа само си ги извлекува брадавиците со цицањето ама јас не бев изгледа толку упорна па пробував на полесен начин со "реквизити"
    јас го имам истово неколку дена освен стврднат стомак. Односно мене стврднат малку ми е горе помеѓу папукот и дијафрагмата ( се надевам разбирате за кое место станува збор)
    со нив има поголеми шанси бебето со млекото да се изнаголта и воздух после да се чудиш од тоа колку грчеви може да има.

koritsaki, Makedonka007 and Sofi.ja like this.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

сестра на моја пријателка се породи така со разлика од околу 6-7 години.
    мене ништо не ми побараа со првото. Или дали 200 ден мислам платив за инфузии не знам што

5. Septemvri

Septemvri Популарен член

Можеш во Систина или Ремедика, само на претходните страни прочитав дека се плаќа.

6. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Женскии, кога ви се спушти бебето? Јас сум 37ма и уште ми е под гради, умирам од киселини, сабајле на контрола докторот ми рече требало да се спушти веќе ама моево излеа абер нема за излегување(facepalm)

7. Septemvri

Septemvri Популарен член

Нема баш некое правило. Со син ми бев на контрола во 37 недела беше вторник, уште беше високо. Се породив во сабота, се спуштил за раѓање.

Martka and hristinan12 like this.
  8. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Абе ќе си пукнам од болка. Многу ме болат препоните и погоре притиска на матката изгледа. Бев на гинеколог ми рече не си отворена, ми закажа следна контрола за 2 дена. А сега умирам од болки, не се издржливи. При секое движење ме боли. Оххх. Нормално ли е ова или да барам чаре?

9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Нормално е. Се подготвува телото :) пиј вода колку што можеш повеќе.

Makedonka007 likes this.
  10. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Маленааа ајдее ве чекаме (waiting) :hug: како оди успеваш ли да се движиш? Многу ли се јаки болките пиеш ли магнезиум?

Makedonka007 likes this.
  11. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Тотхемата се добри ама тешки ако можеш да ги поднесеш супер а за другите незнам.

Mini90 likes this.
  12. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Сидерал.За испиени околу 20кесички го качив железото од 4 на 10.Тотхемата е ако е намален хемоглобинот.

Mini90 likes this.
  13. Makedonka007

Охх бе мила. Ептен се осеќа притисок. Не можам ни да се вртам, ни да станам, ни да се исправам. Мм ми поможва цело време. Ама сега сабајле е на работа, што ќе правам сама до 15ч.... Ајде ќе се издржи. Ќе пијам вода.

Мариаа. and ***Bony*** like this.
  14. Makedonka007

Абе мила до пред 3 дена немав ништо, никаква болка и се движев и излегував на прошетки, ресторан ама од среда наваму со болки сум, големи. За спиење да не прајме муабет, ич не сум спана.
    Ама ајде даа ситно броиме. Треба сабота на контрола па ќе видиме што ќе рече гинекологот.
    Ете гледаш магнезиум не пијам. Еве сега ќе земам одма. Па ајде се читаме за скоро со убави вести :inlove:

marchi-cool, koritsaki and ***Bony*** like this.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Добро утро труднички :)

Вчера доктор рече се е супер. Плацента ок, вода доволно, бебе со главче надолу, да се надеваме така дека ќе остане. Тоа што со коленца ме мава во дијафрагма ќе преживеам. :wasntme: Го прашав докторот ако помалку го чувствувам дека претка кога да се загрижам, рече нема простор за грижи, се случува и тоа е нормално да се стиши на некое време. Да легнам на грб подигната на 2 перници, да каснам нешто благце и да пробам да го занишам стомакот сама. Еве ви совет што да направите пред да почнете да паничите ако не го чувствувате бебе некое време. :)

Следна контрола за 2 недели, а понатака на 1 недела. Конечно ќе почнам со цтг и ми спомна стрес релив, стрес релакс нешто.. знаете што е тоа и како се изведува?! :?:

Рече пливање е супер активност за периодов што следи и викендов ќе шлапкам повеќе од прошлиот. :D

Уште киселини да немав супер ќе беше. :| Со болкиве учам да живеам. :sweat:

16. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Добро утро и од мене :)

@Yowannty се мислам сега што е ова , ама не се сеќавам дали сум правела нешто такво :?: или е нешто ново е ова стрес релив или сум заборавила :D а цтг да ме ставија и мене успеаа само еднаш :lol:
    која недела си сега?

Presrekna and VedaG10 like this.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

@koritsaki денеска сум 33+2 а бебе е понапред за цела недела. Дали тоа значи дека може порано да се породам или уште е рано да биде клучно? :?: Во извештај ми стои очекуван датум како и до сега 14 Август, ама можен после вчера стои 8ми. Докторот ништо не ми спомна додуша.. ова сама си размислувам на глас...

А ова за стрес ме праша докторот дали знам што е, реков не, ми рече ок ќе дознаеш. :rofl:
    А за цтг.. само стомак им треба?! Да знам што е најзгодно да облечам за ако треба да се соблакам поедноставно да е..

Presrekna and koritsaki like this.
  18. koritsaki

@Yowannty не мора да значи :) никој не може да знае кога бебе ќе сака да излезе :rofl: кога ќе влезеш во 9ти веќе ќе очекуваш :D јас втората недела од 9ти се породив , а немав никаков знак дека нешто наскоро ќе се случи :)

А да за цтг јас како што се сеќавам само ми врзаа каишеви околу стомак лежев едно 40мин и тоа беше :)

Presrekna and Yowannty like this.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Како сака нека е веќе, само здраво живо :)
    Ти до кај си @koritsaki ?
    На контрола кога? :) Знаеш дали ќе имаш 3 скрининг?

Andonia, Presrekna and koritsaki like this.
  20. koritsaki

Така е :inlove: јас на 5/7 сум на контрола , во јули ќе идам два пати и на крај бидејќи август ќе бидам Мк :lol: ама ќе видам и негде средина на август во Ск да отидам да ме ѕирнат на ехо :)сега сум 24+3 :)
    А за трет скрининг не сум прашала , баш ќе го прашам сега кога ќе одам на контрола :)

Yowannty and Presrekna like this.