прашував и кај нив имаат мн убави, но искрено кога ми кажа дека оградите ги полнеле со антибактериски силикон, се замислив... не сум мн упатена колку е тој безбеден и каков е тој силикон ... може и да нема гајле да таков треба да биде, али еве пишете ако имате инфо дали е тој сигурен или не
Mamicki aj ve molam pomognete mi inace ke puknam od nervoza...doktorkata vo cair koja trebase utre da mi obezbedi izvestaj so konzilijarno mislenje me zaboravila i zaminala na odmor. Jas toj izvestaj treba da go dostavam do komisija do 03.07.2019. Dali mozam da zakazam termin vo sistina i od niv da pobaram izvestaj so konzilijarno mislenje....
почекај,ќе те советуваат сестрите ако треба, се зависи од тоа бебето како ќе се научи на рефлексот на цицање. Тоа само си ги извлекува брадавиците со цицањето ама јас не бев изгледа толку упорна па пробував на полесен начин со "реквизити" јас го имам истово неколку дена освен стврднат стомак. Односно мене стврднат малку ми е горе помеѓу папукот и дијафрагмата ( се надевам разбирате за кое место станува збор) со нив има поголеми шанси бебето со млекото да се изнаголта и воздух после да се чудиш од тоа колку грчеви може да има.
сестра на моја пријателка се породи така со разлика од околу 6-7 години. мене ништо не ми побараа со првото. Или дали 200 ден мислам платив за инфузии не знам што
Женскии, кога ви се спушти бебето? Јас сум 37ма и уште ми е под гради, умирам од киселини, сабајле на контрола докторот ми рече требало да се спушти веќе ама моево излеа абер нема за излегување
Нема баш некое правило. Со син ми бев на контрола во 37 недела беше вторник, уште беше високо. Се породив во сабота, се спуштил за раѓање.
Абе ќе си пукнам од болка. Многу ме болат препоните и погоре притиска на матката изгледа. Бев на гинеколог ми рече не си отворена, ми закажа следна контрола за 2 дена. А сега умирам од болки, не се издржливи. При секое движење ме боли. Оххх. Нормално ли е ова или да барам чаре?
Маленааа ајдее ве чекаме како оди успеваш ли да се движиш? Многу ли се јаки болките пиеш ли магнезиум?
Сидерал.За испиени околу 20кесички го качив железото од 4 на 10.Тотхемата е ако е намален хемоглобинот.
Охх бе мила. Ептен се осеќа притисок. Не можам ни да се вртам, ни да станам, ни да се исправам. Мм ми поможва цело време. Ама сега сабајле е на работа, што ќе правам сама до 15ч.... Ајде ќе се издржи. Ќе пијам вода.
Абе мила до пред 3 дена немав ништо, никаква болка и се движев и излегував на прошетки, ресторан ама од среда наваму со болки сум, големи. За спиење да не прајме муабет, ич не сум спана. Ама ајде даа ситно броиме. Треба сабота на контрола па ќе видиме што ќе рече гинекологот. Ете гледаш магнезиум не пијам. Еве сега ќе земам одма. Па ајде се читаме за скоро со убави вести
Добро утро труднички Вчера доктор рече се е супер. Плацента ок, вода доволно, бебе со главче надолу, да се надеваме така дека ќе остане. Тоа што со коленца ме мава во дијафрагма ќе преживеам. Го прашав докторот ако помалку го чувствувам дека претка кога да се загрижам, рече нема простор за грижи, се случува и тоа е нормално да се стиши на некое време. Да легнам на грб подигната на 2 перници, да каснам нешто благце и да пробам да го занишам стомакот сама. Еве ви совет што да направите пред да почнете да паничите ако не го чувствувате бебе некое време. Следна контрола за 2 недели, а понатака на 1 недела. Конечно ќе почнам со цтг и ми спомна стрес релив, стрес релакс нешто.. знаете што е тоа и како се изведува?! Рече пливање е супер активност за периодов што следи и викендов ќе шлапкам повеќе од прошлиот. Уште киселини да немав супер ќе беше. Со болкиве учам да живеам.
Добро утро и од мене @Yowannty се мислам сега што е ова , ама не се сеќавам дали сум правела нешто такво или е нешто ново е ова стрес релив или сум заборавила а цтг да ме ставија и мене успеаа само еднаш која недела си сега?
@koritsaki денеска сум 33+2 а бебе е понапред за цела недела. Дали тоа значи дека може порано да се породам или уште е рано да биде клучно? Во извештај ми стои очекуван датум како и до сега 14 Август, ама можен после вчера стои 8ми. Докторот ништо не ми спомна додуша.. ова сама си размислувам на глас... А ова за стрес ме праша докторот дали знам што е, реков не, ми рече ок ќе дознаеш. А за цтг.. само стомак им треба?! Да знам што е најзгодно да облечам за ако треба да се соблакам поедноставно да е..
@Yowannty не мора да значи никој не може да знае кога бебе ќе сака да излезе кога ќе влезеш во 9ти веќе ќе очекуваш јас втората недела од 9ти се породив , а немав никаков знак дека нешто наскоро ќе се случи А да за цтг јас како што се сеќавам само ми врзаа каишеви околу стомак лежев едно 40мин и тоа беше
Како сака нека е веќе, само здраво живо Ти до кај си @koritsaki ? На контрола кога? Знаеш дали ќе имаш 3 скрининг?
Така е јас на 5/7 сум на контрола , во јули ќе идам два пати и на крај бидејќи август ќе бидам Мк ама ќе видам и негде средина на август во Ск да отидам да ме ѕирнат на ехо сега сум 24+3 А за трет скрининг не сум прашала , баш ќе го прашам сега кога ќе одам на контрола